Ingyenes családi strandbelépőt biztosít az MSZP 300 egészségügyi- és szociális dolgozónak

2021.07.15. 14:03

Ezzel a párt a Balaton kormánypárti einstandjának ügyét igyekszik összekötni a a szociális szféra és az egészségügy helyzetével.

Ingyenes családi strandbelépőt biztosít az MSZP 300 egészségügyi- és szociális dolgozónak

„Az ég hála istennek kék, a Lada és a fű zöld, a Balaton pedig mindenkié!”

– ezzel a felkiáltásnak is beillő mondattal zárta a siófoki strandon egy választási gyűjtőpult és egy zöld Lada előtt tartott rövid sajtótájékoztatóját Molnár Zsolt szocialista országgyűlési képviselő, miután Márton Rolanddal, az MSZP, Párbeszéd és LMP Fejér megye 1. választókerületében induló előválasztási képviselőjelöltjével együtt bejelentették, 

egyelőre szimbolikusan, az MSZP Szolidaritási Alapjából 3,5 millió forintot osztanak ki pályázaton közel 300 egészségügyi- és szociális dolgozónak hétvégi családi strandjegyre, augusztusra.

Mivel felhívásuk ellenére a kormány szerintük eddig semmiféle az életkörülményeket javító intézkedést nem hozott a járvány után sem az abban helytálló dolgozók számára, ezért ők a tettek mezejére lépnek. Molnár szerint ezt még akkor is meg kell tenni, ha a segítségük csupán jelképes.

A pályázat feltételeiről a képviselő röviden annyit mondott, az teljesen nyílt lesz, az egyik szülőnek kell minden család esetében egészségügyi- és szociális területen dolgoznia. Molnár ezek után felhívta a kormány, az önkormányzatok és strandüzemeltetők körét is, hogy hasonló akciókkal ők is kövessék a példájukat.

Márton Roland Molnárnál már sokkal többet emlegette a párt-együttes miniszterelnök-jelöltjének, Karácsony Gergelynek a jelmondatait, hangsúlyozva: a Balaton nem csupán a felső tízezeré, a strandok pedig járnak „a 99 százaléknak is.”

Majd úgy zárta szavait, hogy 2022-től, a „Karácsony-kormány meg fogja változtatni az életünket”, így ilyen problémák már nem lesznek.

Maga az MSZP és a Párbeszéd már az előző évi strandszezon eleje óta rendszeresen kampányol a több és hozzáférhetőbb szabadstrandok mellett, most ezt a témájukat kötötték össze egy másik fontos programpontjukkal, a szociális szféra és az egészségügy helyzetével. A szocialisták 2020 július végén még népszavazást is kezdeményeztek a szabadstrandok ügyében,

ezúttal pedig már választási kampánytémát faragtak a Balaton kormánypárti einstandjából.

A nagyobbik kormánypárt, a Fidesz a szabadstrandok egyre fogyó mértékére és az elit számára elzárt partszakaszok gyarapodására vonatkozó szocialista vádakra korábban egyszerűen úgy válaszolt,

szerintük ez nem is igaz, van elég szabadstrand mindenhol,

legalábbis a Balaton-környéki önkormányzataik a helyzettel elégedettek.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a csütörtöki kormányinfón az egészségügyi szakdolgozók helyzetére vonatkozó kérdésekre pedig csupán annyit válaszolt, jelentős, 72 százalékos alapbéremelést terveznek esetükben.

NYITÓKÉP: MSZP / Facebook

Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor az Azonnali korábbi újságírója

Történészdiplomával rendelkezik, de 2013 óta főleg blogol, 2015 óta pedig újságcikkeket is ír. Sokszor Európáról és a Közel-Keletről. Az Izrael-párti sajtó kedvenc magyar firkásza. Eléggé baloldali.
Facebook
Twitter

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek