Covidos betegeket ölhetett az orvos, hogy gyorsabban felszabaduljanak a kórházi ágyak

Szerző: Bukovics Martin
2021.01.27. 12:20

Egy lombardiai kórház elhunyt covidos betegeiről szóló aktáiban számos esetben azzal szembesültek a nyomozók, hogy a betegek állapota hirtelen drasztikusan, megmagyarázhatatlanul romlani kezdett.

Covidos betegeket ölhetett az orvos, hogy gyorsabban felszabaduljanak a kórházi ágyak

Letartóztattak és házi őrizetbe raktak egy orvost az észak-olaszországi, a lombardiai Bresciához közeli Montichiariban, miután azzal vádolják, hogy 2020 márciusában, a kínai koronavírus-járvány berobbanásakor megölt két koronavírusos beteget a kórházban. Az orvos kihallgatása az olasz ANSA hírügynökség információi szerint pénteken kezdődik.

Carlo Moscát, a motichiari kórház sürgősségi osztályának főorvosát azzal vádolja az olasz ügyészség, hogy egy izmokat elernyesztő szerből túladagolta a 61 és 80 éves pácienseit, ami így gyorsan a halálukhoz vezetett. Lombardiában a járvány első, tavaly tavaszi hullámában hirtelen óriási betegtömeg zúdult a kórházak intenzív osztályaira: számos kórház a kapacitásának határához ért, amit többek mellett az is magyaráz, hogy Olaszországban rengeteg kisvárosban is van kórház a nagyvárosok gigakórházai mellett. Így fordult elő, hogy Lombardia központjában, Milánóban például bőven nem érték el teljesítőképességük határát a kórházak.

Az ANSA hírügynökség úgy tudja, Mosca azért ölte meg a két covidos pácienst, hogy így szabadítson fel kórházi ágyakat és tegye elérhetővé az ápolásukkal foglalkozó személyzetet. Az Il Fatto Quotidiano olasz napilap idéz is egy WhatsApp-csoportból, amelyben a kórházban dolgozó nővérek beszélnek a főorvos utasításáról:

„Nem ölök meg azért betegeket, mert fel akar szabadítani ágyakat!”

– írta eszerint egyikük. Egy másikuk azt írta, ez őrültség. Az ügyben nyomozók hetekkel a két páciens halálát követően kapták erről a fülest, el is rendelték a két holttest boncolását, ahol egy olyan érzéstelenítő szer jelenlétét mutatták ki bennük, amit általában emberek intubálására és szedálására használnak, de rossz adagolással meg is ölheti őket. És eleve,

a kórház elhunyt covidos betegeiről szóló aktáiban számos esetben azzal szembesültek a nyomozók, hogy a betegek állapota hirtelen drasztikusan, megmagyarázhatatlanul romlani kezdett.

Hogy őket is szándékosan ölték volna meg, nem tudni, azt viszont igen, hogy a nyomozást kiváló két, 61 és és 80 éves elhunyt kórlapján sem szerepelnek a megölésükre használt érzéstelenítő-izomlazító szerek.

Bukovics Martin
Bukovics Martin az Azonnali alapító-főszerkesztője

Német anyanyelv, gradišćei gyökerek, pécsi szőlő, olasz parkolási bírságok. Az Azonnalitól való távozása óta itt olvasható: Gemišt

olvass még a szerzőtől

Tetszett a cikk?

Az Azonnali hírlevele

Nem linkgyűjtemény. Olvasmány. A Reggeli fekete hétfőn, szerdán és pénteken jön, még reggel hét előtt – tíz baristából kilenc ezt ajánlja a kávéhoz!

Feliratkozásoddal elfogadod az adatkezelési szabályzatot.

Kommentek