Szájer József menekülőszettjénél kevés menőbb dolog van most az interneten

Ágoston Dániel

Szerző:
Ágoston Dániel

2021.03.25. 15:01

Egy ország szorított azért, hogy valamiféle felvétel legyen arról, ahogy Szájer Józsefet elkapják a rendőrök, amint leereszkedik az ereszen. Most, hogy ez is megtörtént, ideje kimondanunk: Szájer szettje hihetetlenül menő volt.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi az Azonnali álláspontját, de itt van, mert szeretjük a jól érvelő és érdekes szövegeket. Ha vitáznál vele, vagy küldenél egyet te is, csak bátran!

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy stáb, amely éppen egy zsarurealityt forgatott pont azokkal a rendőrökkel, akiket egy meleg szexpartiról menekülő EP-képviselőhöz hívtak, akit betörőnek nézett az egyik helyi polgár. Mindez azért szerencse, mert így legalább kiderült:

Szájer József nemhogy ruhában, de Brüsszel legnagyobb adidas-nagyköveteként landolt a járdán.

Persze a divatot kevéssé ismerők rögtön ugrottak, hogy mennyire káeurópai a stíl, tök ciki, de aki kissé jártas az aktuális trendekben, meg a partikultúrában, az rögtön látta, hogy itt nemhogy kelet-európaiságról nincs szó, hanem éppen

egy rutinos partiállatot láthatunk a falnak állítva, akinek precízen ki volt találva a szettje.

A nyugati divatházak ugyanis teljesen rá vannak csavarodva éppen a lengyelpiaci stílóra, mivelhogy ez ugye számokra roppant egzotikus, nekünk viszont gyakorlatilag sztenderd panel feeling.

A LEGENDÁS SZETT. FOTÓ: VTM.BE SCREENSHOT

Na, de mi derül ki abból a pár képkockából, amit láthattunk a belga tévé előzetesében? Először is rögtön szembetűnik, hogy Szájer József

nem követte el azt a szentségtörést, hogy mondjuk Nike-val keverte volna az adidast.

A szupermenő, lakknak tűnő dzsekihez, ami vélhetően egy adidas Chile 62 tracksuit felső része, hozzá illő oldschool adidas melegítőnadrágot vett, amihez egy szintén old school adidas cipőt társított – stílszerűen narancssárgát.

Mindennek tetejébe egy adidas hátizsák látható a hajdanvolt EP-képviselőn, amiben az ekiket is megtalálták, s amiért csupán kétszázvalahány eurós bírságot kapott a belga hatóságoktól. Belgiumban ugyanis némileg civilizáltabban állnak hozzá az ilyen kérdéshez, mint például abban az országban, amelynek Szájer József volt a képviselője.

A szett azonban nemcsak reprezentálta az ismét divatos mackó-flowt, amely valóban éreztet némi kelet-ukrajnai drogdíler hatást, de nyilvánvalóan látszik rajta, hogy

roppant praktikus is, ami komoly rutinra utal.

A partiveteránok körében ugyanis a rutin nagyon fontos, amelynek része a kényelem, ami nagyban segíthet például abban, ha beekizve kell lemászni valamiért az ereszen, majd felszívódni a tömegben (ami ugye mostanában nem nagyon van, de ne akadékoskodjunk).

Szájer József ezt a szettet törte meg egy szivárványszínű, szupercuki kötött sapkával, ami pedig úgy az alkalom, mint a pártja homoszexualitáshoz való hozzáállásának tekintetében csodálatos. Külön kiemelendő, hogy

maszkot is viselt, ami egy sima műtős maszk volt, amivel az exképviselő alighanem a többi ereszen mászót védte a koronavírus terjedésétől,

illetve landoláskor az őt azonosító bejelentőt, valamint a kiérkező rendőröket is.

Szájer József tehát egy nagyon kitalált, praktikus, divatos és menő szettben hagyta el a helyszínt. Kérdés persze, hogy mennyi ideje volt mindezt magára kapni, ha egyáltalán levette, miért az ereszen távozott, az ekik mellett lapult-e vajon a táskában ivójoghurt, víz, vitamin és váltópóló is. De ez már valószínűleg nem fog kiderülni a mai tévépremierből, ahol az ígéret szerint teljes hosszában látható lesz Szájer József elfogása.

Olvasnál még Ágoston Dánieltől? Itt megteheted. Vitáznál vele? Írj!

Ágoston Dániel
Ágoston Dániel az Azonnali újságírója

Podcast, techno, divat, publicisztika.

olvass még a szerzőtől
Ágoston Dániel
Ágoston Dániel az Azonnali újságírója

Podcast, techno, divat, publicisztika.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek