+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Antal Róbert-István
2021. március 1. hétfő, 09:59
Azt is közölte a rendőrség, hogy a minipárt elnökét nem három, csak két óráig tartották bent, miután nem akarta igazolni magát a Gődény-féle tüntetésen.

Mint arról beszámoltunk, a vasárnapi Gődény-féle lezárásellenes tüntetésen részt vett Ecsenyi Áron, a Le az Adók 75 Százalékával Párt elnöke is.

 

Ecsenyit a vasárnapi tüntetésen a rendőrség előállította, miután Ecsenyi nem volt hajlandó igazolni magát.

 

Ecsenyi azt mondta ezzel kapcsolatban az Azonnalinak: azért nem akarta igazolni magát, mert korábban, az általa szervezett tüntetés miatt többször is megbírságolták, és azt állította, hogy a rendőrségen lökdösték, szóban inzultálták őt.

 

Ecsenyi előállításával kapcsolatban megkerestük a BRFK Kommunikációs Osztályát is. Miután a válaszadásra megadott esti 19 óráig nem érkezett válasz, publikáltuk az erről az eseményről szóló cikkünket. A BRFK Kommunikációs Osztálya végül 20 óra előtt elküldte a válaszait, ezt most újabb cikkben közöljük. 

 

Arra a kérdésünkre vonatkozóan, hogy pontosan milyen intézkedést foganatosítottak Ecsenyi ellen, a BRFK azt válaszolta, hogy „az előállításra azért került sor, mert a férfi személyazonosságának igazolását többszöri rendőri felszólításra is megtagadta, az intézkedő rendőrökkel nem működött együtt, személyi adatait nem volt hajlandó a rendőrnek megadni.”

 

(Igazoltatásnál egyébként az együttműködésre valóban köteles az igazoltatott, legfeljebb utólag panaszt tehet, ha nem tartja a rendőri intézkedést jogszerűnek. Ráadásul az külön szabálysértésnek számít, ha valaki az igazoltatást megtagadja.)

 

Azt, hogy inzultálták volna Ecsenyit a rendőrségen, határozottan nem cáfolta a BRFK, úgy fogalmaztak, hogy nem tudnak ilyesmiről:

 

„A jelenleg rendelkezésre álló információk nem támasztják alá a férfi által elmondottakat.”

 

Továbbá arra vonatkozó kérdésünkre, hogy Ecsenyit valóban három órán keresztül tartották-e a rendőrségi pincében a BRFK Kommunikációs Osztálya azt válaszolta, hogy Ecsenyivel a rendőrök 12 óra 45 perckor jelentek meg a rendőrségi őrsön, majd Ecsenyit az előállító helyiségbe szállították. A rendőrségi közlemény szerint „a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedés 14 óra 45 percig tartott.”

 

Vagyis Ecsenyit egy órával kevesebbet, csak két óriág tartották bent a rendőrségen.

 

NYITÓKÉP: Szűcs Donát / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Mivel nem látnak garanciát arra, hogy ne kerülhetnének megint politikai nyomás alá, maradnak mindenképpen Bécsben.

„Nem várhatja el tőlem, hogy egy nappal később már egy teljesen kidolgozott tervvel állok elő” – védekezett a brit miniszterelnök szóvivője.

A széndioxid-kibocsátás éves növekedése 2021-ben a második legmagasabb lehet a 2008-as világválságot követő felépülés óta – mondja a Nemzetközi Energiaügynökség.

Mélyülnek tőle a társadalmi egyenlőtlenségek, indokolja mindezt a világszervezet.

Az Ibizába belebukott politikus azt kéri volt pártjától, hogy vegyék vissza. A párt közben azon vitázik, mennyire álljon bele a lockdownellenességbe.

A szállításügyi miniszter közben cukornádültetvényen pöffeszkedő ültetvényesnek nevezte a miniszterelnököt.

A hét kérdése

Annyi érv és ellenérv merült fel a nyitás kapcsán, hogy mi nem tudunk dönteni, mondjátok el ti, mit gondoltok helyesnek!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás