Megtámadta a Kutyapárt a kormány „gyermekvédelmi” népszavazásának négy kérdését

Szerző: Renczes Ágoston
2021.08.16. 14:11

A Kétefarkúak szerint a kérdések megsértik „a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét”.

Megtámadta a Kutyapárt a kormány „gyermekvédelmi” népszavazásának négy kérdését

Megtámadtuk a Kúriánál a Kormány négy népszavazási kérdését

– tette közzé Facebook-oldalán az MKKP.

A Kutyapárt szerint az egész népszavazás „szembe megy a népszavazás rendeltetésével, hiszen a döntéseket az Országgyűlés már meghozta, az EU-s kötelezettségszegési eljárásra pedig nyilvánvalóan nincs hatással”.

Korábban létezett megerősítő népszavazás, ezt azonban maga a Fidesz vette ki a törvényből – emlékeztet rá Kutyapárt. A döntésüket az alábbiakkal indokolják:

  • A kérdések nem egyértelműek. A kétfarkúak szerint sem az nincs definálva több esetben, hogy ki a kérdések alanya, vagyis hogy kik ne mutathassanak be kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat, sem az, hogy „csak az emberek nemváltását nem szabad-e bemutatni vagy pl. a bohóchal vagy a szalagos muréna nemváltoztatását tartalmazó ismeretterjesztő filmet se”.
  • Nem egyértelmű, hogy a népszavazás bizonyos lehetséges eredményei esetén milyen döntést kellene hoznia az Országgyűlésnek, „bizonyos eredményei pedig azért végrehajthatatlanok, mert szembe mennek a magasabb rendő EU-s szabályozással”.
  • Az MKKP szerint „a népszavazásnak továbbá olyan eredménye is lehet, ami tiltja bármilyen szexuális irányultság bemutatását, így a heteroszexualitásét is, úgyhogy mehetne az irodalom és biológia könyvek nagy része a kukába”.
  • A kérdések megtévesztőek is a kétfarkúak szerint, „hiszen például azt a hamis látszatot keltik, mintha ma is lenne lehetőség fiatalkorúak nemváltó műtétjére, valamint összemossák a transzszexualitást és az interszexualitást, így több esetben a szavazó nincs tisztában azzal, hogy pontosan miről is dönt”.

Az MKKP mind a négy kérdést külün megtámadta a Kúriánál – itt elolvasható beküldött négy dokumentum, a Facebook-posztban pedig részletesen is kifejtik, mi mindent kifogásolnak a kormány négy népszavazási kérdésén.

A pártot leginkább az zavarja, hogy „valamennyi kérdés megsérti a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás követelményét”, hiszen olyan dolgokról népszavaztatnak, amikről már van törvény, és a kormány arra hivatkozik, hogy a népszavazással akarnak tömegtámogatást adni a kormány számára az Európai Unió kötelezettségszegési eljárásában való részvétel során, erre azonban pont semmilyen hatása nem lenne a népszavazásnak az MKKP szerint.

A gyermekvédelminek mondott népszavazás kérdései ezek:

  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekek számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  • Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?

Ezek közül a negyedik, a nemátalakító kezelések népszerűsítéséről szólón kívül az összes kérdést megtámadta az MKKP.

NYITÓKÉP: Magyar Kétfarkú Kutya Párt / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek