Több jelöltnek is összegyűltek már az előválasztáshoz szükséges aláírások, mégis tovább gyűjtik a szignókat

2021.08.23. 15:38

A legtöbb jelölt kitelepült az utcákra szignókat gyűjteni, a libertárius miniszterelnök-jelölt azonban sajátos módszert választott.

Több jelöltnek is összegyűltek már az előválasztáshoz szükséges aláírások, mégis tovább gyűjtik a szignókat

„Összegyűlt az előválasztáson való induláshoz szükséges aláírásszám Pécsett, Komlón, és a térségben!” – tette közzé Facebook-oldalán Keresztes László Lóránt, aki Baranya megye 2-es körzetében indul az idei ellenzéki előválasztáson.

A megmérettetéshez szükséges aláírásgyűjtés ma indult el, ahogyan arról korábban beszámoltunk, az egyéni jelölteknek 400, a miniszterelnök-jelölteknek pedig 20 ezer szignót kell összeszedniük szeptember 6-ig. Az LMP jelenlegi frakcióvezetőjét egyébként az MSZP és a Párbeszéd is támogatja. 

Szintén összeszedte az első nap a kellő mennyiségű ajánlást a zuglói szocialista, Tóth Csaba. „Hihetetlen gyorsan, alig két óra alatt összegyűlt a jelöltséghez szükséges számú aláírás” – fogalmazott közösségi oldalán közzétett bejegyzésében.

Tovább gyűjtenek 

Kertesztes egyébként bejegyzését azzal folytatja: „De nem állunk meg, folytatjuk, mert minden támogatás fontos!”

Arról azonban nem ír konkrétumokat, hogy pontosan milyen célokra fogja használni a szignókat, miután már összegyűjtötte a szükséges számot.

Tóth Csaba is bejelentette azonban, hogy az aláírásgyűjtő pontokon továbbra is várnak mindenkit.

A hétfői rajt után a legtöbb jelölt pultozni kezdett az utcákon, hogy minél hamarabb összeszedje a szükséges szignószámot. Ez alól kivétel a sajtó egy része által trollnak titulált libertárius jelölt, Ecsenyi Áron, aki pártjának Facebook-oldalán Google táblázatos meghatalmazást gyűjt arról, hogy aláírhatja az íveket támogatói nevében. Kérdésünkre azt mondta, szerinte ez a módszer teljesen szabályos.

Frissítés: Cikkünk megjelenése után érkezett meg az Azonnalihoz a Jobbik sajtóközleménye, melyben azt írják: Stummer János, Békés megye 1. számú választókerületének előválasztási jelöltje, aki a Jobbik, a Mindenki Magyarországa Mozgalom, a DK, a Momentum és az LMP közös jelöltjeként indul, szintén összegyűjtötte és le is adta a szükséges négyszáz aláírást, állításuk szerint az országban elsőként.

CÍMLAPKÉP: Dr. Keresztes László Lóránt / Facebook, Tóth Csaba, Zugló országgyűlési képviselője / Facebook

Tarnay Kristóf Ábel
Tarnay Kristóf Ábel az Azonnali újságírója

Újságíró, jobboldali liberális gondolkodó, volt diákaktivista. Szereti a szabadságot, az alternatív rockot és a jó kraftsöröket.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek