+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Bakó Bea
2021. január 26. kedd, 17:42
A Fidesz központi e-mailcíme áll az Azonnali videóját ellopó trolloldal mögött, derítette ki a NAV, de azt nem árulja el, próbáltak-e a Fidesznél utánajárni, konkrétan ki a felelős a jogsértésért.

Amint arról az Azonnalin kedd reggel beszámoltunk: egy másfél évvel ezelőtti feljelentésünk nyomán

 

a NAV mint nyomozóhatóság kiderítette, hogy a Fidesz központi irodájának e-mailcíme van az Elég nevű kormánypárti Facebook-oldalhoz csatolva,

 

amely Facebook-oldal a szerzői jogainkat megsértve engedély nélkül vett át és töltött fel egy részletet egy azonnalis videóból. (Ebből.) Hogy miért aggályos ez jogilag és miért tettünk az ügyben bitorlás miatt feljelentést, arról itt írtunk.

 

A másfél éve húzódó ügy kapcsán végül hétfőn kaptunk egy végzést az ügyben eljáró NAV-tól, miszerint felfüggesztik az eljárást, mert nem sikerült kideríteni, kicsoda az elkövető. Azonban a NAV ugyanebben a végzésben leírja azt is, hogy kinyomozták: az Elég nevű oldalhoz a kapcsolat@fidesz.hu e-mailcím van csatolva, amely mint írják, a Fidesz központi irodájához tartozik.

 

A végzésben viszont egyáltalán nem írnak arról, hogy ezen információ birtokában megkeresték-e a Fideszt, hogy megpróbálják kideríteni, kik az Elég nevű oldal szerkesztői, akiknek a jogsértés a felelőssége. Ehelyett hosszan írtak arról, hogy hogyan próbálták a Facebook írországi leánycégét rávenni, hogy segítsen az oldal mögött álló személyeket azonosítani – sikertelenül.

 

Éppen ezért az ügyszámot megadva és feltüntetve, hogy a sértetti médiatermék nevében érdeklődünk, sajtóérdeklődést küldtünk a NAV-nak, hogy megtudjuk: 

 

megkeresték-e a Fideszt, hogy rajtuk keresztül próbálják kideríteni, pontosan mely természetes személyek állnak az Elég oldal mögött? Ha igen, ez milyen eredményre vezetett, és a Fidesz részéről kivel kommunikáltak az ügyben? Ha nem keresték meg a Fideszt, miért nem?

 

A NAV egymondatos válasza a következő: „A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adóigazgatási és büntető eljárások konkrét részleteit, konkrét személyekre, gazdasági szereplőkre vonatkozó információkat nem hozhat nyilvánosságra.”

 

A Fidesz-központtól továbbra sem érkezett válasz az ügyben, de kitartóan érdeklődünk.

 

FOTÓ: NAV / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A szabadságpárti Herbert Kickl „egészségügyi apartheidnek“ nevezte Izrael sikeres oltási politikáját.

Az országot irányító. Abdel Fattah el-Sziszi altábornagy amúgy brutális katonai rezsimje 2013-ben puccsal vette el a hatalmat az Izrael- ellenes és antiszemita Muszlim Testvériségtől, most eltökélte, hogy a zsidóságról is oktatni fogja a fiatalokat.

Az EP-beli szavazás ugyan titkos lesz, de az Azonnali utánajárt, hogyan fognak szavazni a magyar EP-képviselők.

Miután Lengyelországban életbe lépett Európa egyik legszigorúbb abortusztörvénye, a dán liberális Radikális Párt azt szeretné, ha Dánia ingyenes abortuszt biztosítana az arra rászoruló lengyel nőknek.

Generációk nőttek fel az általa magyar nyelvre átültetett rajzfilmek szövegén. Mégis: a kádári kultúrpolitika meglehetősen mostohán kezelte Romhányi József munkásságát.

De Szlovákiában a Pfizer-BioNTech vakcinája is csak egy kicsit elfogadottabb az orosz vakcinánál egy felmérés szerint, amiből az is kiderül: félmillió ember kizárólag Szputnyik-vakcivával oltatná be magát.

Amíg a magyar közbeszédet a parizer uralja, tőlünk délre szerencsére még tudják, mik a fontos dolgok az életben.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az új, 2020-as Egri Csillagok virtuálisan kerülnek a boruniverzumba. Március 15-én.

Ezt is szerettétek

A fideszes EP-képviselők kiléptek az Európai Néppárt frakciójából, de merre tovább, és hogyan hat majd a szakítás a Fidesz német gazdasági körökkel és Angela Merkellel ápolt jó kapcsolatára?

Varga Balázs, a Fekete Zaj alapítója és főszervezője, a Tixa jegyiroda ügyvezetője szerint a zeneiparnak óriási szüksége lenne egy erős, egységes szervezetre, amely nyomást gyakorolhat a kormányra.

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Twitter megosztás Google+ megosztás