Cseresznyefákat ültetnek a járványban elhunytak emlékére Nagy-Britanniában

Szerző: Petróczi Rafael
2021.04.21. 20:33

A fák minden év március-áprilisában fognak virágozni, a tavalyi első lockdown évfordulóján.

Cseresznyefákat ültetnek a járványban elhunytak emlékére Nagy-Britanniában

Az északnyugat-angliai Lancashire megyében elhelyezkedő Burnley város önkormányzata háromezer angol font, átszámolva közel 1,3 millió forint értékben fog kihelyezni hat parkba cseresznyefa-palántákat. Ez önmagában még semmit mondana – a fákat viszont olyan ütemezésben fogják elültetni, hogy

azok minden évben késő március, kora áprilisban virágozzanak, pont a koronavírus-járvány miatt elrendelt első, tavalyi lockdown évfordulóján.

Ahogy azt a helyi képviselők elmondták a minden pártot tartalmazó munkacsoport által kidolgozott javaslatról, céljuk ezzel az is, hogy emléket állítsanak a járványban elhunyt lakosok számára, a halottak előtti tiszteletadást egyúttal összekötve egy másik fontos üggyel, az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel.

Ahogy azt Andy Fewings zöldpárti képviselő mondta: reméli, hogy

az elültetendő facsemeték az embereknek „lehetőséget ad elmenni, emlékezni, leróni a tiszteletet és gyászolni egy olyan formában, ahogyan azt talán a világjárvány csúcspontján nem érezték megtehetőnek”.

Mindegyik fa fog kapni egy feliratozott kőtáblát, valamint őshonos nárciszokkal is körbeültetik őket. A járványban elhunytaknak emléket állító fák telepítése egyébként egy nagyobb, 18 ezer fontos (7,5 millió forintos) faültetési akció részét képezi.

NYITÓKÉP: rescueram3 / Pixabay

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek