Román sajtó: Bölöni László titokban találkozott Cristiano Ronaldóval a magyar-portugál meccs előtt

2021.06.16. 11:13

A portugál focistát felfedező legendás erdélyi magyar focista, sportszakember azt akarja, Cristiano Ronaldo térjen vissza a Real Madridba.

Román sajtó: Bölöni László titokban találkozott Cristiano Ronaldóval a magyar-portugál meccs előtt

Az erdélyi magyar focis legenda, Bölöni László – akinek ismertsége a nyolcvanas években a román hadsereg csapatának számító FC Steaua Bukaresthez köthető – Budapesten még a magyar-portugál meccs előtt találkozott a portugál sztárjátékossal, Cristiano Ronaldoval, írja a román sportnapilap, a Gazeta Sporturilor.

Bölöni László tagja volt a Steaua Bukarest csapatának, amikor az 1985-86-os bajnokcsapatok Európa-kupadöntőjét a románok nyerték meg.

Erre úgy kerülhetett sor, hogy sem a meccs alatt, sem pedig a hosszabbításokban nem lőttek gólt, ezért tizenegyesekkel döntötték el a mérkőzést, és a Steaua bánsági sváb kapusa, Helmuth Duckadam az ellenfél, az FC Barcelona összes tizenegyesét kivédte.

A LEGENDÁS VÉDÉS.

Noha Bölöninek ezen a döntőn nem sikerült betalálni a katalánok kapujába, nevét beírta a román(iai) focilegendák közé. A kilencvenes évektől edzői karrierre váltotta tapasztalatait:

amikor 2001-2003 között a Sporting Lisszabon csapatát edzette, akkor találkozott először az erdélyi magyar tréner és a későbbi portugál világsztár, Cristiano Ronaldo, lényegében ő adott neki először komolyabb lehetőséget.

Bölöni állítólag már 2001-ben, amikor megpillantotta a 16 éves fiatalt, tudta, hogy világsztárral áll szemben.

„Mondtam, hogy túlszárnyalja Figót, sőt még Eusebiót is. Akkor azzal a kijelentéssel visszatetszést keltettem, ugyanis egy fiatalt két istennel hasonlítottam össze.”

Szerinte azt, hogy akkor igaza volt, ma már senki nem vonja kétségbe: a Ronaldo szó hallatán a portugál focistára asszociál ma már mindenki, nem a brazilra.

Miután kirúgták a görög Panathinaikósztól, Bölöni jelenleg Budapesten tartózkodik, így számára elkerülhetetlen volt, hogy ne találkozzon Cristiano Ronaldoval a portugál csapat szállásán, egy ötcsillagos margitszigeti szállodában. Ezt azonban titokban kellett tartania, emeli ki a top secret szavak hangsúlyozásával már az erről szóló cikke címében a román sportnapilap. Loți Boloni (fonetikus átírásban, ugyanis a románok így hallják a Lacit) a román sportnapilap szerint a találkozó előtt ezt azzal indokolta közeli hozzátartozóinak, hogy

„ő magyar, és nem lenne jó megjelenni közösen Cristiano Ronaldoval a fotósok előtt még a magyar-portugál meccs előtt”, nehogy ebből bárki bármilyen következtetést levonjon.

A keddi meccs végül 3-0-ás portugál győzelemmel zárult, Ronaldo két gólt is lőtt Gulácsi Péter hálójába, az egyiket tizenegyesből.

BÖLÖNI ÉS CRISTIANO RONALDO. FOTÓ: CRISTIANORONALDOUNIVERSE / FACEBOOK

Bölöni és Ronaldo találkozása egyébként arról szólhatott, hogy Bölöni régi ismeretségükre tekintve arról szeretné meggyőzni Cristiano Ronaldót, hogy egyik korábbi csapatához – miután arról van szó, hogy Cristiano Ronaldo elhagyná a Juventust – a Real Madridhoz igazoljon vissza.

A román sajtó még májusban arról írt, hogy Bölöni – miután kirúgták athéni csapatától – először Budapestre megy és ott „csatlakozik az Orbán Viktor által kigondolt terv megvalósítóihoz”. A román Digisport információi szerint a köztudottan focirajongó magyar miniszterelnök a Sepsi OSK stadionberuházása és az FK Csíkszereda fociklub feltőkésítése után az immár enyhe román többségű Marosvásárhelyen kíván valahogy új klubot létrehozni, és ebben a munkában számítana Bölöni tapasztalataira is.

NYITÓKÉP: Montázs a Székely Nemzeti Tanács és Cristiano Ronaldo Facebook-oldalakról

Antal Róbert-István
Antal Róbert-István az Azonnali újságírója

Történész, az erdélyi baloldal kutatója. Bármilyen furcsa, de szereti a románokat.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek