Meghosszabbítják az ellenzéki előválasztást a hétvégi leállás miatt

2021.09.19. 20:50

Így további két nappal lehet majd szavazni az ellenzéki előválasztáson. Szombaton az előválasztás háttérrendszere váratlanul leállt. Először technikai hibával, később túlterheléses támadással magyarázták a leállást a szervezők.

Meghosszabbítják az ellenzéki előválasztást a hétvégi leállás miatt

Mint arról az Azonnalin beszámoltunk, szeptember 26-án elstartolt az előválasztás, azonban pár órányi szavazás után az előválasztás informatikai rendszere megállt. Először az előválasztást szervező Országos Előválasztási Bizottság azt ígérte, pár órán belül folytatódhat a szavazás, azonban pár óra múlva ehelyett azt közölték: csak hétfőn folytatódik a szavazás. 

Mivel így két nap kiesett az előválasztásból, így az Országos Előválasztási Bizottság vasárnap este arról döntött,

meghosszabbítják az előválasztás első fordulóját, így szeptember 26 délután helyett egészen szeptember 28, este 8 óráig lehet majd szavazni.

Az előválasztás lebonyolításáért felelős hatpárti szervezet a közleményében még azt is írta, hogy az előválasztás háttérrendszerében számos átalakítást végeztek el, illetve felkértek egy kibervédelmi szakértőt is, hogy közösen vizsgálják ki az először még csak a rendszer túlterhelése, később már egy túlterheléses támadás miatti leállást.

Arról, hogy a sátorok nyitvatartásai hogyan módosulnak, később adnak tájékoztatást.

Az ellenzéki előválasztáson a választókerületi előválasztásokat, valamint a miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulóját szeptember 18-28. között tartják meg, míg a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulóját – az első fordulóban a három legtöbb szavazatot szerzett miniszterelnök-jelölttel – október 4-10. között rendezi meg az ellenzék. De hogyan lehet megtartani 106+1 előválasztást? Utánajártunk!

NYITÓKÉP: Előválasztás 2021 / Facebook

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek