Karácsony Gergely volt szomszédja: Gergő alkalmas, de a faluban nincs munka

2021.05.20. 18:19

Karácsony Gergely gyerekkora helyszínén, Nyírtasson jelentette be, hogy elindul az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként. Utánajártunk, honnan indult Karácsony, mit gondol az egykori szomszéd „Gergőről” és a falu helyzetéről, és hogyan tudna segíteni egy Karácsony-kormány a nyírségi kistelepülésen. Videó!

Nyírtass egy Budapesttől 270 kilométerre keletre fekvő, nagyjából kétezer fős falu. Karácsony Gergely itt jelentette be, hogy indul az ellenzéki előválasztáson miniszterelnök-jelöltként. Az Azonnali Nyírtasson járt, ahol

ellátogattunk a Karácsony-család egykori házához és a miniszterelnök-jelölt egykori szomszédjához is.

A Karácsony Gergely apjával egykor együtt dolgozó szomszéd elmondja, hogy a faluban azért nehéz földijük miniszterelnök-jelöltségéről kérdezni az embereket, mert sokan közmunkából élnek, és féltik a megélhetésüket. A Karácsony jelöltségét nyíltan támogató férfi elmondja, hogy a Karácsony-családot harmonikusnak ismerte meg, Karácsonyról és édesapjáról pedig kifejezetten elismerően beszél.

Megmutatjuk az üzemet, ami az egykori TSZ-konzervgyár helyén maradt, beszámolunk a helyiek problémáiról –

Nyírtasson ugyanis alig van helyben munkahely, a sok közmunkás bére – az ország többi részéhez hasonlóan – nagyon alacsony, és az infrastruktúra állapota sem a legjobb.

De vajon miért sírják vissza a nyírtassiak a TSZ konzervgyárát? Mi jellemzi a nyírtassi embereket? Hogy néz ki a ház portája, ahol Karácsony Gergely felnőtt? A videóból kiderül!

Persze Nyírtasson sem mindenkinek tetszik Karácsony Gergely munkássága: sok helyi csak kamerák nélkül nyilatkozott nekünk, az ő véleményüket ebben a riportban olvashatod.

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

Szűcs Donát
Szűcs Donát az Azonnali operatív vezetője

Erőforrás- és tartalomgazdálkodási előadó. Kávét feketén, teknót hidegen.

olvass még a szerzőtől
Vitárius Bence

Az ember, aki rajzol, amíg a többiek írnak.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek