+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. április 21. szerda, 20:33
A fák minden év március-áprilisában fognak virágozni, a tavalyi első lockdown évfordulóján.

Az északnyugat-angliai Lancashire megyében elhelyezkedő Burnley város önkormányzata háromezer angol font, átszámolva közel 1,3 millió forint értékben fog kihelyezni hat parkba cseresznyefa-palántákat. Ez önmagában még semmit mondana – a fákat viszont olyan ütemezésben fogják elültetni, hogy

 

azok minden évben késő március, kora áprilisban virágozzanak, pont a koronavírus-járvány miatt elrendelt első, tavalyi lockdown évfordulóján.

 

Ahogy azt a helyi képviselők elmondták a minden pártot tartalmazó munkacsoport által kidolgozott javaslatról, céljuk ezzel az is, hogy emléket állítsanak a járványban elhunyt lakosok számára, a halottak előtti tiszteletadást egyúttal összekötve egy másik fontos üggyel, az éghajlatváltozás elleni küzdelemmel.

 

Ahogy azt Andy Fewings zöldpárti képviselő mondta: reméli, hogy

 

az elültetendő facsemeték az embereknek „lehetőséget ad elmenni, emlékezni, leróni a tiszteletet és gyászolni egy olyan formában, ahogyan azt talán a világjárvány csúcspontján nem érezték megtehetőnek”.

 

Mindegyik fa fog kapni egy feliratozott kőtáblát, valamint őshonos nárciszokkal is körbeültetik őket. A járványban elhunytaknak emléket állító fák telepítése egyébként egy nagyobb, 18 ezer fontos (7,5 millió forintos) faültetési akció részét képezi.

 

NYITÓKÉP: rescueram3 / Pixabay

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

A képviselő szerint most bizony az ombudsmannak kell a kormány rendelkezése ellen védenie az egészséghez való alapjogot Magyarországon.

Az ortodox egyház, a mulatósénekesek és a maszkviselés belengetett eltörlése se nagyon növelte a románok oltási kedvét, így a misztikumhoz fordultak.

A Tsúfos Tükör huszadik számában meg-mutatkozik, hogy kotsmázással, dorbézolással 's dínom-dánommal kísérti meg a' Gonosz, a' fene védetségi kártya pedig tsak a jámborságtól s' a' józanságtól védhet meg.

Nemcsak pénzt, hanem 20 liter fehérbort is adott, sőt még a polgármester magánbirtokán is dolgozott a panasztevő.

Öt év alatt négyszeresére nőtt az átadott új ingatlanok száma, aminek oka a koronavírus
előtti időkben keresendő.

Száznegyven éve koronázták meg a független Román Királyság első uralkodóját. Ennek apropóján elmeséljük, kik a román monarchisták főhősei.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás