Addig üldözött egy kutya egy motorost, amíg rá nem vette, hogy mentse meg egy szeméttárolóban hagyott csecsemő életét

Szerző: Vass Csaba
2021.01.30. 10:30

A motoros azt hitte, hogy az állat csak a motorkerékpár zajától ijedt meg, de mint kiderült, többről volt szó.

Addig üldözött egy kutya egy motorost, amíg rá nem vette, hogy mentse meg egy szeméttárolóban hagyott csecsemő életét

Motorkerékpárjával kirándulgatott egy Fülöp-szigeteki férfi az országhoz tartozó Cebu szigetén, amikor az úton váratlanul üldözőbe vette egy kutya. A motoros először azt hitte, hogy egy kóbor eb rohan utána, ami fenyegetésnek érezte a motorkerékpár zaját, éppen ezért megállt, hogy megsimogassa és lenyugtassa az állatot.

A La Stampa beszámolója szerint azonban a kutya folyamatos ugatással jelezni próbált a férfinak, aki emiatt elkezdte követni a tőle lassan távolodó állatot.

A kutya egy közeli szeméttárolóhoz vezette a motorost, ahol egy elhagyott, de még életben lévő csecsemőre bukkant.

A törölközőbe csavart újszülöttet a férfi rögtön a legközelebbi rendőrösre vitte. Beszámolók szerint az újszülött egészségi állapota jó, annak ellenére, hogy egy szeméttárolóban hagyták.

A történet villámgyorsan elterjedt a közösségi oldalakon, a motoros férfi, továbbá állatvédő szervezetek és a hatóságok is azon voltak, hogy megtalálják a nyomravezető kutyát, amiről először azt hitték, hogy egy kóbor állat és segítségre szorul, de mint kiderült, a kutya gazdái a szigeten található Cebu városhoz közeli hegyvidéken élnek, és összesen 4 kifejlett, valamint 5 kölyökkutya tulajdonosai. Sajtóbeszámolók szerint az állat gazdái jutalomban részesültek, amiért ilyen segítőkész kutyát sikerült felnevelniük.

NYITÓKÉP: Laree Umbah / Pixabay

Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek