Visszaléptette a saját jelöltjét és a jobbikos Szilágyi Györgyöt támogatja a Momentum Rákosmentén

Szerző: Renczes Ágoston
2021.05.29. 12:47

Az LMP után a Momentum is beállt a Jobbik jelöltje mögé a Budapest 14. választókerületben, ahol Szilágyinak egyelőre nincs kihívója az előválasztáson.

Visszaléptette a saját jelöltjét és a jobbikos Szilágyi Györgyöt támogatja a Momentum Rákosmentén

A XVII. kerület teljes területét és a X. kerület egy részét magába foglaló választókerületben 

Szilágyi Györgyöt, a Jobbik jelöltjét támogatja a Momentum az ellenzéki előválasztáson

jelentette be a Momentum a Facebook-oldalán. 

A Momentum szerint Szilágyi György egy olyan országért dolgozik, „ahol a tudás, a szorgalom, a szakértelem és a munka hoz valós sikert, ahol nem csak a választások előtti pár hónapban vannak útfelújítások, ahol a választókat nem egyszerű szavazatként, hanem az országáért dolgozó egyenrangú emberekként kezelik”, ezért a párt Szilágyi támogatására bíztat a Budapest 14. választókerületben.

Fekete-Győr Andrásék eredetileg

 

a saját jelöltjüket, Gergely Bálintot indították volna a választókerületben, azonban ő visszalépett Szilágyi javára.

 

„Együtt erősebbek vagyunk, együtt legyőzzük az elnyomó NER-t! Hajrá Gyuri!” – írta Gergely a Facebook-posztjában, amiben bejelentette a visszalépését.

Ahogy arról Szilágyi indulásának bejentésekor már bővebben is írtunk: az előző két országgyűlési választást a Fidesz jelöltje, Dunai Mónika nyerte a választókerületben, mögötte mindkét alkalommal az MSZP-s Lukoczki Károly végzett a második, Szilágyi a harmadik, az LMP-s Schmuck Erzsébet pedig a negyedik helyen. 

Az továbbra is kérdés, hogy az MSZP elindítja-e Lukoczkit az előválasztáson, ahogy az is, hogy a DK indít-e valakit a választókerületben. 

A Nagykátán induló Schmuck Erzsébet helyett azonban a zöldpárt nem indít mást;

 

az LMP szintén a jobbikos Szilágyi Györgyöt támogatja.

 

Szilágyi – akinek Gergely visszalépésével egyelőre nincs kihívója az ellenzéki előválasztáson – így már az LMP és a Momentum támogatását is maga mögött tudja.

FRISÍTÉS (13:09): Próbáltuk utolérni Lukoczki Károlyt, hogy megkérdezzük, indul-e az előválasztáson, esetleg előfordulhat-e, hogy az MSZP is beáll Szilágyi mögé. Lukoczki Károly cikkünk megjelenése után írásban az válaszolta:

„Mindent elkövetek azért, hogy induljak az előválasztáson.”

Az azonban, hogy elindul-e, csak akkor lesz biztos, ha az MSZP bejelenti az indulását – írta Lukoczki az Azonnalinak.

NYITÓKÉP: Szilágyi György / Facebook
Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek