+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. március 26. péntek, 15:21
Erre nem sokkal húsvét után kerülhet sor, ekkor minden bolt kinyithat majd, az iskolák április 19-től nyitnak újra, a tanárok oltása már április 1-től kezdődik.

Orbán Viktor még csak belebegtette annak lehetőségét a péntek reggeli rádióinterjújában, hogy hamarosan enyhíthetnek a kijárási korlátozáson, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azonban péntek délután már konkrétumokkal állt elő.

 

A pénteki kormányülés eredményeit ismertető Gulyás megerősítette, hogy a jelenlegi fertőzöttségi számok mellett nem lehet nyitni, amint azonban a beoltottak száma eléri a 2,5 milliót (a kormány szerint ekkor sikerül beoltani minden a vakcinára regisztrált 65 év feletti embert), akkor új szabályok fognak életbe lépni. Gulyás Gergely szerint

 

ezt húsvét hétfő (április 5.) után pár nappal fogjuk elérni,

 

onnantól a következő szabályok lépnek érvénybe:

 

+ a kijárási tilalom este 10-től hajnali 5-ig lesz érvényben,

 

+ ennek megfelelően az üzletek hajnali 5-től este fél 10-ig tarthatnak nyitva,

 

+ valamennyi bolt kinyithat majd (a szolgáltató szektor is a március 8-i szigorítások előtti szabályok alapján), azonban minden boltban 10 négyzetméterre csak 1 ember juthat.

 

Ezeken túl Gulyás beszámolt arról is, hogy mit terveznek az oktatási intézményekben:

 

+ az óvodák és az iskolák (alap- és középfokú oktatási intézmények is) április 19-én nyithatnak majd,

 

+ az óvodapedagógusok és a tanárok oltása azonban már április 1-től megkezdődik, és a kormány reményei szerint az összes pedagógus oltását egy hét alatt le fogják vezényelni.

 

 

Orbán Viktor a reggeli rádióinterjújában egyébként arról beszélt, hogy szerinte biztosan „szabad nyarunk lesz”. Arról sem a miniszterelnök, sem Gulyás Gergely nem beszélt, hogy a húsvéti időszak alatt lesznek-e érvényben külön járványügyi szabályok, és ha igen, azok mik lesznek.

 

NYITÓKÉP: Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A szükségállapot meghosszabbítását a parlamentnek is meg kellene szavaznia, de azt kormánypárti képviselők sem támogatják. Magyarországon akár őszig is maradhat a veszélyhelyzet.

Lodban a rendőrség elveszítette a város feletti irányítást. A fellázadt arab lakosok és zsidó szomszédaik a sötét utcán, spontán egymásra támadtak.

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

Az utolsó nagy kérdésben is sikerült dűlőre jutnia a hatpárti ellenzéki összefogásnak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás