Ha a melegek megbélyegzése „gyermekeink védelmében” bűn, akkor ugye az egyházellenes uszítás is az?

Balogh Gábor

Szerző:
Balogh Gábor

2021.06.19. 07:30

Az elmúlt évek talán legegyértelműbben pozitív jogalkotási lépéséből, a pedofilokkal szembeni szigorúbb fellépésből sikerült ócska, gonosz és megosztó néphergelést csinálni. És ezért nem csak a Fidesz a felelős.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Az utolsó előtti pillanatig úgy tűnt, hogy az Országgyűlésnek sikerül egy régóta esedékes, fontos és valóban komoly problémára reagáló törvényt egyhangúan megszavaznia. A gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések szigorúbb büntetéséről és az elkövetők listázásáról szóló jogszabályt lényegében az összes parlamenti párt támogatásáról biztosította. A tervezetből ugyan sikerült kihagyni a legfontosabbakat: az áldozatokat (akiknek utógondozásáról egy szó sincs a szövegben), és a gyermekvédelmi ellátórendszer súlyos hiányosságaira, alulfinanszírozottságára sem kínál megoldást (holott többek közt ennek köszönhető, hogy száz ilyen förtelmes ügyből alig tíz kerül a hatóságok látókörébe) – de mégis, legalább az irány mindenki szerint jó volt.

Aztán ismét kiderült, hogy a magát „Nemzeti Együttműködés Rendszerének” nevező rezsim vezetői éppen az együttműködéstől irtóznak a legjobban.

Hiszen ha egy népszerű javaslatuk mögé valamennyi ellenfelük felsorakozik, akkor politikai stratégiájuk lényege szenved sérülést. A Fidesz 2010 óta töretlen népszerűségét ugyanis elsősorban nem kormányzati teljesítményének köszönheti, hanem annak, hogy gondosan elvégzett nagymintás közvélemény-kutatásokkal kitapintják, melyek a társadalom számára könnyen tematizálható ügyek, és ezekben aztán rendre a többségi álláspontot foglalják el. Ez azonban soha nem jelenthet egyhangú támogatást, hiszen akkor nem állna rendelkezésre az a kisebbség, amelyet a propaganda céltáblájává lehet tenni. (Gondoljunk csak az állatkínzás szigorúbb büntetésére, amely szinte 100 százalékos támogatottságnak örvend a választók között, mégis, a kormány hosszú évek óta halogatja a megfelelő jogszabály megalkotását.)

Egészen pontosan ez történt most is, amikor a pedofilellenes törvényhez hozzácsaptak néhány olyan módosítást, amely jelentősen korlátozza a homoszexualitás „népszerűsítését” és „megjelenítését” a  médiában és az oktatásban. A terv ismét tökéletesen működött: miután a Fudan ügyében látványosan kudarcot vallott a többség megteremtése, sikerült előhozakodni egy olyan javaslattal, amelyet „gyermekeink védelmének” jelszavával könnyű eladni a társadalom nagy részének, ugyanakkor menetrendszerűen érkezett a kisebbségben maradó elutasítók hangos tiltakozása.

Az értelmetlen, betarthatatlan és valóban megalázó képzettársításokat sugalló gumijogszabályokkal széttrollkodott törvényt végül egyetlen nem kormánypárti frakcióként a Jobbik szavazta meg. A párt azóta is az ellenzéki közvélemény össztüze alatt áll, sokan már a hatpáti összefogásból való kihajításukat követelik. Holott nem kell politológusdiploma ahhoz, hogy lássuk:

Jakabék csupán eleget tesznek a demokratikus népfrontban rájuk osztott szerepnek: igyekeznek nem elveszíteni az alacsonyabb végzettségű, illetve vidéki ellenzéki szavazók kegyét,

akik között bizony egyértelműen többen vannak azok, akikre hatással van az alig burkoltan pedofilbuzizó NER-propaganda. Nem véletlen, hogy újdonsült testvérpártjuk, a progresszív ügyekben mindig oly szigorú Demokratikus Koalíció is elnéző volt velük szemben.

Cserébe persze „keresztényszociális néppártként” ők sem hánytorgatják fel a Párbeszéd és a DK ötvenes mélyéről előbányászott javaslatait. Ezeknek egyik fő célja a „gyónási titok áttörése” (igen, a Párbeszéd közleménye szó szerint így fogalmaz), s akár három évre is börtönbe zárnák azokat a papokat, akik pedofil bűncselekményről szereznek tudomást gyónáson keresztül, és azt nem jelentik a hatóságoknak. Ez így persze elsőre nagyon népszerűnek hangzik, hiszen, ugye – mint azt a Fidesztől már hallhattuk – „gyermekeink védelmében” minden eszköz megengedett.

Csak hát egyrészt a vallási és lelkiismereti szabadság ettől még alapjog, ennek pedig része a gyónási titok, amelyet a legsötétebb totalitárius rendszereken kívül a világon mindenhol titokban is tartanak. (Például az Egyesült Államokban is, ahonnan a pedofillista ötletét importáltuk, amúgy nagyon helyesen.) Másrészt nem csak a katolikus papokat, de többek közt a pszichológusokat, vagy ügyvédeket is köti hasonló kötelezettség – az emberi jogok ajróper bajnokai őket mégsem hozzák szóba.

A célzatos, sunyi uszítás szándéka pontosan ugyanolyan egyértelmű, mint kormánypárti oldalról.

A DK és a Párbeszéd a melegek helyett a másik, pedofilokkal legtöbbször összemosott csoport, a papok hátára festett céltáblát a gyűlölködésre könnyen kapható tömegek számára. A megbélyegzés áldozata ezúttal is egy kisebbség – még akkor, ha a vallásos embereket is idesoroljuk. Hiszen névlegesen hiába katolikus a lakosság többsége (igaz, a legutóbbi népszámlálás szerint már csak nagyjából harmada, de rendkívül magas volt a válaszadást megtagadók aránya is), az adójuk egy százalékát felajánlók (tehát egzakt módon mérhetően az adott felekezethez kötődők) száma alig több, mint 700 ezer. Őket köpi szembe, az ő hitüket keni össze az egyik legaljasabb bűn mocskával ez a javaslat.

S a „gyűlöletkeltés és kirekesztés” ellen, a kormánypárti módosítóval szemben (teljesen érthetően) harcba hívó fanfárok ezúttal mégis némák maradtak. A Fidesztől független médiában, ahol Orbánék tervezetét (jogosan) szinte mindenhol „melegellenesnek” nevezik, a Párbeszéd és a DK javaslatának jelzője szintén majd’ mindenhol: „pedofilellenes”. Egyedül a 444 teszi fel a kérdést, hogy, ugyan melyik demokráciában „törik fel” a gyónási titkot? A DK-s Vadai Ágnes erre persze nem tud válaszolni.

Nem is kell. A cél ugyanis nem az, hogy ebből valaha is jogszabály legyen. Hanem az, hogy, miután leszavazzák őket, harsoghassák: „a kormány a pedofil csuhásokat védi”.

Egészen pontosan úgy, ahogyan a fideszes javaslat ellen tiltakozók a NER-propagandában a „a pedofil buzikat”.

Jelenleg a hazai politikai elit által kínált alternatívák arról szólnak, hogy honfitársaink közül kiket alázzunk meg, kikre mutogassunk ujjal azt a cipollai illúziót ültetve a lelkünkbe: ezeknél mi biztosan jobbak vagyunk. Ha valóban nemzetként akarunk viselkedni, akkor a nulladik lépés, hogy ebből a sátáni cirkuszi sátorból kivonulunk, mielőtt önbecsülésünket és méltóságunkat vesztett Marióvá hipnotizálnak a magyar ugar Cipollái.

A szerző Bencsik Jánosnak, a Polgári Válasz országgyűlési képviselőjének kommunikációs tanácsadója, az Azonnalin hetente jelentkezik véleménycikkekkel. Olvass még tőle! Vitáznál vele? Írj!

Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől
Balogh Gábor
Balogh Gábor Az Azonnali újságírója

Kismartontól Gyimesbükkig, Árvától Pancsováig, a Scootertől a Slayerig, az Ismerős Arcoktól a Honeybeastig, Nyirőtől Spiróig, Reményik Sándortól Závada Péterig, az öreg Jászi Oszkártól a fiatal Szekfű Gyuláig, az Újpesttől...csak az Újpestig.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek