Csak hétfőn folytatódik az ellenzéki előválasztás, a szervezők szerint túlterheléses támadás érte a rendszerüket

2021.09.18. 14:00

Minderről az Országos Előválasztási Bizottság adott ki közleményt. Szerintük egy összetett túlterheléses támadás miatt állt le a rendszer.

Csak hétfőn folytatódik az ellenzéki előválasztás, a szervezők szerint túlterheléses támadás érte a rendszerüket

Mint arról szombaton beszámoltunk, elindult az ellenzéki előválasztás, azonban egy technikai hiba miatt elég hamar fel is függesztették a szavazást.

Az Országos Előválasztási Bizottság délelőtti közleményében azt írta, hogy a leállás oka a rendszer túlterheltsége, amit a 168 órának Magyar György, a Civil Választási Bizottság elnöke is megerősített, külön felhívva a figyelmet, hogy nem szabotázsról van szó, mindössze rendszerhibáról.

Azonban az Országos Előválasztási Bizottság 13 óra után újabb közleményt adott ki,

amiben a szervezők már azt állítják, hogy egy „összetettebb, több lépcsőből álló” túlterheléses támadás következtében állhatott le a rendszer, ami miatt csak hétfőn folytatódik az előválasztás. 

Emiatt szerintük az előválasztás folytatása jelenlegi formában „nem pontosan felmérhető technikai kockázatokat” hordoz, amiket ígéretük szerint egy nap ráfordítással kezelni tudnak.

Az eddig lezajlott előválasztási folyamattal kapcsolatos további döntéseket az Országos Előválasztási Bizottság a következő 24 órában tárgyalja.

Az ellenzéki előválasztáson a választókerületi előválasztásokat, valamint a miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulóját szeptember 18-26. között tartják meg, míg a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulóját – az első fordulóban a három legtöbb szavazatot szerzett miniszterelnök-jelölttel – október 4-10. között rendezi meg az ellenzék. De hogyan lehet megtartani 106+1 előválasztást? Utánajártunk!

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek