Már készülnek Újlipótváros vendéglátósai a nagy teraszboomra

Szerző: Szűcs Donát
2021.04.21. 20:10

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek, de olyan hely is akad, ahol a veszélyes homlokzat miatt engedélyt sem mernek kérni. Hiába pörög sok helyen a házhozszállítás, annak a költsége nagyon nagy, mindenki a hús-vér vendégeket várná. Fotóriport!

Már készülnek Újlipótváros vendéglátósai a nagy teraszboomra

EGY IPOLY UTCAI ELEGÁNS FOOD BAR ELÉ – BIZTOS, AMI BIZTOS – MÁR KIRAKTÁK A BÁRSZÉKEKET. ORBÁN VIKTOR KORÁBBI BEJELENTÉSE SZERINT UGYANIS HA MEGVAN A 3,5 MILLIÓ BEOLTOTT, NYITHATNAK A VENDÉGLÁTÓHELYEK TERASZAI.

A POZSONYI ÚT KÁVÉZÓINAK ÉS VENDÉGLŐINEK NAGY RÉSZE ELVITELRE MOST IS NYITVA VAN, A POZSONYI SÖRÖZŐ KIRAKATÁBAN AZONBAN TORLASZKÉNT ÁLLNAK A SZÉKEK.

A KÖRNYÉK EGYIK LEGFELKAPOTTABB DELIKÁTJA, A SARKI FŰSZERES AZONBAN TELJES GŐZZEL KÉSZÜL A TERASZNYITÁSRA. BÁR AZ ASZTALOK KÖZÖTT MÉG NEM JÁRVÁNYKOMPATIBILIS A TÁVOLSÁG, A NYITÁSRA MÁR EZ IS BIZTOS ÍGY LESZ.

SZÉKEK GLÉDÁBA ÁLLÍTVA. A SARKI FŰSZERES ELADÓI SZERINT AHOGY LEHET, ŐK NYITJÁK A TERASZT. AZ INFRASTRUKTÚRA LÁTHATÓAN CSŐRE TÖLTVE.

A DUNA PARK ÚJLIPÓTVÁROS PATINÁSABB HELYEI KÖZÉ TARTOZIK, ÁLLÍTÓLAG MAGA GYURCSÁNY FERENC IS SOKAT JÁR IDE. ELVITELRE MOST IS NYITVA VANNAK.

A SZENT ISTVÁN PARK MELLETTI MÉRETES TERASZUKON AZONBAN A NAPERNYŐK EGYELŐRE CSÜGGEDTEN LÓGNAK, AZ ASZTALOK HELYÉT PARKOLÓ AUTÓK FOGLALTÁK EL. HÉTVÉGÉN MÁR JÓ ESÉLLYEL MÁSKÉPP LESZ, SZERDÁN MÁR 3,36 MILLIÓ BEOLTOTTAT REGISZTRÁLTAK.

ENNEK A KÁVÉZÓNAK MÁR A NEVE IS A SZABAD TÉRRE UTAL. A TERASZNYITÁS LÁTHATÓLAG NEM JELENT MAJD NEKIK PROBLÉMÁT.

NEM ÚGY, MINT ENNEK A POZSONYI ÚTI PIZZÁZÓNAK. AZ ELADÓK SZERINT A FELETTÜK LÉVŐ HÁZ ROSSZ ÁLLAPOTÚ HOMLOKZATA VESZÉLYES LENNE A VENDÉGEKRE NÉZVE, EZÉRT ŐK MÉG ENGEDÉLYT SEM KÉRNEK – ÍGY EGYELŐRE MARAD A HÁZHOZSZÁLLÍTÁS ÉS AZ ELVITEL.

AKIKNEK NEM KELL TERASZ: A LEZÁRÁSOK LEGNAGYOBB NYERTESEI A KISBOLTOK ÉS A DOHÁNYBOLTOK VOLTAK, EZEKBEN SOKÁIG LÉTSZÁMKORLÁTOZÁS SEM VOLT.

HA EZ A TERASZ NYITVA LESZ, A TROLI UTASAI IS LEUGORHATNAK MAJD EGY SÖRRE.

EGY POZSONYI ÚTI DESSZERTBÁR ELADÓJA SZERINT ŐK IS NYITJÁK A TERASZUKAT, AHOGY A KORMÁNYRENDELET ENGEDI.

PÉTER PIZZÉRIATULAJDONOS ÉS ÜZLETVEZETŐ, ITT ÉPPEN AZ ÜZLEHELYISÉGÜK ELŐTT PARKOLÓ VESPÁJÁN PIHEN. NEHÉZ HAT HÓNAPON VANNAK TÚL, HIÁBA A SOK HÁZHOZSZÁLLÍTÁS, MÁR NAGYON SZÍVESEN LÁTNA HÚS-VÉR VENDÉGEKET, AZ EGÉSZ ÜZLETE ERRE VAN FELÉPÍTVE. A BALJÁN LÁTHATÓ EGYASZTALOS MINITERASZT KETTŐ VAGY NÉGY SZÉKKEL AHOGY LEHET, NYITJÁK.

EZ A REGGELIZŐHELY IS GŐZERŐVEL KÉSZÜL, REGGEL MUNKÁSOK RAKTÁK ÖSSZE A PADOKAT, A TULAJDONOS PÉLDÁUL EGY FACEBOOK-POSZT SZERINT ASZTALOKAT IS CSISZOLT.

NEM MINDENKI OLYAN SZERENCSÉS, HOGY KI TUD TENNI ASZTALOKAT. EZ A TÁVOL-KELETI LEVESEZŐ PÉLDÁUL JÓ ESÉLLYEL NEM KAPNA ENGEDÉLYT, CSAK A JÁRDÁT TUDNÁK TELJES SZÉLESSÉGÉBEN ELFOGLALNI, AZT MEG UGYE NEM LEHET.

A DUNÁTÓL BELJEBB MOZDULVA EGYRE KEVESEBB A TERASZKOMPATIBILIS VENDÉGLÁTÓHELY. EZEN A BISZTRÓN PÉLDÁUL NEM SOKAT FOG SEGÍTENI A TERASZNYITÁS: A KÉT APRÓ BÁRASZTALON LEGFELJEBB EGY-EGY HAMUTÁL ÉS KÉT POHÁR SÖR VAGY BOR FÉR EL.

KÉPEK: Szűcs Donát / Azonnali

Szűcs Donát
Szűcs Donát az Azonnali operatív vezetője

Erőforrás- és tartalomgazdálkodási előadó. Kávét feketén, teknót hidegen.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek