Mellár Tamás újrázna Pécsen, beállt mögé az MSZP, a Párbeszéd és Márki-Zay is

Szerző: Bukovics Martin
2021.04.30. 10:36

Egy momentumos és egy DK-s induló biztosan az ellenfele lesz az előválasztáson.

Mellár Tamás újrázna Pécsen, beállt mögé az MSZP, a Párbeszéd és Márki-Zay is

Újra indul a Pécs nagyrészét és pár környező települést magába foglaló Baranya megye 1. számú választókerületében Mellár Tamás, jelentette be az országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán. Mellárt a Párbeszéd fogja indítani, de támogatja őt az MSZP és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is. Hogy egy alapvetően a jobboldalra sorolt közgazdász mit keres az újbaloldali Párbeszédnél, arra a válasz elég egyszerű: Mellár a 2018-as országgyűlési választáson aratott győzelme után azért csatlakozott a Párbeszéd parlamenti frakciójához, hogy annak az azóta a DK-ba átült Bősz Anett kilépése után is megmaradjon a frakcióléthez és a vele járó támogatásokhoz szükséges ötfős létszáma.

A korábban a KSH elnöki posztját is betöltő közgazdászprofesszort a Párbeszéd Azonnalinak eljuttatott közleménye úgy jellemzi, hogy „konzervatív közszereplőként hitet tett a korrupciómentesség, az átláthatóság, a társadalmi igazságosság, a jogállamiság, a fenntartható fejlődés mellett, bizonyítva, hogy a baloldali és konzervatív gondolkodás inspiráló módon egészíti ki egymást”.

Az akkor még független jelöltként induló Mellár úgy nyert 2018-ban 39,26 százalékkal a fideszes Csizi Péter ellen, hogy egyrészt ő kiáltották ki a civilek és a pártok legesélyesebb ellenzéki jelöltnek, másrészt elindult ellene a jobbikos Fogarasi Gábor, az LMP-frakciót vezető Keresztes László Lóránt és a momentumos Nemes Balázs is. Az idén ősszel esedékes ellenzéki előválasztáson a Momentum színeiben Nemes Balázs biztosan elindul ellene, ahogy a DK-s Auth István is, az LMP-s Keresztes László Lóránt pedig a szomszédos, 2-es számú választókerületben próbálkozik idén.

FOTÓ: Mellár Tamás / Facebook

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek