+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Antal Róbert-István & Vitárius Bence
2021. március 17. szerda, 18:32
Március 15-én Budapest utcáin három csoport is tüntetett: a szélsőjobb, a libertáriusok és a Gődény György-féle lezárásellenesek. A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellenzése helyezi őket egy platformra, ám viszonyuk korántsem rózsás. Ki mit akar, kit utál és miért? Videóban magyarázunk el mindent, amit a magyar lezárásellenes politikai térképről tudni érdemes!
Március 15-én a nemzeti ünnep alkalmából Budapesten három, a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások elleni tüntetésre került sor.

 

Tüntetést szervezett

 

+ a néppártosodó Jobbikból kiszakadt szélsőjobboldali Mi Hazánk Mozgalom;

 

+ a libertárius kispárt, a Le az Adók 75 Százalékával;

 

+ és Gődény György gyógyszerész általános vírusszkeptikus, maszk- és oltásellenes csoportja.

 

Egy nappal a nemzeti ünnep előtt még úgy nézett ki, hogy a hazai lezárásellenes tábor három szereplője

 

egymás ellen is tüntetni fog.

 

Március 15-én mi is kint voltunk Budapest utcáin, és most rendhagyó videóban magyarázzuk el, hogyan fest a magyar lezárásellenes politikai térkép. A dráma teljes, a szappanopera pedig március 15-én tetőzött:

 

Gődény a Mi Hazánkat politikai opportunizmussal vádolta meg, Ecsenyi pedig kijelentette, hogy antiszemitákkal nem hajlandó tüntetni, másnap pedig már Toroczkai László mellett pózolt.

 

Az Azonnali újságírója és házi mozgalomszakértője, Tóth Csaba Tibor a videóban elmagyarázza:

 

+ hogyan inspirálódhattak Toroczkai lászlóék az osztrák szélsőjobbról a lezárásellenességben;

 

+ miért érzett rá jól Ecsenyi Áron libertárius mozgalma arra, hogy a járvány véget vetett a szabad piacnak;

 

+ hogyan lett Gődény György a lezárásellenesség arca és

 

hogyan fordulhat a munkás- és középosztály a Fidesz ellen, ha sokáig tart az érdemi segítség nélküli lockdown.

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Az összeget Parragh László mondta az Azonnalinak. Mi ez az összeg, mi mindenből áll és hogyan jött ki? Utánajártunk.

Lehet majd menni könyvtárba
és edzőterembe is, de csak védettségi igazolással.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás