+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Renczes Ágoston
2021. április 18. vasárnap, 19:31
Az iskolák is újra teljesen nyitva vannak, bár az osztályokban továbbra is viselni kell a maszkot. Az országban heteken belül jöhet a teljes nyitás.

Az izraeli egészségügyi minisztérium arra hivatkozva lazított a maszkviselés szabályán, hogy a koronavírus-megbetegedések számai folyamatosan csökkennek,

 

így szabad téren vasárnaptól Izraelben nem kötelező a kültéri maszkviselés

 

írja a Haaretz. 

 

Nyilvános helyeken zárt térben azonban továbbra is kötelező a maszk, és az egészségügyi minisztérium a forgalmasabb kültéri helyeken is ajánlja a viselését. 

 

Vasárnap az iskolák is teljesen újraindultak Izraelben, azonban a maszkviselés kötelező marad az osztálytermekben.

 

A tanárok mintegy 20 százaléka még nincs beoltva az országban, és a 16 éven aluliakat sem oltják egyelőre, de az izraeli egészségügyi minisztérium főigazgatója szerint a következő hónapban elkezdik a 12 és 16 év közöttieket oltását is.

 

A fertőzések látványos csökkenésében Izrael világelső oltási kampánya játsza a legnagyobb szerepet. Vasárnapig az ország lakosságának 57,5 százaléka, azaz több mint 5,3 millió ember kapta meg legalább az első adagot,

 

közülük pedig már csaknem ötmilliónyian a második oltáson is túl vannak.

 

A killencmilliós ország lakosságának már több mint a fele szerezte meg a koronavírussal szembeni teljes védettséget biztosító két oltást. Izrael kizárólag a Pfizer-BioNTech vakcinájával olt.

 

ÍGY NÉZ KI AZ IZRAELI OLTÁSKAMPÁNY KÖZÉP-EURÓPÁHOZ KÉPEST

 

Az országban már február 21 óta újra nyitva vannak az üzletek, a könyvtárak, a múzeumok, a bevásárlóközpontok és az állatkertek is, ugyanis már február végére a megkapta az oltás első adagját a lakosság csaknem fele. A kormány koronavírusügyi megbízottja, Nachman Ash április 9-én azt mondta: egy hónap múlva,

 

azaz május első felében Izrael teljesen kinyit,

 

amennyiben nem fog nőni a fertőzöttek száma. 

 

NYITÓKÉP: Ben-Gurion University of the Negev / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A szükségállapot meghosszabbítását a parlamentnek is meg kellene szavaznia, de azt kormánypárti képviselők sem támogatják. Magyarországon akár őszig is maradhat a veszélyhelyzet.

Lodban a rendőrség elveszítette a város feletti irányítást. A fellázadt arab lakosok és zsidó szomszédaik a sötét utcán, spontán egymásra támadtak.

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

Az utolsó nagy kérdésben is sikerült dűlőre jutnia a hatpárti ellenzéki összefogásnak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás