Ferenc pápa találkozott Orbán Viktorral

Szerző: Renczes Ágoston
2021.09.12. 10:12

A miniszterelnök, az államfő és a miniszterelnök-helytettes a Szépművészeti Múzeum román csarnokában fogadta az egyházfőt.

Ferenc pápa találkozott Orbán Viktorral

Ferenc pápa találkozott Orbán Viktorral

Vasárnap reggel Budapestre érkezett Ferenc pápa, hogy részt vegyen az Eucharisztikus Világkongresszus zárómiséjén, majd tovább utazzon Szlovákiába négynapos országlátogatásra.

A pápa útja a ferihegyi repülőtérről a Hősök terére vezetett, ahol a Szépművészeti Múzeumban

találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, Áder jános köztársasági elnökkel és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel

– számol be róla a Vatican News, illetve egy fotó a találkozásról Orbán Viktor Facebook-oldalára is felkerült.

A pápa márciusban jelentette be, hogy Budapestre és Szlovákiába látogat. Ezt követően felmerült, hogy Ferenc nem fog találkozni Orbán Viktor miniszterelnökkel, ami nagy felháborodást keltett Bayer Zsolt és Bencsik András kormányközeli véleményformálóknál – előbbi nevezte már korábban is „demens vénembernek” a pápát.

Bár a pápa és a magyar miniszterelnök gyökeresen eltérő nézetei elsősorban a bevándorlással kapcsolatban, illetve a magyar kormányközeli médiának a pápát gyakran a közönségességig kritizáló hangvétele miatt akár indokoltnak is tűnhetett, hogy a találkozóra nem kerül sor, valójában a Vatikán ilyet sosem állított.

A Válasz Online járt utána, hogy a hírnek, miszerint a pápa nem hajlandó találkozni a magyar miniszterelnökkel, a forrása egy amerikai katolikus lap névtelen forrásokra hivatkozó Ferenc-ellenes szerzőjétől származik, és semmi alapja nincs:

teljesen természetes, hogy Vatikán állam feje találkozik azon ország vezetőivel, amibe ellátogat.

Ferenc pápa, miután részt vett az Eucharisztikus Kongresszus zárómiséjén, délután Szlovákiába utazik.

NYITÓKÉP: Orbán Viktor / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek