Elhunyt Siklósi Örs, az AWS énekese

Szerző: Petróczi Rafael
2021.02.06. 14:01

Az Eurovíziót is megjárt metálzenekar énekese leukémiában halt meg.

Elhunyt Siklósi Örs, az AWS énekese

„Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk” – kezdi az AWS nevű metálzenekar a Facebook-posztját, amiben bejelentették:

énekesük, Siklósi Örs február 5-én elhunyt.

Mint írják, Örsnél júniusban leukémiát diagnosztizáltak, ami egy abból fakadó daganatos megbetegedés, hogy a vérképzésben résztvevő egyes sejtek diszfunkcionálisan működnek, és kontrollálatlanul szaporodni kezdenek, így képezve tumort.

Elmondani az elmondhatatlant, leírni a leírhatatlant. Ez az, amit most meg kell tennünk. Júniusban Örsnél leukémiát...

Posted by AWS on Saturday, February 6, 2021

Mint az a közleményben szerepel, az énekes januárban tervezett kiállni a nyilvánosság és a rajongók elé, beszámolni a betegségével folytatott küzdelemről – minden bizonnyal (tesszük hozzá már mi) ez volt az oka annak, hogy a koronavírus miatti bevételkiesések részleges pótlására hivatott raktárkoncerten Örsöt vendégelőadók helyettesítették.

Az öttagú, modern metált játszó zenekar 2006-ban alakult egy gimnáziumi baráti társaságból, első nagylemezüket, a Fata Morganat 2011-ben adták ki. Befutni azonban igazán 2018-ban futottak be: ekkor nyerték meg A Dal című magyar zenei versenyt, melynek fődíja az Eurovíziós Dalfesztiválon való részvétel volt.

Az Eurovízión az AWS bejutott a döntőbe is, ahol a 21. helyen végzett. Ezt követően a zenekar meghívást kapott az egyik legnagyobb, legnívósabb metálzenei fesztiválra, a Wacken Open Air-re is. Az Azonnali a 2019-es Rockmaraton Fesztiválon készített interjút az AWS-sel, ahol Siklósi Örs így nyilatkozott a wackenes koncertjükről:

„A Wacken a meghívásunkkal meg tudta mutatni, hogy mennyire összetartó a nemzetközi metálközösség. Tök jó koncertünk volt ott, de ettől még nem mondanám, hogy befutottunk külföldön.”

Örs egyébként az AWS mellett Ersch néven a szólókarrierjét is beindította, idén tavasszal készült kiadni az első Ersch-lemezt, és nyáron készült volna el az ötödik AWS-nagylemez. Arról, hogy mi lesz ezután az AWS sorsa, a zenekar egyelőre nem nyilatkozott.

Az AWS így búcsúzik Örstől:

„Örs maga volt a tűz, melegszívű, szerető barát és társ. Rendkívül impulzív és inspiráló személyiség volt.

Mindig lehetett rá számítani, sosem hagyott cserben senkit, elképesztően nyitott és szerető szívű ember volt. Ahogy ő szokta mondani másokra, Örs egy csoda volt.”

E sorok írója pedig a kedvenc AWS-dalával kíván elbúcsúzni a zenésztől:

Siklósi Örs 29 éves volt.

NYITÓKÉP: AWS / Facebook

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek