Gődény György szerint a Momentum ifitagozata ráküldi a gyámügyet, az elnökük semmit nem tud erről

Szerző: Petróczi Rafael
2021.03.11. 18:49

A TizenX egy tagja Gődény György szerint ráhívta a gyámügyet, hogy vegyék el tőle a gyerekeit a „vírustagagadó magatartása” miatt, amivel veszélyezteti őket. A TizenX elnöke szerint ők nem foglalkoznak „Gődény munkásságával”.

Gődény György szerint a Momentum ifitagozata ráküldi a gyámügyet, az elnökük semmit nem tud erről

A vírusszkeptikus és egyébként a Normális Élet Pártja néven pártot szervező Gődény György csütörtökön tett közzé Facebook-oldalán egy felháborodott bejegyzést, amiben azt állítja, hogy a Momentum ifiszervezete, a TizenX egy tagja küldött neki egy levelet. Na nem azon háborodott fel Gődény, hogy egy momentumos írt neki, hanem azon, hogy mit. 

A Gődény állítása szerint több pontot tartalmazó levelet a címzett név nélkül és csak részben hozta nyilvánosságra, e szerint a TizenX egy tagja azt közölte Gődénnyel, hogy a „nyírségi tagszervezetünk jelentése szerint Ön és nagykorú családtagjai nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy gyermekkorú családtagjait megvédje a fertőzéstől”, és mivel Gődény a „vírustagadó magatartásával” veszélynek teszi ki a kiskorú gyerekeit, ezért „kezdeményeztük az illetékes gyámhatóságnál minden 18 alatti személy kiemelését és gyámság alá helyezését”. A levél ezen, nyilvánosságra hozott része ezzel zárul:

„Ha a napokban elszakítják gyermekeitől és unokájától azon ne csodálkozzon mert csak magának köszönheti.”

Maga Gődény a levelet Facebook-bejegyzésében úgy kommentálta, hogy „Erre mit mondjak? Ettől a NEMnormálistól most jól meg is rettentem. De komolyan, miért van az, hogy a pártok többnyire idióták gyülekezete? Ez valami alap, ami nélkül senki nem tölthet be tisztséget?” 

Ma újabb fenyegetést kaptam egy idiótától. Változatosságképpen ez most nem újságíró, hanem valami TízenX-es vagy mi a...

Posted by Doktor Gődény on Thursday, March 11, 2021

Az esettel kapcsolatban megkerestük a TizenX elnökét, Kovács Gerzsont, aki az Azonnalitól értesült Gődény posztjáról, és hívásunk előtt nem sokkal tette le a telefont a levélben idézett nyírségi alapszervezet vezetőjével. Elmondása szerint a szervezet egyetlen tagja sem küldött ilyen levelet Gődény Györgynek, vele és a munkásságával még magánbeszélgetésekben foglalkoztak érdemben. Kovács egyértelműen leszögezte:

ha valaki küldött is ilyen levelet, azt nem a TizenX tudtával és beleegyezésével tette.

Kérdésünkre, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy egy túlbuzgó tizenx-es lehet a tettes, a szervezet elnöke kitérően a fentiekkel válaszolt, de azt elmondta, hogy vizsgálják az esetet. A küldő személyéről ők sem tudnak többet, „mivel ezt Gődény György nem hozta nyilvánosságra, minket nem keresett meg ezzel kapcsolatban”. Kovács felvetésünkre azt is hozzátette, hogy vizsgálják a Gődény elleni esetleges jogi lépések lehetőségét is.

Az Azonnali kérdésére, hogy egyébként a TizenX egyetért-e a Gődény által nyilvánosságra hozott levélrészletben felvetett problémával, hogy indokolt lehet-e kihívni egy családhoz a gyámügyet, ha ott valaki „vírustagagadó magatartást” folytat, Kovács Gerzson úgy válaszolt, hogy „a vírus- és járványtagadást elítéljük és rendkívül veszélyesnek tartjuk, aminek nem lenne szabad jelen lennie a magyar közéletben semmilyen módon”. A TizenX elnöke hozzátette, hogy szerinte

az ilyen ügyekben a a gyámügy felelőssége eljárni.

Az Azonnali kereste Gődény Györgyöt is, próbálva megtudni, hogy konkrétan kitől kapta a Facebook-posztjában említett levelet, és abban mi szerepel még, illetve hogy miért nem hozta nyilvánosságra teljességében és névvel együtt a levelet. Ha választ kapunk, természetesen közöljük.

NYITÓKÉP: Gődény György / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek