A Jobbik is beállt a baranyai mulatós polgármester mögé a szigetvári előválasztáson

Szerző: Rédl Boglárka
2021.07.12. 18:20

Így már két jelölőszervezet is támogatja Alpár Györgyöt, a 170 fős Drávaszerdahely polgármesterét, aki korábban mulatós lemezeinek bevételét a falujának adta.

A Jobbik is beállt a baranyai mulatós polgármester mögé a szigetvári előválasztáson

A Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter egy Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy

az előválasztáson a Jobbik a 170 fős Drávaszerdahely független polgármesterét, Alpár Györgyöt támogatja a Baranya megye 4-es számú körzetben.

Baranya megye 4-es számú választókerülete a politika igazi mostohagyereke, tele olyan településsel, melynek kilátástalan a jövője. Ezek mind-mind elszenvedői és nem haszonélvezői voltak az elmúlt 30 évnek. Ha valaki ebből a kilátástalanságból képes kiutat mutatni, az tud valamit” – érvel Jakab, hogy miért a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarország Mozgalom jelöltjét, Alpárt támogatja, majd a Jobbik elnöke hozzáteszi:

„A körzet mintatelepülésének polgármesterénél erre jobb jelölt nincs”.

Alpár György 2006 óta polgármestere 170 fős kis, Dráva-parti településnek. Mint arról a Szabad Pécs megemlékezik, polgármesterése alatt az ország egyik legismertebb falusi polgármesterévé vált. A lap szerint Alpár egyik első nyilvános akciója az volt, hogy meghirdette a kis baranyai falu örökbeadását, amivel végül 1 millió forinthoz tudta juttatni a települését. De a polgármester a saját mulatós lemezéből származó bevételeket is a falu javára ajánlotta fel.

2006-óta Drávaszerdahely ki is tudott törni a térség többi falujához képest. Ebben nagy szerepet játszott, hogy a falu határában megépült egy gázelosztó állomás, amely révén megnövekedtek a helyi adóbevételekhez.

Alpár György nem először próbálkozik nagyobb politikai karrierrel: 2018-ban is indult országos jelöltként azonban végül visszalépett. Döntését akkor azzal indokolta, hogy kiábrándult a politikából.

 A közösségi médián rendkívül aktív polgármester még április közepén egy videóban jelentette be, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson.

Egyúttal bemutatta a lakosoknak új RendszNER, hibaelhárító autóját is. 

Fogadjátok szeretettel a videómat. Ebből világosan kiderül, hogy országgyűlési képviselőként többet fogok tudni segíteni nektek, mint színészként. ???? Legyél te is rendsz(n)erhiba elhárító! Hamarosan az utakon is találkozhatsz az én "szolgálati autómmal". Ha látod, nyomj vele egy szelfit és osszd meg! Ezzel te is megteheted az első lépést a rendszer hibáinak elhárításához!

Közzétette: Alpár György – 2021. április 15., csütörtök

Az indulását bejelentő videóban Alpár György azt is kiemelte: életében először egyetért egy párt elnökével, Jakab Péterrel, miszerint nem biztos, hogy minden választókerületben kell minden pártnak jelöltet állítani.

„Ahhoz, hogy jó jelöltet tudjanak állítani a pártok, ahhoz ismertség és rátermettség is kell. Meg kéne nézni, hogy a választókerület 174 körzetében mennyire ismert az MSZP és a DK jelöltje, de hát ők tudják”

– tette hozzá Drávaszerdahely polgármestere.

A Szigetvár székhelyű Baranya megye 4-es számú körzetében jelen állás szerint a Drávaszerdahely polgármestere mellett további három jelölt indul még el az ellenzéki előválasztáson:

  • Horváth Tamás pécsi önkormányzati képviselő a Pálinkás József-féle Új Világ Néppárt jelöltje;
  • Koltai Péter, a közel hétezres lélekszámú Szentlőrinc polgármestere az MSZP- és a Párbeszéd támogatását élvezi;
  • míg Szarkándi Lajosné pedagógust és megyei képviselőt a Demokratikus Koalíció indítja.

A körzetet egyébként 2014-ben és 2018-ban is a Fidesz-KDNP jelöltjei nyerték. 2014-ben a fideszes Tiffán Zsolt a szavazatok 44,06 százalékát, míg 2018-ban Nagy Csaba a szavazatok 48,93 százalékát szerezte meg. Ugyanakkor mindkét esetben több ellenzéki jelölt is indult, és a Republikon Intézet elemzése szerint

a Baranya megye 4-es körzet az ellenzék számára együttműködéssel nyerhető körzetek közé tartozik, azonban így is kemény kampány várható 2022-ben.

Alpár György meg van róla győződve, hogy a választókerület legerősebb ellenzéki pártja jelenleg a Jobbik. „Baranya 4-es körzetben csak két pártnak van komoly esélye: a Fidesznek meg a Jobbiknak” – mondta el az Azonnalinak Drávaszerdahely polgármestere, aki hozzátette: az, hogy a Jobbik is őt támogatja, nagy előnyt jelent neki. Vagy ahogy lapunknak fogalmazott:

„Mondhatnám úgy is, hogy a Jobbik a szekerembe befogott hirtelen négy-öt versenylovat az eddigi két ló mellé.”

Mint korábban beszámoltunk róla, az előválasztás július 26-tól kezdődik, amikortól a jelöltek formálisan is bejelentkezhetnek az előválasztásra. A választókerületi előválasztásokat, valamint a miniszterelnök-jelölti előválasztás első fordulóját szeptember 18-26. között tartják meg, míg a miniszterelnök-jelölti előválasztás második fordulóját – az első fordulóban a három legtöbb szavazatot szerzett miniszterelnök-jelölttel – október 4-10. között rendezi meg az ellenzék.

De egyáltalán hogyan lehet megtartani 106+1 előválasztást? Utánajártunk!

NYITÓKÉP: Alpár György /Facebook 

Rédl Boglárka
Rédl Boglárka gyakornok

Nemzetközi tanulmányok és nemzetközi gazdálkodás szakos hallgató, akit egyre jobban elvarázsol az újságírás világa. 

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek