+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Ágoston Dániel
2021. április 13. kedd, 14:10
Miért nem érzi azt a kormány a Fudan esetében, hogy csorbul a nemzeti szuverenitás, ha a CEU esetében probléma volt, hogy amolyan Soros-ügynököket képeztek ki amolyan necces háttérből?

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

 

Rengeteg dolog van, amit nem értek. Például a jelent úgy általában nem nagyon értem. Mármint ezt a véleménybuborékokba zárt tébolydát, amelyben visszagondolva már a Kurucinfó is egy kiegyensúlyozott magazinnak tűnik, ha csak a média állapotát vesszük általában, vagy most épp a Nagy Egyetemi Fiaskó spin-offját.

 

Persze mindezt úgy értem, hogy értem, miért nem értem azt, amit nem értek, szóval még álnaiv sem lehet az ember. Akkor sem, ha felmerül benne mondjuk az a kérdés, hogy ha a CEU nem volt oké, akkor a Fudan Egyetem mitől az.

 

Persze, ismerjük az adekvát választ: Soros. A Fudan meg nem az. Az Kína, ők rendesek.

 

Viszont a következetesség rohadvány elve csak piszkálja a csőröm, ha arra gondolok, hogy a kormány azzal a nem túl szilárd indokkal állt neki kidekázni még 2017 márciusában a CEU-t, hogyaszongya rendezni kell a csalással, átveréssel működő külföldi egyetemek sorát. Persze a végén Lázár János egy őszintébb pillanatában csak elárulta, hogy az egyetem megtámadásának oka Soros György, de azért időzzünk el egy pillanatig az előző magyarázaton, még ha az nem is oly elsöprően erős érv, mint az, hogy Soros.

 

Szóval a Fudan 2021-ben a világ 34. legjobb egyeteme a QS World University Ranking szerint (ugyanitt a CEU amúgy a 25., igaz, a magánegyetemek között), ahol több mint 4500 oktató tanít több mint 30 ezer hallgatót, kimagasló a kutatási teljesítménye és több évtizede dolgozik együtt más elitegyetemekkel, mint például az MIT, a London School of Economics vagy a Sydney Egyetem is.

 

Önmagában tehát az ellenzéki gágogás még nem állná meg a helyét pusztán az egyetem idejövetele miatt, ha nem az lett volna az alapvető problémája a kormánynak a CEU-val, hogy egy külföldi egyetem, ami úgy külföldi, hogy nem is az, mert nincs amerikai kampusza, mégis ad amerikai diplomát, ergo kétes a háttere meg a szándéka, meg úgy általában a létezése. Ennek örvén Balog Zoltán, az akkori emberierőforrás-miniszter még törvényjavaslatot is benyújtott a felsőoktatási törvény módosítására, ami később lex CEU-ként vált ismertté.

 

Jó, tudom, a Fudannak van kampusza Sanghajban, a CEU-nak meg nincs Jenkisztánban, de a háttérben mégiscsak az sejlett gebasz gyanánt, hogy egy külföldről pénzelt egyetemről van szó, ami már önmagában gyanús állapot, nemhogy azt egy olyan pasas finanszírozza, akit Soros Györgynek hívnak, aki tudjuk, hogy mit akar, tudjuk, kikkel és tudjuk, hogy miért.

 

Csak hát azt nem értem, hogy ha az egyébként mégiscsak filantrópként számon tartott (amúgy kőkapitalista) Soros György személye para, akkor miért nem para az az egyetem, amit egy olyan állam működtet, amely szisztematikusan és tudatosan népirtja az ujgurokat, amely épp bedarálja Hong Kong egykori szabad államát (felkészül: Tajvan), és amely egyetem ezer szálon kötődik a kínai titkosszolgálathoz?

 

Miért nem fagy bele a szar a hazai kémelhárításba attól, hogy esetleg egy idegen ország ügynökei lepik el szent hazánk rónáit,

 

miért nem érzi azt a kormány a Fudan esetében, hogy csorbul a nemzeti szuverenitás, ha a CEU esetében probléma volt, hogy amolyan Soros-ügynököket képeztek ki amolyan necces háttérből?

 

Tudom, megannyi ostoba kérdés. Még akkor is, ha egyébként tök világos a helyzet. Én meg már tényleg nem értek semmit. De nem is biztos, hogy kell. És nem is biztos, hogy akarok.

 

Olvasnál még Ágoston Dánieltől? Itt megteheted! Vitáznál? Írj!

 
comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Szombattól korlátozás nélkül utazhatnak a beoltott magyarok és csehek a két ország között, jelentette be Szijjártó Péter.

Szijjártó Péter Pozsonyban azt mondta: nem hagyják, hogy az ügy lekerüljön a napirendről.

Néhány kivétel azért marad: a piacokon, a zsúfolt helyeken és a busz- és vonatállomásokon még kell majd a maszk, máshol azonban nem. Június elsejétől pedig újabb enyhítések jönnek.

Gulyás Gergely szerint a PCR-tesztek nem adnak elég bizonyosságot. Viszont jöhetnek a lakodalmak és lassan a koncertek is. Mutatjuk, miről volt szó az eheti kormányinfón!

A miniállam mindeközben 50 euróért árulja turistáknak az orosz vakcinát, cserébe el kell tölteni hat éjszakát náluk.

Hogy melyik párt frakciójába csatlakozna be az előválasztáson miniszterelnök-jelöltként is elinduló Márki-Zay, azt viszont egyelőre nem tudni.

A román kormány 2020. márciusban 53 millió facsemete elültetését jelentette be, a Recorder átvizsgált pár helyszínt és kiderült, hogy csak papíron ültetődtek el ezek a fák.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás