Az MSZP-Párbeszéd is összeszedte minden jelöltjének az előválasztáshoz való induláshoz szükséges aláírást

2021.09.03. 15:36

A DK után ők is le tudják adni a kellő mennyiségű szignót, hogy ott lehessenek az előválasztáson. Közben a miniszterelnök-jelöltek indulását is sorra jelenti be az előválasztási bizottság.

Az MSZP-Párbeszéd is összeszedte minden jelöltjének az előválasztáshoz való induláshoz szükséges aláírást

„Az MSZP-Párbeszéd szövetség valamennyi jelöltje összegyűjtötte az előválasztási induláshoz szükséges ajánlásokat, sőt miniszterelnök-jelöltünkkel, Karácsony Gergellyel együtt mindenki magasan a kitűzött cél fölött teljesített” – írja a szocialista párt az Azonnalihoz eljuttatott közleményében, melyben megköszönték szavazóik támogatását.

Így a Demokratikus Koalíció után az MSZP-Párbeszéd jelöltjei is le tudják adni a szükséges szignómennyiséget, hogy részt vehessenek az idei ellenzéki előválasztáson.

Ahogyan korábban írtuk, ez még nem jelenti feltétlenül, hogy el is tudnak indulni, az ajánlásokat ugyanis ellenőrzi a pártok által felállított Országos Előválasztási Bizottság (OEVB). Ugyanakkor miután a többség a szükségesnél több aláírást ad le, elég kicsi annak a valószínűsége, hogy olyan sok lenne közte a hibás vagy érvénytelen, hogy a kellő minimum szám alá menjenek, ami miniszterelnök-jelölteknél 20 ezer, egyéni képviselőjelöltek esetén 400 darab aláírás.

Az OEVB egyébként az utóbbi napokban futószalagon jelenti be Facebook-oldalán, kik azok a jelöltek, akiknek már leellenőrizték az ajánlásait, tehát biztosan ott lesznek majd az előválasztás szavazólapjain.

Az egyéni képviselőjelöltek mellett a miniszterelnök-jelöltek is már sorra adják le az összegyűjtött szignókat,

Karácsony Gergely, Dobrev Klára és Jakab Péter ajánlásait az oldal szerint már el is fogadták, de Márki-Zay Péter is azt nyilatkozta, hogy megvan neki a húszezer aláírás.

Az előválasztásra a szükséges aláírásokat (egyéni jelöltek esetében 400, miniszterelnök-jelöltek esetében 20 ezer szignó) augusztus 23-tól szeptember 6-ig kell összegyűjtenie az indulóknak. A választókerületi előválasztásokat, valamint a miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulóját szeptember 18-26. között tartják meg, míg a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulóját – az első fordulóban a három legtöbb szavazatot szerzett miniszterelnök-jelölttel – október 4-10. között rendezi meg az ellenzék. De hogyan lehet megtartani 106+1 előválasztást? Utánajártunk!

CÍMLAPKÉP: MSZP-s aktivisták aláírásokat gyűjtenek a Szabolcs 6-os körzetben. FOTÓ: Magyar Szocialista Párt / Facebook

Tarnay Kristóf Ábel
Tarnay Kristóf Ábel az Azonnali újságírója

Újságíró, jobboldali liberális gondolkodó, volt diákaktivista. Szereti a szabadságot, az alternatív rockot és a jó kraftsöröket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek