Magyar lapban hirdeti az erős Európát az osztrák liberális párt

2021.07.18. 12:25

A NEOS egész oldalas hirdetése a Magyar Hangban jelent meg, válaszul Orbán Viktor hasonló akciójára a nyugati sajtóban.

Magyar lapban hirdeti az erős Európát az osztrák liberális párt

Teljes oldalt elfoglaló hirdetéseket jelentetett meg az osztrák szabadpiaci-liberális Az új Ausztria és Liberális Fórum (NEOS) nevű párt a főbb magyar független lapokban vasárnap. A párt szerint mindez válasz arra az egész oldalas újsághirdetési kampányra, amit Orbán Viktor kormánya a teljes nyugati sajtóban folytatott, és amely mindenhol arról kérdezte az olvasókat, nem aggódnak-e a keresztény Európa jövőjéért.

A NEOS hirdetése, amely a Magyar Hangban jelent meg, ezzel szemben magyarul úgy kezdődik,

Az erős és szabad Európa fontosságáról.

A magyar szöveg ezek után megkérdezi: Hisz Ön egy olyan európai közösségben, amely bátor és nyitott a világra? Egy olyan Európában, ahol az emberek határok nélkül utazhatnak, szabadon mozoghatnak, élhetnek, szerethetnek és hisznek a közös értékekben? Mondjunk együtt igent az összetartozásra, és Európa megújítására!

Ezek után a hirdetés ismerteti a párt hétpontos, EU-t megerősítő programcsomagját amely arról szól, hogy az unió szerintük egy értékközösség, amit a magyarok is magukénak vallanak, a járvány és válság alatt el kell utasítani a megosztó politikát, egységre van szükség, a sharing economy és a digitalizáció fontossága mellett állnak ki, szorosabban együttműködő EU-t, erősebb EU-s intézményeket akarnak, és a sajtószabadság minél teljesebb biztosítását is követelik. A hirdetés alatt a párt bécsi, parlamenti frakcióvezetőjének, Beate Meinl-Reisingernek az aláírása is szerepel.

Az egész oldalas pártlogós hirdetésről a Neos németül, Facebook-oldalán is beszámolt, itt azt írják, az reakcióként született Orbán Viktor EU-kritikus, Nyugat-Európa szerte megjelenő hirdetéskampányára. Ott azt közölték, a hirdetés egyelőre a Magyar Hangban szerepel majd, és egy kérdésre, amely arról érdeklődött, mégis hogyan engedték Magyarországon kinyomtatni a nyomdák ezt, a párt Facebook-oldalának kezelői úgy válaszoltak, 

úgy, hogy a Magyar Hangot eleve Pozsonyban nyomják, és onnan viszik át Magyarországra.

Nach Viktor Orbáns EU-kritischem Inserat kontern wir mit einer Anzeige in der ungarischen Wochenzeitung "Magyar Hang"....

Posted by NEOS on Friday, 16 July 2021

Június 26-án jelentette be a a magyar kormány, hogy a szerintük ellenük folyó európai kampány ellensúlyozására egész oldalas, fizetett hirdetést tesznek közzé nyugati lapokban arról, mi a magyar kormány álláspontja és terve Európa jövőjét illetően. A hirdetések előbb egy dán és egy spanyol lapban jelentek meg, július 1-én azonban kiderült, több megkeresett sajtótermék, így a Times of Malta, és egy sor belga újság is megtagadta Orbánék fizetett hirdetésének leközlését. Az egyik belga lap a magyar pedofilellenes törvény elleni tiltakozásul a fizetett hirdetés tervezett helyén inkább egy nagy LMBTQ-szivárványt közölt le.

NYITÓKÉP: Neos, Facebook

Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor az Azonnali korábbi újságírója

Történészdiplomával rendelkezik, de 2013 óta főleg blogol, 2015 óta pedig újságcikkeket is ír. Sokszor Európáról és a Közel-Keletről. Az Izrael-párti sajtó kedvenc magyar firkásza. Eléggé baloldali.
Facebook
Twitter

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek