+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2021. március 31. szerda, 18:01
Szerinte sem a jogait, sem a törvényt nem tartják tiszteletben azzal, hogy nem engedik, hogy egy orvos megvizsgálja.

Instagramon jelentette be Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus, hogy éhségsztrájkba kezd. Navalnij azért hirdetett éhségsztrájkot, hogy ezzel kikényszeríthesse a börtöntől, hogy megfelelő orvosi ellátást biztosítsanak számára, mivel az állapota folyamatosan romlik.

 

Navalnij arról is ír, hogy a hátfájdalma már „ráment” a lábára, de mégsem kap semmilyen gyógyszert.

 

Az orosz ellenzéki vezér arról is beszámol, milyen körülmények között tartják fogva őt. Azt írja, az ágya körül nem is takarítanak, mivel azokat az elítélteket, akiknek ez lenne a feladatuk, megfenyegették. „Azt mondják nekem, hogy ne haragudjak, mert félnek, ez Vlagyimir régiója. Itt egy elítélt élete kevesebbet ér, mint egy doboz cigaretta.”

 

„Ahelyett, hogy orvosi segítséget kapnék, alvásmegvonással kínoznak. Egy éjszaka nyolcszor ébresztenek fel.”

 

– írja közösségi oldalán Putyin legnagyobb kritikusa, majd azzal zárja posztját, hogy addig tart éhségsztrájkot, amíg a jogait és a törvényeket nem tartják tiszteletben, és nem engedik, hogy egy orvos megvizsgálja őt.

 

 

„Szóval éhesen fekszem az ágyamon, de szerencsére még két lábbal” – zárta posztját az ellenzéki politikus.

 

Alekszej Navalnijt még február másodikán ítélték 3 és fél év börtönbüntetésre, amiért a vád szerint megszegte a sikkasztási ügyében rá korábban kiszabott felfüggesztett börtönbüntetését. Navalnijt január 17 óta tartják őrizetben, az orosz rendőrök Oroszországba érkezése után azonnal elfogták. 

 

Oroszországot még korábban hagyta el, hogy Németországban kapjon orvosi ellátást – erre azért volt szükség, mert szakértők szerint Putyin emberei megmérgezték őt. A hírek szerint az állapota folyamatosan romlik, és orvosi ellátást sem kap – ezt szeretné most kiharcolni az éhségsztrájkkal.

 

NYITÓKÉP: Wikipedia

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Főleg a francia Európa-tervekkel kritikusabb kisebb országok támogatnák az osztrák kancellárt lapértesülések szerint. Kurz számára a brüsszeli karrier kiút lehet az osztrák belpolitikából is.

Az amerikai céggel dózisonkénti 23,20 eurós szerződést köthet az Európai Bizottság 2021 decemberétől 2023-ig.

A kormányinfón kiderült az is, hogy augusztusig se koncertre, se szállodába nem mehet az, akinek nincs védettségi igazolványa, és hogy hogyan pótolja a kormány az önkormányzatokat a kieső hipa-bevételek miatt.

Szakértők és aktivisták írtak egy törvényjavaslatot, az ellenzék közösen beadta a parlamentben, a kormány meg szép csendben rendeletbe is foglalta azt. Ritka jelenség ez Magyarországon.

Az újranyitó szolgáltatások csak a védettségi igazolványokkal rendelkezők számára hozzáférhetőek.

A nemzetközi helyzet fokozódik Jersey Bailiffség körül. A brexit utáni időkben is az egyik legnagyobb problémát továbbra is a halászat adja.

A politikusokat egy zárva tartó klubnál fényképezték le, ahol éjszakába nyúlóan tartózkodtak. Munkamegbeszélésük volt, ketten közülük lemondtak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

Twitter megosztás Google+ megosztás