Az oltási program megszervezésére Nemzeti Oltási Bizottságot követel a hatpárti ellenzék

Szerző: Petróczi Rafael
2021.03.06. 09:17

A bizottságnak tagjai lennének a járványügyi szakemberek, az orvosi kamara és az önkormányzatok is. Az ellenzék a rendelkezésre álló vakcinákat lakosságarányosan osztaná szét az önkormányzatok között.

Az oltási program megszervezésére Nemzeti Oltási Bizottságot követel a hatpárti ellenzék

„A valaha volt legnagyobb létszámú kormányzati bürokrácia képtelennek bizonyult a gyors, hatékony és emberséges cselekvésre” – indokolja közös közleményében a hatpárti ellenzék (DK, Momentum, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, LMP), hogy miért kéne a kormány szerepét csökkenteni a járványhelyzet kezelésében. Mint írják: „Az első és legfontosabb feladat itt és most a tömeges oltások gyors és zökkenőmentes megszervezése. Bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor és kormánya erre képtelen és alkalmatlan.”

Az ellenzék éppen ezért egy Nemzeti Oltási Bizottság felállítását kezdeményezi, ami 

a járványügyi szakemberek, a Kincses Gyula vezette Magyar Orvosi Kamara (MOK) és az önkormányzatok bevonásával létrejövő szakmai testület lenne:

ez a szerv lenne a felelős az oltási program megtervezéséért és végrehajtásáért.

Az ellenzék a közleményben kitér arra is, hogy szerintük a legjobb az lenne, ha

a rendelkezésre álló vakcinákat a kormány lakosságarányosan átadná az önkormányzatoknak, hogy azok saját maguk szervezhessék meg településeik oltási programjait.

„Az önkormányzatok eddig gyorsabban, hatékonyabban, emberségesebben reagáltak a járványra és a válságra, mint a kormány, most is készek és alkalmasak a cselekvésre” – írja a hatpárti ellenzék.

NYITÓKÉP: Magyarország Kormánya / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek