A párbeszédes Dorosz Dávidot támogatja a Momentum Dunakeszin és Gödön

Szerző: Renczes Ágoston
2021.06.13. 12:45

Göd 2020-ban az ellenzéki belharcok szimbóluma lett. Fekete-Győrék a saját jelöltjüket, Vajda Viktóriát visszaléptetik Dorosz javára, akit a Jobbik is támogat.

A párbeszédes Dorosz Dávidot támogatja a Momentum Dunakeszin és Gödön
A párbeszédes Dorosz Dávid mögé sorol be a Momentum Pest megye 5-ös számú választókerületében.

Ezt Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje jelentette be vasárnap délelőtt egy Gödre szervezett sajtótájékoztatón

A Dunakeszi központú, Gödöt, Fótot, Veresegyházát, Erdőkertest, Csömört és Csomádot magába foglaló választókerületben a Momentumnak volt saját jelöltje az előválasztáson Vajda Viktória, a párt családpolitikusa személyében.

 

Vajda visszalép Dorosz javára, de – mint az Fekete-Győr hangsúlyozta – szakpolitikusként a párt számít rá a jövőben is.

 

Mint Vajda elmondta: természetes szövetségest lát Dorosz Dávidban, a közös munka az elmúlt napokban már el is kezdődött, hogy le tudják bontani Göd különleges gazdasági övezet-státuszát, és visszaépítsék a kiüresített önkormányzatiságot. Mint ismert: a kormány 2020 áprilisában a gödi Samsung-gyárat és a körülötte található területet különleges gazdasági övezetté nyilvánította, elvéve így az ellenzéki vezetésű önkormányzattól az iparűzési adóból származó bevételeket, ami város bevételeinek harmadát tette ki.

A sajtótájékoztatón jelen volt a Párbeszéd két társelnöke, Szabó Tímea és Karácsony Gergely budapesti főpolgármester, a párt miniszterelnök-jelöltje is. Karácsony szerint olyan képviselőre van szüksége a választókerületnek, aki pontosan érti a főváros és az agglomeráció egymásra utaltságát. Karácsony úgy látja: a Párbeszéd és a Momentum elkötelezett a zöld fordulat iránt, és országszerte

 

több hasonló visszalépés is lesz, amiben azonban a Párbeszéd támogatja majd a Momentum jelöltjét.

 

Dorosz Dávid elsődleges feladatának tartja a különleges gazdasági övezet-státusz megszüntetését, hogy Göd visszakapja az iparűzési adót. Mint Dorosz elmondta szeretné végre rendberakni a Samsung ügyet, hogy egy multinacionális cég ne tudjon a helyiek bevonása nélkül, fölöttük átnyúlva őket érintő döntéseket hozni. A Párbeszéd politikusa azt is szeretné elérni, hogy végre jussanak források a környéknek ígért infrastrukturális fejlesztésekre.

Dorosz megköszönte a szintén Jakab Péter és a Jobbik támogatását is, akik szintén beálltak mögé az előválasztáson.

 

Sokfélék vagyunk, de a célunk közös – mondta Dorosz –: egy zöld, igazságos Magyarország felépítése.

A választókerület jelenlegi országgyűlési képviselője a fideszes Tuzson Bence, aki Dorosz szerint egy „nullás” képviselő, hiszen sosem szólalt fel a Parlamentben, és a választókerületéért sem tett semmit, csak kiszolgálja a „gazdáit”, Orbán Viktort és Rogán Antalt. 

Dorosz Dávid 2020 végéig a klímavédelemért és fejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes volt, azonban lemondott a pozíciójáról, hogy a közös ellenzéki programra és kampányra tudjon összpontosítani. Dorosz a választókerületben a DK-s Tonzor Péterrel és Fekete Lászlóval, az Új Világ Néppárt jelöltjével mérkőzik majd meg. 

2018-ban a választókerületet 43 százalékkal nyerte meg a fideszes Tuzson, mögötte a DK-s Rónai Sándor végzett 36 százalékkal, a harmadik helyen a Jobbik jelöltje, Varga Zoltán Péter végzett.

Az ellenzéki vezetésű Göd 2020-ban az ellenzéki belharcok szimbóluma lett: a momentumos alpolgármester megpróbálta visszahívni majd lefokozta a DK-s és az LMP-s alpolgármestereket, de a többi ellenzéki párt összefogott ellene és végül őt magát függesztették fel

 

NYITÓKÉP: Dorosz Dávid / Facebook

 

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek