Krumplivásárt rendeztek a fiatal jobbikosok Orbán megsegítésére, de senki sem akart adakozni

Szerző: Petróczi Rafael
2021.02.04. 18:45

Az ifjúsági tagozat elnöke szerint pedig valahogy megoldották volna, hogy odaadják a befolyt összeget a vagyonnyilatkozata szerint „legatyásodott” miniszterelnöknek.

Krumplivásárt rendeztek a fiatal jobbikosok Orbán megsegítésére, de senki sem akart adakozni

Minden évben eljön a képviselői vagyonnyilatkozatok napvilágra kerülésének pillanata, amikor rácsodálkozhatunk, hogy a politikusaink mennyire gazdagok, és amikor a K-Monitor-féle civil szervezetek rezignáltan újra és újra elmondhatják, hogy a jelenlegi vagyonnyilatkozati rendszernek igazából semmi értelme nincsen, hiszen a nyilatkozatok hitelességét a parlamenti képviselőkből álló mentelmi bizottság vizsgálja, ezért ez olyan, mintha „kecskére bíznánk a káposztát”.

Azért az egyszeri állampolgár is megtalálhatja a lelki nyugalmát, hiszen nem minden politikus kőgazdag, sőt, Magyarország miniszterelnökénél a legtöbben jobb anyagi helyzetben lehetnek:

Orbán Viktornak a vagyonnyilatkozata szerint ugyanis egyetlen forint megtakarítása sincsen.

Cserébe viszont van hiteltartozása, ami a feleségével, Lévai Anikóval közös ingatlanvásárlásuk után keletkezett még 2002-ben – igaz, az eredetileg 20 milliós tartozását csökkentette a miniszterelnök 2020-ban, ami így már csak 2,2 millió forintra rúg.

Szóval az ország vezetőjének anyagi helyzete – papíron – cseppet sem rózsás, azonban a Jobbik Ifjúsági Tagozata úgy döntött, segít a szerintük „legatyásodott” miniszterelnöknek. Mint az erről szóló videóban Keresztesy Gergő, a Jobbik IT elnöke elmondta:

„Mi eléggé szívünkön viseljük Orbán Viktornak mint honfitársunknak a sorsát, ezért úgy döntöttünk, hogy a mai napon a Karmelitánál egy jótékonysági krumplivásárt fogunk tartani.”

Keresztesy egyúttal abbéli reményét is kifejezésre juttatta, hogy ha Orbán látja, hogy ők mennyire próbálnak neki segíteni, akkor talán ő is változtatni fog a politikáján, jobban megbecsülve a választókat.

Az Azonnali az IT-elnöknél telefonon érdeklődött az akció sikerességéről, azonban az – mint Keresztesytől megtudtuk – teljes kudarccal végződött:

a becsületkasszás alapon árusított krumpliért senki nem volt hajlandó fizetni, mert az emberek egyszerűen nem hitték el, hogy a miniszterelnök tényleg ennyire elszegényedett,

és rászorul a segítségre. Keresztesy szerint ebből is látszik, hogy a képviselői vagyonnyilatkozatok egy része nagy valószínűséggel nem a valóságot tükrözi. „Egyáltalán nem lepődtünk meg, hogy ennek az akciónak nem lett nagy sikere, nem fűztünk nagy reményeket ahhoz, hogy sok ember lenne, aki Budapest bármely pontján szívesen adakozna Orbán Viktor részére” – tette hozzá az IT-elnök.

Azonban ha mégiscsak sikerült volna eladni a krumplikat, az IT valahogy megoldotta volna, hogy az összeget eljuttassák a címzetthez: valószínűleg valamely parlamenti képviselőjüket bízták volna meg a pénz továbbításával.

Amennyiben ez sem sikerült volna, úgy az IT-sek jótékonysági célra fordították volna az adományt. Az Azonnali kérdésére Keresztesy azt is elmondta, hogy egyelőre nem tervezik megismételni az akciót a nagyobb siker reményében.

MONTÁZS: Illés Gergő / Azonnali

Petróczi Rafael
Petróczi Rafael az Azonnali korábbi újságírója

A Budapesti Corvinus Egyetemen végzett politológusként. Az Azonnali gyakornoka, majd belpolitikai újságírója volt 2017-2021 között.

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek