+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++

Csütörtök este Marcel Ciolacu, a posztkommunista-nacionalista Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke sajtótájékoztatót tartott. Ciolacu itt a román mezőgazdaság nehéz helyzetéről beszélt, és hogy mondanivalóját idézetekkel támassza alá, egy papírlapot húzott elő belső zsebéből. Ciolacu akciója az ötödik percnél látható:

 

 

Azonban a papírlappal együtt

 

több 100 és 200 (7 ezer és 14 ezer forint) lejes bankó is kikandikált Ciolacu zsebéből, amely látható volt szinte az egész sajtótájékoztató során,

 

majd miután jeleztek neki, Ciolacu a kikandikáló pénzeket visszatette a belső zsebébe. Később saját Facebook-bejegyzést is szentelt az ügynek, az alábbi leírással: „Ez az igazi átláthatóság” – itt arra utalt, hogy a liberális-technokrata USR-PLUS a román állami pénzügyek és intézmények átláthatósága mellett szokott felszólalni, neki pedig semmi rejtegetnivalója nincs, elől tartja a pénzét.

 

Ciolacu ehhez még hozzátette:

 

„Támogatjuk a román tőkét!” – vagyis a hazai tőkét, mivel a román pártok közül leginkább a PSD szokott multiellenes politikai kommunikációt folytatni.

 

 

Ciolacu akciója megihlette az internet népét, ebből hozunk párat:

 

A LIBERÁLIS-TECHNOKRATA USR-PLUS TÁRSELNÖKE, DAN BARNA MODERN, 21. SZÁZADI POLITIKUS. NEM KÉSZPÉNZ LÓG KI A ZSEBÉBŐL.

 

A VOLT ÁLLAMFŐT, TRAIAN BĂSESCUT SOKAN TARTJÁK ISZÁKOSNAK, EZ PEDIG A MÉMKÉSZÍTŐKET IS MEGIHLETTE.

 

A VOLT SZOCDEM MINISZTERELNÖK, VIORICA DĂNCILĂ ZSEBÉBEN EGY ÁBÉCÉS-KÖNYV LAPUL. EZZEL ARRA UTALNAK, HOGY DĂNCILĂ NAGYON HELYTELENÜL BESZÉLT ROMÁNUL.

 

AZ RMDSZ ELNÖKE, KELEMEN HUNOR EGY „ERDÉLY” MÁJKRÉMMEL. ITT ARRA UTALNAK A MÉMKÉSZÍTŐK, HOGY A ROMÁN KÖZVÉLEMÉNYBEN KONSTANS A FÉLELEM, HOGY AZ RMDSZ ELLOPJA ERDÉLYT.

 

ION ILIESCU, ROMÁNIA ELSŐ ÁLLAMELNÖKE. AZ Ő MELLZSEBÉBŐL EGY BÁNYÁSZ KANDIKÁL KI, MÉGPEDIG AZÉRT, MERT ILIESCU HÍVÁSÁRA 1990 NYARÁN A ZSIL-VÖLGYI BÁNYÁSZOK BUKARESTBE UTAZTAK ÉS SZÉTVERTÉK AZ ILIESCU ELLEN TÜNTŐ TÖMEGET.

 

LUDOVIC ORBAN, VOLT KORMÁNYFŐ ZSEBÉBEN EGY KIS PALACOS SÖR LAPUL. ORBAN EGYÉBKÉNT NAGY MULATOZÓ, AHOGY ITT IS LÁTHATÓ.

 

A MASZK ÉS OLTÁSELLENES, SZÉLSŐJOBBOLDALI DIANA ȘOȘOACĂ. ITT NEM ÉPPEN GENDERBARÁT MÓDON A SHAORMÁVAL ȘOȘOACĂ FIZIKAI MEGJELENÉSÉRE UTALNAK. A SHAORMA EGYÉBKÉNT SZINTE TELJESEN AZONOS A MAGYARORSZÁGI GYROSSZAL.

 

VÉGÜL A MÉMEK KIRÁLYA: DÁNIEL, ROMÁN ORTODOX PÁTRIÁRKA. Ő BIZONY NEM ROMÁN LEJES BANKÓKKAL, HANEM EURÓVAL PÓZOL. A MÉM A ROMÁN ORTODOX EGYHÁZ GAZDAGSÁGÁRA, EXTRAVAGANCIÁJÁRA UTAL. A TEMPLOMÉPÍTÉSEKRE SZÁNT PÉNZEK MEGVONÁSÁRÓL ITT ÍRTUNK.

 

NYITÓKÉP: Montázs Ciolacu-sajtótájékoztatójáról.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mind a gázai terrorcsoportok, mind az izraeli hadsereg további, súlyos csapásokkal fenyegeti a másikat. A Vaskupola-rendszer működéséről azonban bámulatos videók készültek.

A képviselő szerint most bizony az ombudsmannak kell a kormány rendelkezése ellen védenie az egészséghez való alapjogot Magyarországon.

Az ortodox egyház, a mulatósénekesek és a maszkviselés belengetett eltörlése se nagyon növelte a románok oltási kedvét, így a misztikumhoz fordultak.

A Tsúfos Tükör huszadik számában meg-mutatkozik, hogy kotsmázással, dorbézolással 's dínom-dánommal kísérti meg a' Gonosz, a' fene védetségi kártya pedig tsak a jámborságtól s' a' józanságtól védhet meg.

Nemcsak pénzt, hanem 20 liter fehérbort is adott, sőt még a polgármester magánbirtokán is dolgozott a panasztevő.

Öt év alatt négyszeresére nőtt az átadott új ingatlanok száma, aminek oka a koronavírus
előtti időkben keresendő.

Száznegyven éve koronázták meg a független Román Királyság első uralkodóját. Ennek apropóján elmeséljük, kik a román monarchisták főhősei.

A hét kérdése

2022-ben még a választás előtt a parlament új államfőt fog megszavazni, aki ha akar, akár fontos ember is lehet majd. De ki legyen az? Van pár opció.

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás