+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bukovics Martin
2021. január 27. szerda, 12:20
Egy lombardiai kórház elhunyt covidos betegeiről szóló aktáiban számos esetben azzal szembesültek a nyomozók, hogy a betegek állapota hirtelen drasztikusan, megmagyarázhatatlanul romlani kezdett.

Letartóztattak és házi őrizetbe raktak egy orvost az észak-olaszországi, a lombardiai Bresciához közeli Montichiariban, miután azzal vádolják, hogy 2020 márciusában, a kínai koronavírus-járvány berobbanásakor megölt két koronavírusos beteget a kórházban. Az orvos kihallgatása az olasz ANSA hírügynökség információi szerint pénteken kezdődik.

 

 

Carlo Moscát, a motichiari kórház sürgősségi osztályának főorvosát azzal vádolja az olasz ügyészség, hogy egy izmokat elernyesztő szerből túladagolta a 61 és 80 éves pácienseit, ami így gyorsan a halálukhoz vezetett. Lombardiában a járvány első, tavaly tavaszi hullámában hirtelen óriási betegtömeg zúdult a kórházak intenzív osztályaira: számos kórház a kapacitásának határához ért, amit többek mellett az is magyaráz, hogy Olaszországban rengeteg kisvárosban is van kórház a nagyvárosok gigakórházai mellett. Így fordult elő, hogy Lombardia központjában, Milánóban például bőven nem érték el teljesítőképességük határát a kórházak.

 

Az ANSA hírügynökség úgy tudja, Mosca azért ölte meg a két covidos pácienst, hogy így szabadítson fel kórházi ágyakat és tegye elérhetővé az ápolásukkal foglalkozó személyzetet. Az Il Fatto Quotidiano olasz napilap idéz is egy WhatsApp-csoportból, amelyben a kórházban dolgozó nővérek beszélnek a főorvos utasításáról:

 

„Nem ölök meg azért betegeket, mert fel akar szabadítani ágyakat!”

 

– írta eszerint egyikük. Egy másikuk azt írta, ez őrültség. Az ügyben nyomozók hetekkel a két páciens halálát követően kapták erről a fülest, el is rendelték a két holttest boncolását, ahol egy olyan érzéstelenítő szer jelenlétét mutatták ki bennük, amit általában emberek intubálására és szedálására használnak, de rossz adagolással meg is ölheti őket. És eleve,

 

a kórház elhunyt covidos betegeiről szóló aktáiban számos esetben azzal szembesültek a nyomozók, hogy a betegek állapota hirtelen drasztikusan, megmagyarázhatatlanul romlani kezdett.

 

Hogy őket is szándékosan ölték volna meg, nem tudni, azt viszont igen, hogy a nyomozást kiváló két, 61 és és 80 éves elhunyt kórlapján sem szerepelnek a megölésükre használt érzéstelenítő-izomlazító szerek.

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szabadságpárti Herbert Kickl „egészségügyi apartheidnek“ nevezte Izrael sikeres oltási politikáját.

Az országot irányító. Abdel Fattah el-Sziszi altábornagy amúgy brutális katonai rezsimje 2013-ben puccsal vette el a hatalmat az Izrael- ellenes és antiszemita Muszlim Testvériségtől, most eltökélte, hogy a zsidóságról is oktatni fogja a fiatalokat.

Az EP-beli szavazás ugyan titkos lesz, de az Azonnali utánajárt, hogyan fognak szavazni a magyar EP-képviselők.

Miután Lengyelországban életbe lépett Európa egyik legszigorúbb abortusztörvénye, a dán liberális Radikális Párt azt szeretné, ha Dánia ingyenes abortuszt biztosítana az arra rászoruló lengyel nőknek.

Generációk nőttek fel az általa magyar nyelvre átültetett rajzfilmek szövegén. Mégis: a kádári kultúrpolitika meglehetősen mostohán kezelte Romhányi József munkásságát.

De Szlovákiában a Pfizer-BioNTech vakcinája is csak egy kicsit elfogadottabb az orosz vakcinánál egy felmérés szerint, amiből az is kiderül: félmillió ember kizárólag Szputnyik-vakcivával oltatná be magát.

Amíg a magyar közbeszédet a parizer uralja, tőlünk délre szerencsére még tudják, mik a fontos dolgok az életben.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A fideszes EP-képviselők kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, de merre tovább, és hogyan hat majd a szakítás a Fidesz német gazdasági körökkel és Angela Merkellel ápolt jó kapcsolatára?

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Twitter megosztás Google+ megosztás