+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Tóth Csaba Tibor
2021. május 4. kedd, 20:35
Nagy Károly XVIII. kerületi önkormányzati képviselő március 31-én hagyta ott a pártot, most azt mondja, a helyi, jobbikos Makai Tibor képviselővel értik meg egymást a legjobban az önkormányzati politikában. Előválasztási indulást ugyanakkor egyáltalán nem tervez továbbra sem.

A nemrég még a Momentum helyi szervezetét maga mögött hagyó Nagy Károly, XVIII. kerületi önkormányzati képviselő kedden Facebook-oldalán, egy közös fotó kíséretében jelentette be,

 

csatlakozik a kerületi Jobbik frakciójához a pestszentlőrinci-pestszentimrei városházán.

 

CSATLAKOZOM A JOBBIK HELYI FRAKCIÓJÁHOZ A politika csapatjáték. Az elmúlt másfél évben pedig sokszor kiderült számomra,...

Posted by Nagy Károly on Tuesday, 4 May 2021

 

Nagy, aki Momentumból való kilépésekor még azt mondta, nem tart másik pártba, független képviselő lesz, bejegyzésében is hangsúlyozta, csupán arról van szó, hogy Makai Tibor jobbikos önkormányzati képviselővel a legjobb a munkakapcsolata, így közös frakcióban folytatják, de Nagy nem lép be a Jobbikba.

 

A Jobbiknak eddig is volt egyszemélyes városházi frakciója, a kerületi szabályzat ugyanis lehetővé tette, hogy Makai egy személyben is képezhessen ilyet, azt azonban Nagy Károly is megerősítette az Azonnalinak, hogy ez a kétfős frakció már szavazásokban is döntő szóval rendelkezhet.

 

Az Azonnali telefonon érte el Nagyot, aki nekünk is ugyanezt hangsúlyozva, hozzátéve, mivel ő és Makai Tibor is a kertvárosi részt képviselik, ezért a forgalomcsökkentés, zajcsökkentés terén valóban szorosabb, közös platformot találtak, amelyhez számos alkalommal a helyi LMP is csatlakozni szokott. Kiemelte azonban, hogy miközben a közgyűlésben számos vita is napirendre kerül, együttműködésük az MSZP-t elhagyó, és a DK-ba 2020 februárjában átlépő Szaniszló Sándor polgármesterrel és a kerületvezetéssel továbbra is kifogástalan,

 

ő pedig azóta, hogy március 31-én maga mögött hagyta a Momentumot, „még több feladatot is kapott”.

 

„Én és Tibor is elkötelezettek maradtunk a jelenlegi városvezetés támogatása mellett ,de ez egy csapatjáték, én pedig nem szeretnék egyfős frakciót alakítani, de a mi kapcsolatunk a Jobbikkal nem országos politikai érdekközösségen alapul” – tette hozzá ehhez Nagy.

 

Noha korábban Nagy kifejezetten tagadta, hogy személyes konfliktus miatt hagyta ott Fekete-Győr Andrásék pártját, tehát nem olyasmiről van szó esetében, mint Nagy Blanka távozásánál, arra a kérdésre, vajon ezek után nem tervezi-e, hogy a körzetben Kunhalmi Ágnes ellen is elindulna az előválasztáson a Jobbik támogatásával, Nagy leszögezte, Jakab Péterék itt helyben már beálltak Kunhalmi Ágnes MSZP-s társelnök jelöltsége mögé, és szerinte

 

„ha egy jobbikossal megállapodsz valamiben, nem kell a hátad mögé nézni”.

 

Ő ugyan elmondása szerint még a megállapodás részleteit sem ismeri, de ezért továbbra is kizárta nekünk, hogy neve az őszi előválasztásokkal kapcsolatban indulóként felmerülne.

 

Kunhalmi, aki maga is múlt héten jelentette be, hogy az MSZP és a Párbeszéd jelöltjeként indul, azóta Jakab Péter pártjának támogatását is megszerezte a választókerületben, sőt, Jakab még egy közös fotót is kitett oldalára, ahol Kunhalmival együtt szerepel.

 

KÉP: JAKAB PÉTER / FACEBOOK

 

Nagy Károly közvetlenül a kilépése után azt mondta az Azonnalinak, közte „és a Momentum között köttetett »házasság« sok szempontból megromlott”, aminek részleteiről ekkor sem kívánt már nyilatkozni. A most 23 éves Nagyot 2019 október 13-án, egyéni körzetben választották meg a kerület önkormányzati képviselőjévé, de ő maga 17 éves kora óta politizál, először a Fodor Gábor-féle Liberálisok ifjúsági szervezetében volt tag, még gimnáziumi évei alatt, majd 2017-ben a Momentumba lépett be, ahol a Nolimpia-kampány után a párt ijfúsági szervezetének, a TizenX-nek az alapítója és elnöke lett. Utóbbi posztjáról azonban 2019 novemberében a TizenX leváltotta.

 

NYITÓKÉP: Nagy Károly / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Covid, Szalai Ádám, Felcsút, Orbán, magyar ultrák.

1991. június 19-én Viktor Silov altábornagy 15 óra 01 perckor elhagyta Magyarország területét. Hazánk szuverenitása ezzel 47 hosszú év után helyreállt.

Az alkotó lesiben lefilmezte a mellette a kampuszon elhaladó nőket, majd olyan kategóriákba sorolta őket, hogy szépek, közepesek, megbocsáthatóan és megbocsáthatatlanul csúnyák.

Mint írják, kiállnak mindenki mellett, aki ellenzi a jogszabályt, és szolidaritást vállalnak azokkal, akiknek a méltóságát elvitatták és megalázták.

Ezzel az előválasztás Újbudán szintén két szereplősre sorvadt: a DK és a Jobbik támogatottságát is élvező főpolgármester-helyettes, Gy. Németh Erzsébet és Orosz Anna fog megmérkőzni egymással.

Legyen szó konzervatív családképről, a gendernyelv elutasításáról, vagy épp több patriotizmusról: a német társadalom továbbra is alapvetően konzervatív.

A cseh magánvasút, a RegioJet után a MÁV is újraindítja dalmáciai nyaralóvonatait. De melyik társasággal éri meg jobban Dalmáciába utazni?

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

A MONYO sörfőzde új kőbányai telephelyén rendes söröket is lehet inni az indie rock mellé június 19-én szombaton.

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás