Törölték a német popsztár szeptemberi koncertjét, miután egy szabadtéri koncertjén kifakadt a kötelező távolságtartás ellen

2021.07.27. 20:18

A szervezők elítélték Nena vasárnapi kijelentéseit, és közös megegyezéssel törölték a szeptember 13-i koncertjét.

Törölték a német popsztár szeptemberi koncertjét, miután egy szabadtéri koncertjén kifakadt a kötelező távolságtartás ellen

Mint arról az Azonnali beszámolt, vasárnapi berlini koncertjén kiakadt a német poplegenda, a Magyarországon leginkább a 99 Luftballons című daláról ismert Nena, amiért a szabadtéri koncertjén a közönségnek kötelező volt tartani a védőtávolságot. A szervezők a nézőteret boxokra osztották fel, hogy garantált legyen a közönség járvány miatti távolságtartása a koncert alatt. 

Nena ezt nem vette jó néven: miután koncertjén mindössze egy dal erejéig arra invitálta a közönséget, hogy lépjenek ki a boxukból, és a színpad előtt közösen énekeljenek el az egyik ikonikus slágerét, a koncertet először félbeszakították, míg vissza nem ment mindenki az előre kijelölt helyére, majd a szervezők a ráadást már nem is engedték eljátszani a 61 éves popsztárnak. 

Szeptemberben azonban nemcsak pár dalról maradhatnak le Nena rajongói, hanem egy egész koncertről, ugyanis

az énekesnő berlini koncertje után egy szervező bejelentette, hogy közös megegyezéssel törölték a szeptember 13-ra szervezett koncertjét.

Azon a napon Nena a Hessen tartományban található 56 ezres lélekszámú Wetzlarban lépett volna fel a Strandkorb Open Air fesztiválon. Mint a szervezők Facebook-posztjukban írják, a „legutóbbi berlini események miatt az énekesnő ügynökével egyetértésben” mondták le a koncertet.

Dennis Bahl, az egyik szervező a posztban úgy fogalmazott: számukra fontos, hogy a koncertek ne a politikáról szóljanak, és erről szerződésben előzetesen meg is egyeztek Nenával. A wetzlari koncerten a közönségnek járványbiztosan, egymástól távol, strandszékeken kellett volna végigülnie a koncertet, ezzel pedig Nena hozzáállása nem egyeztethető össze –

bár maga az énekesnő konkrétan a szeptemberi wetzlari koncertről még nem mondott semmit.

A rövid közlemény végén megjegyzik, hogy szervezőként elhatárolódnak Nena kijelentéseitől és megjelenésétől.

Nena egyébként a berlini koncertjén azt is szóvá tette, hogy míg azon csak egymástól távol állva vehetnek részt az emberek, addig egy nappal korábban a berlini Pride résztvevői szabadon énekelhettek, táncolhattak és vonulhattak mindenféle korlátozások nélkül.

NYITÓKÉP: Nena / Facebook

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek