A vidék, ahol magyarok százezrei előtt állnak nyitva kocsmák és éttermek

2021.01.29. 07:07

Romániában és Erdélyben már olyan régiók is vannak, ahol a vendégeket rendesen nyitvatartó kocsmák és éttermek várják, és a színházak és mozik is működnek. Mutatjuk, hogyan néz ki a lezárásokból talpra álló Székelyföld és Kolozsvár.

Az olvasóink már a keddi fotóriportunkból is kaphattak némi ízelítőt abból, hogy mennyire más az élet Székelyföldön és Kolozsváron Magyarországhoz képest. A múlt heti tartózkodásunk során készítettük ezt a videót, amiben megmutatjuk,

milyen szabályok érvényesek most a koronavírus ellen Erdélyben, és hogyan lábadoznak Székelyföld vendéglátóhelyei a lezárások után.

Múlt héten élőben jelentkeztünk be a sepsiszentgyörgyi Szimplából, ahol fergetegesen jó volt a hangulat, utána elbuszoztunk Marosvásárhelyre – hogy miért, az később kiderül –, a harmadik állomás pedig Mátyás király szülővárosa, Kolozsvár volt, ahol a vendéglátóhelyeknek csak a teraszai üzemelnek, de ez minket egyáltalán nem zavart.

Szóval ha havas tájakat, korcsolyázó embereket akarsz látni, vagy csak simán hiányzik a kocsmai hangulat, nézd meg, hogyan fest a járványból épp kilábaló Erdély 2021 januárjában!

Vitárius Bence

Az ember, aki rajzol, amíg a többiek írnak.

olvass még a szerzőtől
Vass Csaba
Vass Csaba az Azonnali újságírója

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek