+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2021. április 30. péntek, 10:36
Egy momentumos és egy DK-s induló biztosan az ellenfele lesz az előválasztáson.

Újra indul a Pécs nagyrészét és pár környező települést magába foglaló Baranya megye 1. számú választókerületében Mellár Tamás, jelentette be az országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán. Mellárt a Párbeszéd fogja indítani, de támogatja őt az MSZP és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is. Hogy egy alapvetően a jobboldalra sorolt közgazdász mit keres az újbaloldali Párbeszédnél, arra a válasz elég egyszerű: Mellár a 2018-as országgyűlési választáson aratott győzelme után azért csatlakozott a Párbeszéd parlamenti frakciójához, hogy annak az azóta a DK-ba átült Bősz Anett kilépése után is megmaradjon a frakcióléthez és a vele járó támogatásokhoz szükséges ötfős létszáma.

 

A korábban a KSH elnöki posztját is betöltő közgazdászprofesszort a Párbeszéd Azonnalinak eljuttatott közleménye úgy jellemzi, hogy „konzervatív közszereplőként hitet tett a korrupciómentesség, az átláthatóság, a társadalmi igazságosság, a jogállamiság, a fenntartható fejlődés mellett, bizonyítva, hogy a baloldali és konzervatív gondolkodás inspiráló módon egészíti ki egymást”.

 

Az akkor még független jelöltként induló Mellár úgy nyert 2018-ban 39,26 százalékkal a fideszes Csizi Péter ellen, hogy egyrészt ő kiáltották ki a civilek és a pártok legesélyesebb ellenzéki jelöltnek, másrészt elindult ellene a jobbikos Fogarasi Gábor, az LMP-frakciót vezető Keresztes László Lóránt és a momentumos Nemes Balázs is. Az idén ősszel esedékes ellenzéki előválasztáson a Momentum színeiben Nemes Balázs biztosan elindul ellene, ahogy a DK-s Auth István is, az LMP-s Keresztes László Lóránt pedig a szomszédos, 2-es számú választókerületben próbálkozik idén.

 

FOTÓ: Mellár Tamás / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Palocsai Béla erről a Facebook-sztorijában posztolt a németekkel vívott történelmi 2-2-es döntetlen után.

Boris Palmer, Tübingen zöld polgármestere megint szembemegy a fősodrattal, és feltett pár kérdést a német-magyar focimeccs kapcsán.

Aki minőségi németezésre várt a meccs előtt, az ezt előbb kapja meg Svájcból, mint a magyar kormánypárt környékéről.

A Momentum így több jelöltjét is visszahúzva sorol be a például jobbikos Brenner Koloman, Csányi Tamás vagy Ander Balázs mögé, míg a Jobbik a Momentum által indított Szabó Szabolcsot vagy Szecsődi Andreát támogatja.

Közel 3 és fél évig tartották őket fogva, amiért megszervezték a spanyol kormány és legfelsőbb bíróság szerint illegális és alkotmányellenes függetlenségi népszavazást 2017-ben.

Bárki bármilyen ötletet bedobhat, és még egy
kis pénzt is kaphat érte.

A szocdemek bizakodóak: szerintük átmegy. A PNL belső harcai akár kapóra is jöhetnek.

A hét kérdése

Magyarország hiába szerepelt eddig jól az Eb-n, mivel a legnehezebb csoportba került, így az esélyek egyáltalán nem nekünk kedveznek. Ennek ellenére matematikailag van esélyünk, hogy továbbjussunk. Szerinted sikerülni fog?

Azért ide elnéznénk

A magyar hiphop Álmos vezére és a feltörekvő rapcsillag együtt szántják fel Kőbányát július 3-án szombaton.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás