Jakab Péter szerint gyűlölködő üzenetek sorát kapja ellenzékiektől, amiért megszavazták a pedofiltörvényt

2021.06.17. 10:31

A baj akkor lesz nagyon nagy, ha mi, ellenzékiek is ki akarjuk egymást rekeszteni, csak azért, mert nem mindenről gondolkodunk ugyanúgy, írta Facebookján.

Jakab Péter szerint gyűlölködő üzenetek sorát kapja ellenzékiektől, amiért megszavazták a pedofiltörvényt

Facebook-oldalán reagált Jakab Péter, a Jobbik elnöke azokra a kritikákra, amik azért érték, mert a hétpárti ellenzékben együttműködő pártja a pedofilok súlyosabb büntetése és a gyermekvédelem fontossága érdekében megszavazta azt a fideszes törvényt, ami a pedofil bűncselekményeket és gyermekbántalmazást összemossák a homoszexualitással, és módosítókkal a homoszexuálisok ügyében történő felvilágosító munkát, és médiamegjelenéseket is illegálissá teszi 18 éven aluliak számára.

Jakab reakciójában úgy fogalmazott, azt természetesnek tartja, hogy a mai magyar kormány „kirekeszti az ellenzéket a nemzetből”, de erre szerinte nem az a válasz, hogy most az ellenzék a véleménye miatt meg éppen a Jobbikot rekesztené ki, és

ő maga is „rengeteg gyűlölködő üzenetet kap most” ellenzéki szavazóktól, szimpatizánsoktól.

A bejegyzésben a pártelnök egyértelműen leszögezte, „Nem ítélek el senkit és nem is rekesztek ki senkit se származása, se szexuális beállítottsága okán.”

Ehhez azonban menten hozzátette: „Az iskolákban igenis szükség van arra, hogy a gyermekek felvilágosítást kapjanak hozzáértő szakemberektől a szexuális másságról. Tudjanak róla, fogadják el. De nem értek egyet ennek a népszerűsítésével.”

????Az, aki a képen látható üzenetet nem érti, nem érett meg a kormányváltásra. ????Hogy a Fidesz kirekeszti az ellenzéket a...

Posted by Jakab Péter on Thursday, 17 June 2021

Később azt is hangsúlyozta, szerinte az ellenzék erőssége az, hogy nagyon különböző vélemények is elférnek ebben a politikai csoportban, anélkül, hogy ez szétfeszítené az együttműködést, szerinte ez a kérdés is kezelhető így és reményét fejezi ki, hogy megoldható elvi vitáról van csupán szó.

A Jobbik már a keddi végszavazás előtt bejelentette, a homofób jellegű módosítások ellenére támogatni fogják a törvényt. A pártközeli Alfahírnek válaszolva akkor Jakabék kijelentették, elismerik, hogy a fideszes törvényjavaslat „csapda”, de elfogadják, hiszen ha majd kormányra kerül az ellenzék, a problémás részeket amúgy is ki fogják venni a törvényből, addig meg szerintük megfelel.

A Jobbik igen szavazatait június 15-én, délután Csárdi Antal LMP-s képviselő (akit a Jobbik egyéni körzetében támogat) is megvédte, szerinte a párt országgyűlési képivselői az igen szavazattal „csupán az ellenállás egy másik formáját” alkalmazták.

A többi ellenzéki párt azonban egyértelműen az LMBT-embereket megalázó és másodrendű állampolgárként kezelő törvénynek tartja a most elfogadott jogszabályt, és bojkottálták a végszavazást. a parlamenten kívüli Momentum az előtt közvetlenül a Jobbikot és Jakab Pétert is erre kérte, mondván nem hinnék, hogy a Jobbik a Fidesz partnere szeretne lenni ebben a témában.

NYITÓKÉP: Jakab Péter / Facebook

Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor az Azonnali korábbi újságírója

Történészdiplomával rendelkezik, de 2013 óta főleg blogol, 2015 óta pedig újságcikkeket is ír. Sokszor Európáról és a Közel-Keletről. Az Izrael-párti sajtó kedvenc magyar firkásza. Eléggé baloldali.
Facebook
Twitter

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek