Így öli ki a woke-kapitalizmus a humort a világból

Ágoston Dániel

Szerző:
Ágoston Dániel

2021.09.04. 13:53

Régóta vallom, hogy a politikai korrektség az idiotizmus egyik legsúlyosabb formája. Leginkább úgy képzelem, hogy olyan emberek várják el másoktól ezt, akik képtelenek a saját érzelmeiket kontrollálni, éppen ezért mások viselkedését akarják kontrollálni.

Tegnap 24 órás felfüggesztést kaptam a Facebooktól azért, mert egy kommentem nem volt összeegyeztethető a közösségi oldal irányelveivel. Tettem mindezt egy ismerősöm posztja alatt, aki azzal a megjegyzéssel posztolt egy félmeztelen fekete, nyilvánvalóan queer DJ performanszát a berlini HÖR-ből, hogy „Szép új világ”.

Hogy ez a DJ ki volt, most meg nem mondom, mindenesetre rettenetes zenét játszott. Ami pedig mindebben felbosszantott, hogy sem neki, sem a hozzászóló ismerőseinek nem ez utóbbi volt a problémája, hanem az, hogy egy félmeztelen fekete fazon ugrál egy csempézett szobában. Régen ugyanis ilyen nem volt, elfajult a világ, mi lesz így belőle! Erre fűztem hozzá (én barom állat) a nyilvánvaló elektronikus zenetörténeti vonatkozásból fakadó ironizáló hozzászólást, miszerint „már csak az hiányzik, hogy a techno és a house szcénát kisajátítsák maguknak a néger buzik”.

Tudniillik a komplett klubkultúra többnyire néger buziknak köszönhetően alakult ki, a Studio 54-től a The Warehouse-on át a Berghainig.

Melegek zenéje volt a house Chicago-ban és négereké a techno Detroitban. Ilyetén feka buzikon háborogni ebben a közegben olyan, mint szélsőjobboldaliként küzdeni a melegek jogaiért a Magyar Szigeten.

A Facebook algoritmusa persze nem érti a tréfát, ahogy nem értette egy korábbi esetemben sem, mikor Szörényi Leventéről posztoltam egy képet, amint egy félmeztelen fekete nőt ölelget, mikor egyebek mellett arról beszélt, hogy a Black Lives Matter-tüntetések meggyőzték arról, hogy „az USA is a világbolsevizmus martaléka lett”.

Én magam régóta vallom, hogy a politikai korrektség az idiotizmus egyik legsúlyosabb formája. Leginkább úgy képzelem, hogy olyan emberek várják el másoktól ezt, akik képtelenek a saját érzelmeiket kontrollálni, éppen ezért mások viselkedését akarják kontrollálni. A megsértéshez való jog azonban sajnos alapvető jog, amibe vastagon beletartozik az is, hogy annak, aki megsért, azt mondom, hogy kurva az anyja, ő maga pedig háljon egy ménessel. Ha valaki idióta, annak el lehet mondani, hogy idióta, de még akkor is lehet neki ezt mondani, ha nem az, legfeljebb ott kell hagyni a picsába. És ugyanígy, nem akarok egy olyan világban élni, ahol nem lehet elsütni egy jó zsidó viccet.

Hogy szemléltessem, itt is van két vicc:

 1.

- Miért vezette át Mózes a zsidókat a Vörös-tengeren?
- ???
- Mert röstellt velük végigmenni a parton.

2.

A vészkorszakban bekopognak a zsidó családhoz:
- Ki az?
- Jóbarátok.
- Hányan vannak?
- Fünf!

Remélem, mindenki érzi, hogy az első egy cinikus vicc, a másik meg simán egy ízléstelen tahóság.

S hogy világossá tegyük, a szuperszenzitív sértődékenység, ahol az ember egy másodpercig sem érezheti magát jól, mivel sosem tudhatja, mivel fog hisztérikusan kiborítani egy roppantul progresszív baloldalit, pontosan a woke-balos szuperérzékenyek halálosan komollyá tett fingfaragása, amivel egyébként semmi egyebet nem tesznek, minthogy ingyen és bérmentve, hasznos idiótákként pakolják a lovakat az alt right alá, akik ennek örve alatt tulajdonképpen jogosan visítanak azon, hogy íme a tetten érhető liberális véleményterror.

Merthogy az, hogy nem kelhetek egy meleg, fekete DJ védelmére úgy, hogy azt ne egy szájbarágó, egybites DK-s szintjén tegyem meg, mindenféle humor és irónia nélkül, különben 24 órás felfüggesztést kapok a woke-kapitalizmus fellegvárának algoritmusától, az tényleg a tetten érhető liberális véleményterror, és egy olyan világ előjele, amiben biztos, hogy senki nem akar élni. Én pedig megint ott állok, ahol korábban, mikor kvázi jobboldalinak minősítettek a baloldaliak, mikor ugyanerről ugattam, majd hirtelen a baloldalon álltam, mikor a jobboldal tette ugyanezt ugyanezért, s most megint arra várok, hogy mikor fog a kvázi baloldal kvázi jobboldalinak minősíteni, mert képes voltam leírni egy buzi néger védelmében azt, hogy nem az a baj, hogy buzi néger, hanem az, hogy szar zenét játszik. De megígérem, hogy ahol nem mernek majd elsütni egy jó zsidó viccet, én ott leszek. Ahol nem mernek majd sértő kifejezéseket használni, én ott leszek. És, ahol felháborodnak egy Family Guy-epizódon, én ott leszek.

Hozzászólnál? Vitáznál? Válaszolnál? Írj!

Ágoston Dániel
Ágoston Dániel az Azonnali újságírója

Podcast, techno, divat, publicisztika.

olvass még a szerzőtől
Ágoston Dániel
Ágoston Dániel az Azonnali újságírója

Podcast, techno, divat, publicisztika.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek