+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2021. április 30. péntek, 10:36
Egy momentumos és egy DK-s induló biztosan az ellenfele lesz az előválasztáson.

Újra indul a Pécs nagyrészét és pár környező települést magába foglaló Baranya megye 1. számú választókerületében Mellár Tamás, jelentette be az országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán. Mellárt a Párbeszéd fogja indítani, de támogatja őt az MSZP és a Márki-Zay Péter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom is. Hogy egy alapvetően a jobboldalra sorolt közgazdász mit keres az újbaloldali Párbeszédnél, arra a válasz elég egyszerű: Mellár a 2018-as országgyűlési választáson aratott győzelme után azért csatlakozott a Párbeszéd parlamenti frakciójához, hogy annak az azóta a DK-ba átült Bősz Anett kilépése után is megmaradjon a frakcióléthez és a vele járó támogatásokhoz szükséges ötfős létszáma.

 

A korábban a KSH elnöki posztját is betöltő közgazdászprofesszort a Párbeszéd Azonnalinak eljuttatott közleménye úgy jellemzi, hogy „konzervatív közszereplőként hitet tett a korrupciómentesség, az átláthatóság, a társadalmi igazságosság, a jogállamiság, a fenntartható fejlődés mellett, bizonyítva, hogy a baloldali és konzervatív gondolkodás inspiráló módon egészíti ki egymást”.

 

Az akkor még független jelöltként induló Mellár úgy nyert 2018-ban 39,26 százalékkal a fideszes Csizi Péter ellen, hogy egyrészt ő kiáltották ki a civilek és a pártok legesélyesebb ellenzéki jelöltnek, másrészt elindult ellene a jobbikos Fogarasi Gábor, az LMP-frakciót vezető Keresztes László Lóránt és a momentumos Nemes Balázs is. Az idén ősszel esedékes ellenzéki előválasztáson a Momentum színeiben Nemes Balázs biztosan elindul ellene, ahogy a DK-s Auth István is, az LMP-s Keresztes László Lóránt pedig a szomszédos, 2-es számú választókerületben próbálkozik idén.

 

FOTÓ: Mellár Tamás / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A Tudatos Vásárlók Egyesülete megvizsgálta, mi pedig mutatjuk a nagy riasztóteszt eredményét.

Ezzel az amerikai gyógyszeripari cég közelebb került ahhoz, hogy az USA és az EU is engedélyezze a subunit-vakcináját.

A BBC újságírója az elfogott Nexta-blogger és aktivista állapotát látva azonnal kivonult a minszki sajtótájékoztatóról.

A Jobbik ezzel eddig egyedül van az ellenzéki térfélen a törvényjavaslat elfogadásával. Azt mondják: ha kormányra kerülnek, kiveszik a törvényből a problémás részeket.

Az ellenzéki szavazóbázist aktivizáló konzultáción szavazó budapestiek 99 százaléka nem akarja a kínai egyetemet.

Orbán Pekinggel szembeni politikájának támogatottsága Magyarországon nagyon alacsony, amit egyre inkább kihasznál az ellenzék, ez a szlovák kutatók szerint változásra kényszerítheti Orbánt.

Százötvenöt évvel ezelőtt tört ki az a konfliktus Poroszország és Ausztria között, ami az utóbbi vereségével végződött, és az osztrákok rászánták magukat a kiegyezésre a magyarokkal.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás