Bréking: megvan, hova költözik a Dürer Kert

Szerző: Ágoston Dániel
2021.05.05. 10:14

A kultikus hely az Ajtósi Dürer sorról Budára, a Hengermalom útra fog költözni.

Bréking: megvan, hova költözik a Dürer Kert

2020 novemberi bezárása óta tudható volt, hogy a Dürer Kert tovább fogja folytatni működését, amiről a klub vezetése korábban már elárulta, hogy mindez Budán fog megtörténni. Azonban mindeddig csak találgatások voltak arra, hogy pontosan hol lesz Budapest egyik legemblematikusabb szórakozóhelyének új helye.

Korábban Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnali podcastjében, a Helyzetben elsőként árult el részleteket arról, hogy mekkora helyen, milyen kapacitás mellett és milyen tervek mentén zajlik majd a folytatás. Mint akkor mondta: a Dürer két teremmel és kerthelyiséggel nyitnak majd újra – és mint most kiderült: 

a korábban Rioként működő szórakozóhely területén nyílik újra, a Hengermalom úton.

Eljött a pillanat, amire mindannyian nagyon vártunk! ???????? Örömmel és lelkesedéssel osztjuk meg veletek, az új Dürer Kert...

Közzétette: Dürer Kert – 2021. május 5., szerda

Mint a posztban írják, közel két éve keresték a megfelelő helyszínt és ebben nagyon sokan próbáltak önzetlenül, jó szándékkal segíteni – köztük cégek, önkormányzatok és magánszemélyek is. A Dürer kert tájékoztatása szerint az egyik ilyen megkeresésből született meg az új hely, ahol két koncertterem és egy „hihetetlenül izgalmas kert” várja a látogatókat.

A Dürer Kert sorsát a koronavírus mellett nehezítette, és tulajdonképpen megpecsételte egy közelmúltbeli telekbiznisz is, amelynek következtében a klubnak 12 év után be kellett zárnia a régi helyén az Ajtósi Dürer soron.

Ahogy Horváth az Azonnalinak korábban elárulta: ha a teraszok kinyithatnak, akkor megnyitja kapuit a Dürer Kert is  – a megszokott Ajtósi Dürer sor helyett immáron a Hengermalom úton.

NYITÓKÉP: Dürer Kert / Facebook

Ágoston Dániel
Ágoston Dániel az Azonnali újságírója

Podcast, techno, divat, publicisztika.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek