Magyarország legkevésbé ismert borvidéke megérdemli, hogy megismerjék

Szerző: Bukovics Martin
2021.02.25. 09:29

Ásotthalomtól Szegeden át Csongrádig mindent megtudhatsz most a csongrádi borvidékről, ráadásul olyan borokkal, amelyek léte még az egyik legtájékozottabb magyar borszakírót is meglepték!

Ercsey Dániel borszakíró videós boriskolát indított! A furmintról szóló első részt követően most Magyarország legkevésbé ismert borvidékéről, a csongrádiról beszélt vagy tíz percen át, amiről kevesen tudják, hogy 941 hektáros szőlőterületével méretben lazán megelőzi a móri, a pécsi, a pannonhalmi, a somlói, a zalai, de még a bükki borvidéket is. Ha ez nem lenne elég, Ercsey még mutatott is három olyan csongrádi bort, amit érdemes megkóstolni, és amire

most már nem lesz semmiféle magyarázat, ha magára valamit adó szegedi étterem vagy jobb kocsma ezután nem tartja őket a borlapján.

De ebből a közszolgálatinak bőven nevezhető videóból kiderül még sok más is a csongrádi borvidékről:

+ A polgármesterén és az általa indított édesburgonya-feldolgozón kívül mi az, ami miatt érdemes elmenni Ásotthalomra?

 Melyek a csongrádi borvidék fehérboros, és melyek a vörösboros részei, és alapvetően miért? Hol van a borvidék modernkori központja?

+ Mi köze a csongrádi borvidéknek a vajdasági kadarkákhoz?

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek