+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Vass Csaba
2021. február 18. csütörtök, 14:38
A polgármester próbálta megmenteni, de mivel az alakja háromszöget formáz – az pedig a szabadkőművesek jelképe –, ezért égnie kellett.

Az elmúlt hónapok nagy rejtélye volt, hogy tavaly decemberben felfedeztek egy ezüstszínű fém monolitot a utah-i sivatagban, ami a felfedezése után pár nappal el is tűnt a helyszínről. A dolog érdekessége, hogy senki sem tudja, ki tette oda, és ki vitte el onnan a rejtélyes tárgyat, bár annyit tudni lehet, hogy az már 2016-ban is ott volt, de az akkor senkit sem érdekelt.

 

Mivel a utah-i monolit ekkora sajtónyilvánosságot kapott, ezért váratlanul a világ különböző pontjain is elkezdtek a semmiből fémmonolitok kinőni: Belgiumban, Romániában, de még  a budapesti XV. és XVI. kerület közötti réten is. A rejtélyes monolitokat sokan rendszerint földönkívüliek üzenetének vélték, még akkor is, ha a szerkezetre ránézve nyilvánvalóvá válhatott mindenki számára, hogy azt emberi kéz alkotta. A budapesti monolit megalkotásáért a Pamkutya nevű formáció a felelős, akik saját magukat leplezték le azt követően, hogy a fémszerkezetük országos hírnévre tett szert.

 

Kinshasában, az afrikai Kongói Demokratikus Köztársaság fővárosában vasárnap szintén rejtélyesen kinőtt a földből egy négy méter magas, ezüst fémszerkezet, aminek a helyiek egy darabig a csodájára jártak, de végül mégis az elpusztítása mellett döntöttek.

 

 

Bár a rejtélyes monolit szerdán sok embert a helyszínre vonzott a főváros Bándál nevű kerületében, a bámészkodók többsége úgy döntött, hogy a rejtélyes szerkezetet jobb lenne elpusztítani.

 

Egy helybéli elmondása szerint az ott lakók azért döntöttek a monolit elpusztítása mellett,

 

mert annak alakja egy háromszöget formáz, az pedig véleményük szerint a szabadkőművesek és az illuminátusok jelképe.

 

Thierry Gaibene, a kerület polgármestere vasárnap arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy a kerületben feltűnt szerkezet rendkívüli kulturális jelentőséggel bír, de a polgármester szavai sem tudták megmenteni a fémszerkezetet, amit

 

a helybéliek szerdán előbb megrongáltak, majd felgyújtottak.

 

Az Azonnali a kongóiakhoz képest kegyesebben bánt a rákospalotai kutyafuttatóban megjelent monolittal, és komoly kutatómunkát szentelt a rákospalotai monolit rejtélyének megfejtésére:

 

 

NYITÓKÉP: Vitárius Bence / Azonnali

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Ahhoz, hogy ezt el tudják dönteni, először átláthatóvá kéne a tenni a Diákváros területére tervezett kínai egyetemmel kapcsolatos kormányzati döntéseket.

Hogy pontosan mit fog tartalmazni a törvényjavaslat, amit a Fidesz-KDNP bizonyára nem fog elfogadni, nem tudni.

Ezzel véget ér az orosz erődemonstráció, aminek a pontos célja nem ismert, és enyhülhet a hetek óta tartó feszültség a két ország között.

Szerdán vették az első szállítmányt a szintetikus antitestet tartalmazó gyógyszerből. A kórházak kérhetik, elmondjuk, mi ez.

Miután az AstraZeneca a szerződésben vállalt vakcinamennyiségnek csak a harmadát tudta leszállítani az EU felé, úgy tűnik, hogy az Európai Bizottság jogi úton kötelezné a gyógyszergyátó céget a szerződésben vállalt vakcinamennyiség leszállítására.

Újlipótváros vendéglátósai közül van, aki már az órákat számolja a terasznyitásig, és nem győzi kivárni, hogy megérkezzenek az első vendégek. Fotóriport!

Nem lesz helye Magyarországon „az orosz kémbanknak”, és leállítják Paks2-t – mondta a Momentum elnöke. Az itthoni szabad politizálásért is kiálltak Fekete-Győrék, majd szabadon összegraffitizték a Külügyminisztérium bejáratát.

A hét kérdése

A brit ellenzék vezetőjét személyesen egy bathi kocsma tulaja dobta ki, amiért pártolta a hosszan eltartó járványügyi lezárásokat. Magyarországon ki ne ihasson, ha lesz nyitás?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás