+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2021. április 13. kedd, 21:25
Egy nap alatt lett a lemondott osztrák egészségügyi miniszternek utóda. Egy bécsi orvos veszi át a tárcát, akiről már eddig is tudni lehetett: a kemény lockdownpolitika híve.

Amint az Azonnali beszámolt róla: kedden benyújtotta lemondását Rudolf Anschober eddigi zöld egészségügyi miniszter. A politikus a járványkezelésbe fáradt bele. Noha nem kiégésről beszélt – 2012-ben ezen okból már kellett több hónapos szabadságra mennie, akkor még tartományi politikusként –, de elismerte, hogy megviselték az elmúlt hónapok, és nem szeretne teljesen tönkre menni.

 

Már délutánra meg is lett az utódja: Wolfgang Mückstein bécsi orvos veszi át a tárcát. Anschober nem orvosi, hanem általános iskolai tanári diplomával rendelkezett. Mückstein már a bemutatkozó sajtótájékoztatóján világossá tette, hogy nem riad vissza a lockdown szerinte is népszerűtlen meghosszabbításától, szigorításától, ha azt látja, hogy az egészségügyi ellátórendszer túlterheltsége növekszik:

 

„Ha szükséges, népszerűtlen intézkedéseket fogok hozni. Orvosként és egészségügyi miniszterként is kötelességemnek tartom ezt.“

 

WOLFGANG MÜCKSTEIN (JOBBOLDALT) BÉCSI HÁZIORVOSKÉNT INFLUENZA ELLENI OLTÁST AD BE 2020 OKTÓBERÉBEN. FOTÓ: RALF SCHALLMEINER / FB

 

Mückstein nem ismeretlen az osztrák közéletben, már tavaly is többször megszólalt a lockdown szigorítása mellett. Szerinte ott, ahol nem tették meg a szükséges lépéseket – például New Yorkban – „mint a legyek hullottak az emberek“. Szerinte azért is kell a védelemre koncentrálni, mert azok, akik túl is élik a vírust, évekig tartó következményekkel számolhatnak. Már 2020-ban ezért

 

azt jósolta, hogy a járvány évekig fog kísérni minket, mert a meggyógyultakon csak későb jönnek ki a mellékhatások.

 

Idén márciusban önmagát nevezte „lockdown-keményvonalasnak“, és bírálta a bécsi kormányt, hogy nem hamarabb és nem hosszabb lockdownt rendelt el.

 

NYITÓKÉP: Wolfgang Mückstein / W24, FB

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mély aggodalmukat fejezték ki, és hangsúlyozták, a szólásszabadság és az emberi jogok mellett állnak.

Hetvenperces sor a reptéren, Orbán Viktorral elégedetlen taxisofőr, védettségi igazolvány.

Megnéztük, mennyire nyerhetőek ezek a körzetek az ellenzék számára 2022-ben.

Csárdi Antal szerint az ellenzéki egység továbbra is töretlen.

Mint írják, nem hiszik, hogy a Jobbik valóban partner akar lenni abban, hogy több tízezer honfitársunk életét tönkretegye.

Jámbor szerint nem kommunikációs trükk az ellenzéktől a népszavazás, de még ha az is, végsősoron kárt fog okozni a Fidesznek.

Az IDEA Intézet elemzése szerint viszont a biztosan szavazó pártválasztók körében a Fidesz majdnem behozta az ellenzéket.

A hét kérdése

A kínai egyetem elleni kiállás lett az ellenzéki politizálás egyik sarokpontja, a kormány szerint másfél éven belül reális lehet a népszavazás a témában. Nálunk már most az, tessék szavazni!

Azért ide elnéznénk

Pár napja TGM az Azonnalira megírta, hogy szerinte mit érdemes olvasni. Június 18-án a saját könyvét dedikálja.

Kiállítás Budapesten Fiuméről és a magyar kereskedelmi tengerészet történetéről, egészen október 31-ig.

Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Miben más az olajlobbi 2021-ben, mint amit a hollywoodi filmek alapján elképzelünk? Hidi Jánossal beszélgettünk.

Az OMOH évek óta fix igazodási pont a magyar LMBTQ-bulizók körében, indulásuk óta vállaltan az LMBTQ-közösséghez szólnak. Marton Péter DJ-vel beszélgettünk. Podcast!

Buktatható-e Lukasenka titkosszolgálati eszközökkel, és ha igen, ki tehetné ezt meg? Miért nem annektálta még Belaruszt Oroszország?

A Helyzetben vele beszélgettünk arról, miért nincs több nő a magyar rapben, mit gondol a motyogós rappről, és hogyan alkotott a lockdown idején.

Hogyan lett egy csepeli utcagyerekből a Blade Runner 2049, az Atomic Blonde, vagy a Hellboy 2 utcaképeinek az elkövetője? Mit gondol ma az egykori legendás graffitis a régi házak falainak összefirkálásáról? Podcast!

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás