+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Petróczi Rafael
2021. január 25. hétfő, 18:53
Ezzel már hivatalosan három ember jelezte, hogy szívesen lenne az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje 2022-ben.

Évértékelőt tartott a Jobbik elnöke, Jakab Péter, ahol bejelentette:

 

annak a Magyarországnak a megteremtéséért, amit a Jobbik az ellenzéki összefogás pártjaival közösen szeretne megvalósítani, kész miniszterelnök-jelöltként is küzdeni, ha kell.

 

Tulajdonképpen ebben az egy mondatban summázható a 22 perces évértékelés lényege, aminek a maradék 21 és fél percében a Jobbik pártelnöke felmondta a kötelező Fidesz-kritikát (a kormány az Alaptörvényben rögzítette a lopást és tsai), illetve az összefogás és benne a Jobbik dicséretét (hogy például ők szolidaritásra és összefogásra készülnek, ellentétben a Fidesz gyűlöletkeltő politikájával). 

 

 

Ezzel hivatalosan is legalább háromra bővült azoknak a köre, akik beszállnak a miniszterelnök-jelölti versenybe az ellenzéki összefogás oldalán: Jakab Péter mellett korábban

 

+ Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármester is bejelentette, hogy vállalná a feladatot, illetve 

 

+ a nemrég saját pártot alapított Pálinkás József az Azonnalinak elmondta: ő sem futna el a jelöltség elől.

 

Ezen kívül nagy eséllyel a Momentum részéről Fekete-Győr András is be fog szállni a miniszterelnök-jelölti versenybe, akinek ebbéli szándékát az Azonnali információ szerint a héttagú elnökség is támogatja, és már csupán az erről hivatalosan döntő küldöttgyűlésnek kell rábólintani, hogy hivatalos legyen a pártelnök jelöltsége. Ezen kívül a DK részéről Dobrev Klára is esélyes, hogy elindul, valamint ott van még Karácsony Gergely párbeszédes főpolgármester is, akit sokan az egyetlen valódi esélyesnek tartanak Orbán Viktor legyőzésére – bár ő azt mondja, „hál' istennek most nem kapacitálják" erre.

 

Egy biztos: az ellenzéki együttműködésben résztvevő hat párt (DK, Momentum, Jobbik, MSZP, LMP, Párbeszéd) megállapodása értelmében az ellenzéknek legkésőbb 2021. október 23-ára ki kell állnia a közös miniszterelnök-jelölttel és a 106 közös egyéni választókerületi jelölttel is.

 

NYITÓKÉP: Jakab Péter / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Újabb humanitárius válság van kialakulóban a spanyol-marokkói partoknál. Az okok a két állam közötti feszültségre vezethetők vissza.

Összesen 53 ötlet közül választhatnak a budapestiek, amik közül a legtöbb szavazatot kapó projekteket a főváros meg is fogja valósítani.

A veszélyhelyzetet ugyan már ősz előtt is feloldhatja a kormány, de ez sokat nem jelent.

A 2014-ben és 2018-ban is Budapest 16. számú választókerületét megnyerő Hiller így a hat ellenzéki pártból már három támogatását bírja.

A Momentum korábban amellett kardoskodott, hogy mind a 106 körzetben legyen előválasztás.

A szervezet jelentése szerint csak így érhetjük el globálisan a karbonsemlegességet 2050-re.

A román szocdemek volt elnöke jelenleg is börtönben ül, azonban most egy újabb ügyben ismét vádat emeltek ellene.

A hét kérdése

Ha igen, mivel oltottak? Ha nem, miért nem oltattad még be magad? Nem reprezentatív felmérés az Azonnalin!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Az első nyári hétvégén, június 5-én sörkóstolási és vásárlási lehetőség Budapesten és több vidéki helyszínen is.

Ezt is szerettétek

Meddig adminisztratív hiba az állam részéről, ha nem küldi valakinek az igazolásokat, és honnan súlyosabb mulasztás?

Manek Gábor számos budapesti étterem tulajdonosaként is építi a fővárosi gasztronómiát. Vele beszélgettünk az éttermek újranyitásáról, a Lärm jövőjéről, valamint a nyári fesztiváltervekről. Podcast!

Magyarország egyik legkeresettebb színésze az Azonnalinak elmondta, mi a kelet-magyarországi identitás lényege, milyen az HBO-val dolgozni, de az is kiderül, mi van a Bödőcs Tibor könyvéből az ő főszereplésével készülő monodrámával. Podcast!

Németországban ősszel szövetségi választásokat tartanak, eldől, ki lesz Angela Merkel utódja. Kik azok, akik vállalnák a feladatot? Techet Péter és Bukovics Martin kielemezték. Podcast!

Letoha Tamás, a gyógyszerfejlesztéssel foglalkozó kutató koronavírussal kapcsolatos olvasói kérdésekre válaszol, és azt is elmondja, miért fél a biológiai háborútól.

A galériatulajdonos műgyűjtő elmondja, hogy a szobor a világ bármely részén múzeumi tárgy lehet a jövőben: a BLM-szobor jó értelemben provokál.

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Twitter megosztás Google+ megosztás