Közösen indul az előválasztáson a DK és a Liberálisok

2021.05.22. 12:28

Mindezt a DK miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára és a liberális minipárt elnöke, Bősz Anett jelentette be.

Közösen indul az előválasztáson a DK és a Liberálisok

Valamiért online sajtótájékoztatónak nevezett facebookos élőzésben jelentette be a DK EP-képviselője és miniszterelnök-jelöltje, Dobrev Klára és a még Fodor Gábor által alapított Magyar Liberális Párt elnöke, Bősz Anett, hogy

a DK és a Magyar Liberális Párt választási megállapodást kötöttek.

Ennek értelmében a két párt nem indít egymásra jelölteket, és az előválasztáson egymás jelöltjeit támogatják.

Bősz, aki 2019. december 9-e óta független országgyűlési képviselőként a DK frakciójában ül a parlamentben, a sajtótájékoztatón elmondta, hogy az ellenzék közös küldetése, hogy a legalkalmasabb jelöltekkel induljanak neki a 2022-es választásnak, hogy leválthassák a Fidesz-kormányát.

Bősz emellett elmondta, hogy szerinte óriási dolog, ami a két párt között történt az elmúlt másfél évben, és a legalkalmasabb miniszterelnök-jelöltnek Dobrev Klárát tartja, ezért a szavazóit arra buzdítja, hogy az előválasztáson majd a DK EP-képviselőjére szavazzanak.

Dobrev megköszönte, hogy a Magyar Liberális Párt az ő miniszterelnök-jelöltségét támogatja az előválasztáson, és elmondta, hogy a két párt közötti együttműködés kölcsönös, hiszen a DK is támogatja a liberális minipárt két jelöltjét:

+ Bősz Anettet Pest megye 1. számú választókerületében a DK is jelöli,

+ míg Sermer Ádám, korábbi budapesti főpolgármester-jelölt, a párt ügyvivője a Borsod-Abaúj Zemplén megye 7. számú választókerületben élvezi majd a DK támogatását.

A bejelentést az alább lehet visszanézni:

NYITÓKÉP: DK sajtóiroda

Karóczkai Balázs
Karóczkai Balázs az Azonnali korábbi operatív vezetője

Mesterdiplomás politológus, 2019 óta újságíró. A külpolitika szenvedély, a belpolitika hobbi, a kultúra pedig kikapcsolódás.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek