Izraelben már nem kötelező a kültéri maszkviselés

Szerző: Renczes Ágoston
2021.04.18. 19:31

Az iskolák is újra teljesen nyitva vannak, bár az osztályokban továbbra is viselni kell a maszkot. Az országban heteken belül jöhet a teljes nyitás.

Izraelben már nem kötelező a kültéri maszkviselés

Az izraeli egészségügyi minisztérium arra hivatkozva lazított a maszkviselés szabályán, hogy a koronavírus-megbetegedések számai folyamatosan csökkennek,

 

így szabad téren vasárnaptól Izraelben nem kötelező a kültéri maszkviselés

írja a Haaretz. 

Nyilvános helyeken zárt térben azonban továbbra is kötelező a maszk, és az egészségügyi minisztérium a forgalmasabb kültéri helyeken is ajánlja a viselését. 

Vasárnap az iskolák is teljesen újraindultak Izraelben, azonban a maszkviselés kötelező marad az osztálytermekben.

 

A tanárok mintegy 20 százaléka még nincs beoltva az országban, és a 16 éven aluliakat sem oltják egyelőre, de az izraeli egészségügyi minisztérium főigazgatója szerint a következő hónapban elkezdik a 12 és 16 év közöttieket oltását is.

A fertőzések látványos csökkenésében Izrael világelső oltási kampánya játsza a legnagyobb szerepet. Vasárnapig az ország lakosságának 57,5 százaléka, azaz több mint 5,3 millió ember kapta meg legalább az első adagot,

 

közülük pedig már csaknem ötmilliónyian a második oltáson is túl vannak.

 

A killencmilliós ország lakosságának már több mint a fele szerezte meg a koronavírussal szembeni teljes védettséget biztosító két oltást. Izrael kizárólag a Pfizer-BioNTech vakcinájával olt.

ÍGY NÉZ KI AZ IZRAELI OLTÁSKAMPÁNY KÖZÉP-EURÓPÁHOZ KÉPEST

 

Az országban már február 21 óta újra nyitva vannak az üzletek, a könyvtárak, a múzeumok, a bevásárlóközpontok és az állatkertek is, ugyanis már február végére a megkapta az oltás első adagját a lakosság csaknem fele. A kormány koronavírusügyi megbízottja, Nachman Ash április 9-én azt mondta: egy hónap múlva,

 

azaz május első felében Izrael teljesen kinyit,

amennyiben nem fog nőni a fertőzöttek száma. 

 

NYITÓKÉP: Ben-Gurion University of the Negev / Facebook

Renczes Ágoston
Renczes Ágoston az Azonnali egykori újságírója

Közgazdász bölcsész aszcendenssel. Csehszlovákiában született elég régen, ahhoz képest csak 2020 óta újságíró. Gyakran ír a szlovák és a szlovákiai magyar politikáról, gazdaságról, építészetről.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek