+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Tóth Csaba Tibor
2021. május 4. kedd, 20:35
Nagy Károly XVIII. kerületi önkormányzati képviselő március 31-én hagyta ott a pártot, most azt mondja, a helyi, jobbikos Makai Tibor képviselővel értik meg egymást a legjobban az önkormányzati politikában. Előválasztási indulást ugyanakkor egyáltalán nem tervez továbbra sem.

A nemrég még a Momentum helyi szervezetét maga mögött hagyó Nagy Károly, XVIII. kerületi önkormányzati képviselő kedden Facebook-oldalán, egy közös fotó kíséretében jelentette be,

 

csatlakozik a kerületi Jobbik frakciójához a pestszentlőrinci-pestszentimrei városházán.

 

CSATLAKOZOM A JOBBIK HELYI FRAKCIÓJÁHOZ A politika csapatjáték. Az elmúlt másfél évben pedig sokszor kiderült számomra,...

Posted by Nagy Károly on Tuesday, 4 May 2021

 

Nagy, aki Momentumból való kilépésekor még azt mondta, nem tart másik pártba, független képviselő lesz, bejegyzésében is hangsúlyozta, csupán arról van szó, hogy Makai Tibor jobbikos önkormányzati képviselővel a legjobb a munkakapcsolata, így közös frakcióban folytatják, de Nagy nem lép be a Jobbikba.

 

A Jobbiknak eddig is volt egyszemélyes városházi frakciója, a kerületi szabályzat ugyanis lehetővé tette, hogy Makai egy személyben is képezhessen ilyet, azt azonban Nagy Károly is megerősítette az Azonnalinak, hogy ez a kétfős frakció már szavazásokban is döntő szóval rendelkezhet.

 

Az Azonnali telefonon érte el Nagyot, aki nekünk is ugyanezt hangsúlyozva, hozzátéve, mivel ő és Makai Tibor is a kertvárosi részt képviselik, ezért a forgalomcsökkentés, zajcsökkentés terén valóban szorosabb, közös platformot találtak, amelyhez számos alkalommal a helyi LMP is csatlakozni szokott. Kiemelte azonban, hogy miközben a közgyűlésben számos vita is napirendre kerül, együttműködésük az MSZP-t elhagyó, és a DK-ba 2020 februárjában átlépő Szaniszló Sándor polgármesterrel és a kerületvezetéssel továbbra is kifogástalan,

 

ő pedig azóta, hogy március 31-én maga mögött hagyta a Momentumot, „még több feladatot is kapott”.

 

„Én és Tibor is elkötelezettek maradtunk a jelenlegi városvezetés támogatása mellett ,de ez egy csapatjáték, én pedig nem szeretnék egyfős frakciót alakítani, de a mi kapcsolatunk a Jobbikkal nem országos politikai érdekközösségen alapul” – tette hozzá ehhez Nagy.

 

Noha korábban Nagy kifejezetten tagadta, hogy személyes konfliktus miatt hagyta ott Fekete-Győr Andrásék pártját, tehát nem olyasmiről van szó esetében, mint Nagy Blanka távozásánál, arra a kérdésre, vajon ezek után nem tervezi-e, hogy a körzetben Kunhalmi Ágnes ellen is elindulna az előválasztáson a Jobbik támogatásával, Nagy leszögezte, Jakab Péterék itt helyben már beálltak Kunhalmi Ágnes MSZP-s társelnök jelöltsége mögé, és szerinte

 

„ha egy jobbikossal megállapodsz valamiben, nem kell a hátad mögé nézni”.

 

Ő ugyan elmondása szerint még a megállapodás részleteit sem ismeri, de ezért továbbra is kizárta nekünk, hogy neve az őszi előválasztásokkal kapcsolatban indulóként felmerülne.

 

Kunhalmi, aki maga is múlt héten jelentette be, hogy az MSZP és a Párbeszéd jelöltjeként indul, azóta Jakab Péter pártjának támogatását is megszerezte a választókerületben, sőt, Jakab még egy közös fotót is kitett oldalára, ahol Kunhalmival együtt szerepel.

 

KÉP: JAKAB PÉTER / FACEBOOK

 

Nagy Károly közvetlenül a kilépése után azt mondta az Azonnalinak, közte „és a Momentum között köttetett »házasság« sok szempontból megromlott”, aminek részleteiről ekkor sem kívánt már nyilatkozni. A most 23 éves Nagyot 2019 október 13-án, egyéni körzetben választották meg a kerület önkormányzati képviselőjévé, de ő maga 17 éves kora óta politizál, először a Fodor Gábor-féle Liberálisok ifjúsági szervezetében volt tag, még gimnáziumi évei alatt, majd 2017-ben a Momentumba lépett be, ahol a Nolimpia-kampány után a párt ijfúsági szervezetének, a TizenX-nek az alapítója és elnöke lett. Utóbbi posztjáról azonban 2019 novemberében a TizenX leváltotta.

 

NYITÓKÉP: Nagy Károly / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A szükségállapot meghosszabbítását a parlamentnek is meg kellene szavaznia, de azt kormánypárti képviselők sem támogatják. Magyarországon akár őszig is maradhat a veszélyhelyzet.

Lodban a rendőrség elveszítette a város feletti irányítást. A fellázadt arab lakosok és zsidó szomszédaik a sötét utcán, spontán egymásra támadtak.

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

Az utolsó nagy kérdésben is sikerült dűlőre jutnia a hatpárti ellenzéki összefogásnak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás