+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Ágoston Dániel
2021. május 5. szerda, 10:14
A kultikus hely az Ajtósi Dürer sorról Budára, a Hengermalom útra fog költözni.

2020 novemberi bezárása óta tudható volt, hogy a Dürer Kert tovább fogja folytatni működését, amiről a klub vezetése korábban már elárulta, hogy mindez Budán fog megtörténni. Azonban mindeddig csak találgatások voltak arra, hogy pontosan hol lesz Budapest egyik legemblematikusabb szórakozóhelyének új helye.

 

Korábban Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnali podcastjében, a Helyzetben elsőként árult el részleteket arról, hogy mekkora helyen, milyen kapacitás mellett és milyen tervek mentén zajlik majd a folytatás. Mint akkor mondta: a Dürer két teremmel és kerthelyiséggel nyitnak majd újra – és mint most kiderült: 

 

a korábban Rioként működő szórakozóhely területén nyílik újra, a Hengermalom úton.

 

Eljött a pillanat, amire mindannyian nagyon vártunk! ???????? Örömmel és lelkesedéssel osztjuk meg veletek, az új Dürer Kert...

Közzétette: Dürer Kert – 2021. május 5., szerda

 

Mint a posztban írják, közel két éve keresték a megfelelő helyszínt és ebben nagyon sokan próbáltak önzetlenül, jó szándékkal segíteni – köztük cégek, önkormányzatok és magánszemélyek is. A Dürer kert tájékoztatása szerint az egyik ilyen megkeresésből született meg az új hely, ahol két koncertterem és egy „hihetetlenül izgalmas kert” várja a látogatókat.

 

 

A Dürer Kert sorsát a koronavírus mellett nehezítette, és tulajdonképpen megpecsételte egy közelmúltbeli telekbiznisz is, amelynek következtében a klubnak 12 év után be kellett zárnia a régi helyén az Ajtósi Dürer soron.

 

Ahogy Horváth az Azonnalinak korábban elárulta: ha a teraszok kinyithatnak, akkor megnyitja kapuit a Dürer Kert is  – a megszokott Ajtósi Dürer sor helyett immáron a Hengermalom úton.

 

NYITÓKÉP: Dürer Kert / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mély aggodalmukat fejezték ki, és hangsúlyozták, a szólásszabadság és az emberi jogok mellett állnak.

Hetvenperces sor a reptéren, Orbán Viktorral elégedetlen taxisofőr, védettségi igazolvány.

Megnéztük, mennyire nyerhetőek ezek a körzetek az ellenzék számára 2022-ben.

Csárdi Antal szerint az ellenzéki egység továbbra is töretlen.

Mint írják, nem hiszik, hogy a Jobbik valóban partner akar lenni abban, hogy több tízezer honfitársunk életét tönkretegye.

Jámbor szerint nem kommunikációs trükk az ellenzéktől a népszavazás, de még ha az is, végsősoron kárt fog okozni a Fidesznek.

Az IDEA Intézet elemzése szerint viszont a biztosan szavazó pártválasztók körében a Fidesz majdnem behozta az ellenzéket.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás