Új rekord született: kis híján 10 millió forintra büntette Jakab Pétert Kövér László

Szerző: Petróczi Rafael
2021.05.21. 14:39

A Jobbik elnökét és miniszterelnök-jelöltjét azért büntette meg a házelnök, mert a parlamenti felszólalásában leficsúrozta a fideszeseket.

Új rekord született: kis híján 10 millió forintra büntette Jakab Pétert Kövér László

Az eddigi legmagasabb pénzbüntetést, 9,6 millió forintot szabott ki a parlament fideszes házelnöke, Kövér László Jakab Péterre, a Jobbik elnökére és miniszterelnök-jelöltjére. Erről maga az érintett számolt be Facebook-posztjában.

A büntetést azért kapta, mert Jakab a hétfői parlamenti plenáris ülésen ficsúroknak nevezte azokat a fideszeseket, „akik közpénzből, a ti pénzetekből rázzák a rongyot.”

Kövér László először rászólt Jakabra, hogy ne sértegesse a képviselőtársait, és utoljára figyelmeztette, majd

amikor erre Jakab visszakérdezett, hogy „ugye önről is lehet ez a véleményem?”, Kövér László megvonta Jakabtól a szót.

Ezért Kövér László – Jakab Péter Facebook-bejegyzése szerint – 9,6 millió forintra büntette a jobbikos politikust, aki ezzel letaszította trónjáról a párbeszédes Tordai Bencét:

eddig ő tartotta a kövéri büntetések terén a rekordot, akire még márciusban azért szabott ki 8,2 millió forintos pénzbüntetést a házelnök, mert az ülésteremben a kezében egy mobillal odament Varga Mihály pénzügyminiszterhez, és arra kérte, küzdjenek együtt azért, hogy a kormány „adja vissza azt a 10 milliárd forintot, amit a múlt év végén indoklás nélkül elvett a II. és a III. kerületi szakrendelőktől”. Varga Mihály ezt zaklatásnak vette, így kapott Tordai végül négyhavi fizetésének megfelelő büntetést Kövér Lászlótól.

NYITÓKÉP: Petróczi Rafael / Azonnali

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek