Buffon, az olasz kapuslegenda húsz év után visszatér nevelőcsapatához, a Parmába

2021.06.17. 16:35

A világ egyik legjobb kapusának tartott olasz labdarúgó, Gianluigi Buffon nem gazdag sejkekhez megy levezetni, hanem visszatér nevelőcsapatába, ahol még 1995-ben kezdte legendás karrierjét.

Buffon, az olasz kapuslegenda húsz év után visszatér nevelőcsapatához, a Parmába

Az olasz kapus, Gianlugi Buffon legendának számít nemcsak Olaszországban, hanem az egész világon. A százhetvenhatszoros olasz válogatott játékos karrierje során mind klub, mind válogatott szinten elmondhatja magáról, hogy szinte mindent elért: az olasz válogatottal 2006-ban nyert világbajnokságot, míg a Juventus-szal többször megnyerte az olasz bajnokságot, illetve az olasz kupát is.

Egy nagyobb kupa hiányzik csak a gyűjteményéből: a legrangosabb európai labdarúgótornának, a Bajnokok Ligájának serlege. Úgy tűnik, karrierje során már nem is fogja ezt elnyerni, pedig háromszor is a döntőbe jutott a Juventus-szal.

A hűségéről is híres játékos – aki annak ellenére, hogy 2006-ban az olasz bundabotrány miatt csapatát, a Juventust a másodosztályba száműzték, maradt a torinói klubnál – 

20 év után, 43 évesen visszatér nevelőcsapatához, a Parmához,

aminek felnőttcsapatában 1995 és 2001 között 168 meccsen védte a hálót, és akikkel olasz kupát és UEFA-kupát (ma már Európa Liga) is nyert. A csapatot 2001-ben hagyta ott a Juventus kedvéért, és sokáig ő számított a világ legdrágább kapusának a 65 millió eurós vételára miatt – ez hozzávetőleg 23 milliárd forint mai árfolyamon.

Jövőre az olasz másodosztályban, a Serie B-ben kell helytállnia a januárban már 44. életévét betöltő kapusnak, hiszen a Parma a 2020-21-es szezonban 3 győzelemmel, 11 döntetlennel és 24 vereséggel az utolsó, 20. helyen végzett a Serie A-ban, így a következő idényben a másodosztályban fog szerepelni a csapat. A Goal.com információ szerint a felek egy kétéves szerződésben állapodtak meg, azonban

Buffon már egy idény után felbonthatja a szerződését, ha úgy gondolja, hogy inkább szögre akasztja sokat látott kapus kesztyűjét.

A klub a nagy visszatérést egy mindössze 52 másodperces videóban jelentette be Twitteren és Youtube-on:

NYITÓKÉP: Doha Stadium Plus Qatar / Flickr

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek