+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Dercsényi Dávid
2021. január 21. csütörtök, 11:28
A kutyák ártalmatlannak tűnő területjelölése miatt kiszáradhatnak a fiatal fák a fővárosi főkertész szerint.

Ne csodálkozz, ha a legközelebb a kutyádat sétáltatva beszólnak neked a környezetvédők, ugyanis a fiatal városi fák ádáz ellenségei a kutyák – pontosabban a kutyapisi.

 

Ez derül ki ugyanis Bardóczi Sándor fővárosi főkertész Facebook-posztjából. Bardóczi az újpesti Duna-parti fasor rekonstrukciójával példálózik, itt egy éve vágták ki a beteg és veszélyes gömbakácokat, és őshonos mezei juharokat ültettek.

 

A faiskolai fáknak nagy sokk a nyugodt környezet utáni városi miliő. És nagy sokk a kutyák területjelölő vizelése is:

 

a kutyapisi ugyanis képes elégetni a fák gyökércsúcsait, amiken keresztül vizet vesznek fel.

 

Ha pedig erre képtelenek, hiába öntözik őket, kiszáradnak.

 

Ez a fiatal fáknál probléma, ahol a hajszálgyökerek közelebb vannak a felszínhez és a fatörzshöz – az idősebbeknél már nem vagy alig éri el őket az arany zuhatag. Ezért most az új fasornál figyelmeztető feliratokat raknak ki.

 

NYITÓKÉP: Fortepan / Kádas Tibor

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Pfizer oltása öt vagy csak egy évre jó, de a fertőzésen való átesésnél hosszabb ideig biztosít védelmet, mondta ugyanő.

Rettenetes tsudák estek meg, a Gonosz bélyegével kérkedők ingerlik 's gúnyolják az igazakat.

A frakció után a pártcsaládból való távozás immáron puszta formalitás, írja egyikük.

A parlamenten kívüli Progresszív Szlovákia csak azt szeretné, hogy valaki más legyen a kormányfő, Robert Fico és Peter Pellegrini exminiszterelnökök viszont népszavazást írnának ki az előrehozott választásról.

Még mindig befizethetik az elmaradt hathavi tb-tartozást azok, akiknek emiatt elvileg február 12-től már az életmentő beavatkozásokért is fizetniük kéne, derült ki Tállai András parlamenti válaszából.

A hét kérdése

Ezt nemcsak Deutsch Tamás kérdezi: miközben a Néppárt válaszol a sajtókérdésünkre, mondjátok el, miért!

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

A Helyzet-interjúban vendégünk Miklósy Krisztián synthwave zenész, akivel kitárgyaltuk, hogyan válik valósággá lassan a nyolcvanas évek sci-fijeinek retrofuturizmusa. Podcast!

Hogyan hat a klímaváltozásra a CSOK Vági Márton szerint? Csalár Bence divatblogger pedig a magyarok ízléséről, a divattal való kapcsolatukról és a magyar vidék divatjáról mesélt. Podcast!

Szálinger Balázs költővel beszéltünk, aki elmondja, miért vonult ki a városból és a Facebookról, és mi köze a költészethez a verses reklámoknak és Krúbinak.

Van-e a magyar politikában még élet Facebook nélkül? Ezt a kérdést vitatjuk meg az elején! A második fele: meglepetés!

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

Twitter megosztás Google+ megosztás