+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Techet Péter
2021. március 22. hétfő, 18:29
Az osztrák szélsőjobboldali politikus fittyet hányva a lockdown-szabályokra egy illegális partyn vett részt. Jelenleg intenzív osztályon van, mesterséges lélegeztetésre szorul. Pártja azonban nem akarja feladni vírustagadó és lockdown-ellenes nézeteit.

A koronavírus miatti járványügyi szabályokat nem csak szóval, de tettel is ellenzi az osztrák szélsőjobboldali Szabadságpárt (FPÖ). Miközben a párt frakcióvezetője, Herbert Kickl pár hete több tízezer ember előtt tartott beszédet Bécsben, amiben „diktatúrával“ vádolta Sebastian Kurz kormányát és „egészségügyi aparheidnek“ nevezte a sikeres izraeli oltási programot – a párt elnökhelyettese, Manfred Haimbuchner illegális „babypartyn“ vett részt, azaz

 

egy ismerős gyerekének születésnapját ünnepelték a megengedettnél nagyobb létszámban. Rá pár napra derült ki a politikusról – aki egyben Felső-Ausztria tartományfőnök-helyettese is –, hogy pozitív lett a koronavírus-tesztje.

 

A koronavírus miatti korlátozásokat élesen kritizáló politikus állapota napok alatt olyan súlyos lett, hogy jelenleg már intenzív osztályon szorul mesterséges lélegeztetésre. Korábban felröppentek olyan sajtóinformációk, hogy a 42 éves politikus anyagcsere-problémák miatt eleve rizikócsoportba tartozna, de ezt az FPÖ cáfolta. A párt azt közölte:

 

Haimbuchner jelenleg lélegeztető gépen van, de „állapota stabil“,

 

és semmiféle egyéb, megelőző megbetegedése nincs és nem is volt. De az FPÖ azt mondja: a családra való tekintettel nem akarnak részletes tájékoztatást adni a politikus konkrét helyzetéről.

 

Egy biztos: a párt már gondoskodott egy ideiglenes helyettesről, aki Haimbuchner feladatait láthatja el: Andreas Rabl, Wels FPÖ-s polgármestere veszi át a feladatait, és a politikus eleve azzal számol, hogy időbe fog telni, amíg Haimbuchner ismét visszatérhet a politikába: „bizonyosan hosszú felépülési szakasz“ vár rá.

 

Nincs egyedül Haimbuchner a felső-ausztriai FPÖ-ben a fertőzésével.

 

A lockdown-ellenes párt négy másik politikusa is elkapta egy héten belül a kínai koronavírust.

 

Miközben Haimbuchner a „babypartyn“ fertőződhetett meg, az FPÖ-nél úgy vélik, hogy a többi négy politikusuk politikai tevékenységükkel összefüggésben – vélhetően a linzi tartományi parlamentben – lettek covidosak.

 

MANFRED HAIMBUCHNER (BALOLDALT) ÉS HERBERT KICKL (JOBBOLDALT) FOLYAMATOSAN TÁMADJÁK SEBASTIAN KURZ KONZERVATÍV-ZÖLD KORMÁNYÁNAK LOCKDOWN-SZABÁLYAIT. NOHA HAIMBUCHNER JELENLEG MÁR INTENZÍVEN VAN, KICKL NEM FOGJA FELADNI VÍRUSTAGADÓ ÉS LOCKDOWN-ELLENES NÉZETEIT. FOTÓ: MH / FB

 

Mint emlékezetes: az FPÖ frakcióvezetője, Herbert Kickl eleve tagadja, hogy a kínai koronavírus súlyos lenne. Ő ezért be se fogja magát oltani, amit azzal indokol, hogy ő egyszer már átesett egy erősebb influenzán, azaz az ő immunrendszere mindent kibírna. A jobboldali Kurier napilap nem számol azzal, hogy Haimbuchner súlyos állapota láttán az FPÖ feladná a koronavírus-tagadó és lockdown-ellenes álláspontját, ugyanis jelenleg éppen ezen véleményével tud növekedni a közvélemény-kutatásokban.

 

NYITÓKÉP: Günther Steinkellner (baloldalt) és Manfred Haimbuchner (jobboldalt) FPÖ-s politikusok egyaránt elkapták a koronavírust / GS, FB

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

A képviselő szerint most bizony az ombudsmannak kell a kormány rendelkezése ellen védenie az egészséghez való alapjogot Magyarországon.

Az ortodox egyház, a mulatósénekesek és a maszkviselés belengetett eltörlése se nagyon növelte a románok oltási kedvét, így a misztikumhoz fordultak.

A Tsúfos Tükör huszadik számában meg-mutatkozik, hogy kotsmázással, dorbézolással 's dínom-dánommal kísérti meg a' Gonosz, a' fene védetségi kártya pedig tsak a jámborságtól s' a' józanságtól védhet meg.

Nemcsak pénzt, hanem 20 liter fehérbort is adott, sőt még a polgármester magánbirtokán is dolgozott a panasztevő.

Öt év alatt négyszeresére nőtt az átadott új ingatlanok száma, aminek oka a koronavírus
előtti időkben keresendő.

Száznegyven éve koronázták meg a független Román Királyság első uralkodóját. Ennek apropóján elmeséljük, kik a román monarchisták főhősei.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás