Szülinapi bulit tartott az egyéves gyerekének, keményen megbüntették érte

Szerző: Petróczi Rafael
2021.02.06. 17:31

Az angliai Mansfieldben tartott buli felnőtt résztvevőit összesen több, mint 4,5 millió forint értékben büntették meg a rendőrök a járványügyi korlátozások megszegéséért.

Szülinapi bulit tartott az egyéves gyerekének, keményen megbüntették érte

Annál drágább szülinapi bulit keveset tartottak mostanában, mint amire csütörtökön került sor az angliai Nottinghamshire megye egyik településén, Mansfieldben. Összesen 24 ember, köztük 10 gyerek gyűlt össze megünnepelni egy kis lakásban, hogy a házigazda gyermeke betöltötte az egyéves kort.

Igen ám, csakhogy Nagy-Britanniában jelenleg még a legjobb esetben is legfeljebb hat fő gyűlhet össze különböző háztartásokból, ráadásul az is csak akkor, ha az adott település az ország négyfokozatú zónájából az egyes vagy a kettes, azaz a koronavírus-járvány szempontjából közepes vagy magas kockázatú zónába tartozik. (Az egyre magasabb kockázatú zónákban értelemszerűen egyre szigorúbb korlátozásokat kell betartani.)

Na már most Nottinghamshire úgy, ahogy van a legmagasabb kockázatú négyes zónába tartozik,

amit a brit közbeszéd csak úgy emleget, hogy ez a „maradj otthon” zóna: az ide tartozó megyékben és településeken csakis a legszükségesebb tevékenységek (például bevásárlás, munkavégzés, egészségügyi vészhelyzet) során lehet elhagyni a lakóhelyet, és ebbe természetesen nem tartozik bele egy szülinapi buli, mégha azt egy egyéves kisbaba tiszteletére is tartják.

A babazsúrt a szomszédok jelentették a megyei rendőrségnek, akik a helyszínen

több olyan személyt is találtak, akik a majdnem 100 kilométerre lévő, teljesen más megyéhez tartozó és úgyszint négyes zóna alá eső Birminghamből jöttek ünnepelni.

A rendőrség – a hatályos jogszabályok alapján, amik pont január végén emelték fel az illegális házibulikért kiszabható bírság összegét – a szülinapi zsúr minden felnőtt résztvevőjét 800 angol fontos, átszámolva 325 ezer forintos bírsággal „ajándékozták meg”,

az összesen kiszabott bírság így 11 200 fontra, kis híján 4 millió 556 ezer forintra rúgott.

Ahogy Steve Cooper helyi rendőrfőkapitány-helyettes elmondta: kollegái nap mint nap a saját és családjaik egészségét teszik kockára, amikor az ilyen házibulikhoz kivonulnak. „Felhívjuk az összes helyi lakost arra, hogy tartsa be a koronavírusra vonatkozó előírásokat, amelyek mindenki védelmére szolgálnak" – zárta a főkapitány-helyettes.

NYITÓKÉP: Solange Cabe / Pixy

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek