+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Karóczkai Balázs
2021. március 23. kedd, 12:10
Március 22-én egy delfinpár érkezett meg az olasz városba.

Tavaly szenzációként söpört végig a sajtón az a hír, hogy delfinek jelentek meg a kínai koronavírus miatt üresen kongó Velencében, mivel se gondolák, se hajók nem közlekedtek a város közelében és a csatornákon. Azonban mint utólag kiderült: ez egy álhír volt.

 

Idén viszont tényleg megjelent egy delfinpár Velencében

 

számol be róla a Rai News.

 

A velencei lagúnában felbukkanó delfinpár egészen a Canal Grande torkolatáig merészkedett. A lap szerint a két delfin a Szent Márk-öbölben úszott, a Giudecca-csatornától egészen a Canal Grande-ig.

 

A delfinek látványa Velence környékén nem rendhagyó, de az már igen, hogy beúsznak az emberek által is használt Szent Márk-öbölbe.

 

A lap szerint ez még a helyieket is megdöbbentette, hiszen ilyen közel nem szoktak úszni a delfinek, azonban a kisebb hajóforgalom miatt most igen közel kerültek az emberekhez.

 

 

Viszont sokáig nem örülhettek az emberek, ugyanis a vízi emlősök néhány perc múlva már távoztak is a helyszínről. Mindenesetre több szemtanú is videót, illetve képeket készített a nem mindennapi látványról.

 

 

 

A Rai News több képet is közölt a két delfinről, amik itt nézhetőek meg.

 

NYITÓKÉP: A Szent Márk tér. Forrás: fhwrdh / Flickr

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Európában máshol is bőven voltak és vannak olyanok, akik úgy lettek kormány- vagy államfők, hogy angolul rosszul beszéltek. Összeszedtünk párat!

A járvánnyal kapcsolatos álhírterjesztésért megítélt érdemrendet így senki nem vette át – a DK miniszterelnök-jelöltje azért nem kell szomorkodjon, meg fogja azt kapni postán.

A szükségállapot meghosszabbítását a parlamentnek is meg kellene szavaznia, de azt kormánypárti képviselők sem támogatják. Magyarországon akár őszig is maradhat a veszélyhelyzet.

Lodban a rendőrség elveszítette a város feletti irányítást. A fellázadt arab lakosok és zsidó szomszédaik a sötét utcán, spontán egymásra támadtak.

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

Az utolsó nagy kérdésben is sikerült dűlőre jutnia a hatpárti ellenzéki összefogásnak.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás