+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Dercsényi Dávid
2021. január 14. csütörtök, 11:59
Budán konkrétan minden momentumos alpolgármester inkább képviselő szeretne lenni.
„Fúj a szél, ropog alattunk a hó, tipikus momentumos időnk van”

 

– kezdte élő sajtótájékoztatóját Fekete-Győr András Momentum-elnök a párt Facebook-oldalán, majd kijelentette, hogy a parlamentről az embereknek a hazugság, a lopás és a gyűlölet jut eszükbe. 

 

Ez volt a felvezetése annak, hogy a párt bemutassa a budai parlamenti képviselőjelötjeit. Fekete-Győr elmondta, hogy az ellenzék előválasztást fog tartani mind a 106 egyéni választókerületben, és mindenkit részvételre buzdított.

 

A pártelnök szerint az előválasztás tétje az lesz, hogyan fog kinézni Magyarország az Orbán-rendszer után

 

 – Orbán bukását ugyanis Fekete-Győr ténykérdésnek tartja. 

 

Orosz Anna alelnök mutatta be a jelölteket név szerint, illetve az egyéni választókerületet, ahol indulnak: 

 

+ Berg Dániel, II-III. kerület

 

+ Gelencsér Ferenc, Belváros és Várkerület

 

+ Hajnal Miklós, Hegyvidék

 

+ Turgonyi Dániel, Óbuda

 

+ Tóth Endre, Budafok-Albertfalva

 

+ Orosz Anna, Újbuda

 

Orosz arról beszélt: ahogy az önkormányzati választáson működött az előválasztás, úgy működni fog az országgyűlési választáson is. 

 

Bár a pártelnök tényként állítota, hogy mind a 106 egyéni választókerületben lesz előválasztás,

 

az Azonnali információi szerint ez még egyáltalán nem dőlt el.

 

Ahogy nagyjából semmi egyéb sem: mikor lesz az előválasztás (ezt nyilván nagyban befolyásolja a járvány-, közegészségügyi helyzet), hogyan szervezik meg (offline és online is?), és kik vesznek részt a szervezésben. 

 

Az is tárgyalás alatt áll, hogy legyen-e listás szavazás, vagyis a pártokról is lehessen-e szimpátiavéleményt nyilvánítani. Az egyeztetés azonban a pártok közt folyamatos, hetente találkoznak a munkacsoportok. A járványhelyzet elhúzódása fontos kérdés, hiszen

 

az egységes ellenzék október 23-ra ígérte, hogy kiáll a nyilvánosság elé az összes közös jelölttel és az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel.

 

NYITÓKÉP: Fekete-Győr András / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

A gyógyszergyártó cég szerint az EU kötött velük túl későn szerződést, az EU szerint ők viszont rengeteg pénzt adtak az AstraZenecának, hogy ilyen véleletlenül se fordulhasson elő.

Egy lombardiai kórház elhunyt covidos betegeiről szóló aktáiban azzal szembesültek a nyomozók, hogy a betegek állapota hirtelen drasztikusan romlani kezdett.

A Fidesz központi e-mailcíme áll az Azonnali videóját ellopó trolloldal mögött, derítették ki.

A' HétköznaPITSAlódások punkus-banda musikálása után a' bohótz kopaszok által rútúl megveretett. De vajjon e' história ennyiben marad-é?

Hiába hív össze az ellenzék rendkívüli ülést a járványkezelésről, a fideszeseket semmi nem kötelezi arra, hogy azon meg is jelenjenek.

Eltökélt szándékuk, hogy megmentik Szlovákiát a liberálisoktól és a korrupciótól.

A firenzei jogászprofesszornak jó esélye van elkerülni az előrehozott választásokat.

A hét kérdése

Minden nap járványparáztató cikkek tucatjait termeli ki magából a magyar média, de van-e ezzel egyáltalán baj?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Megújult a Helyzet, az Azonnali podcastja! Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere mesél cigányságról, vírusról és jellemfejlődésről.

Mennyire estek be az árak a fővárosban és vidéken? Érdemes várni a lakásvásárlással vagy eladással? Ingatlanpiaci szakértőkkel beszélgettünk a Helyzetben! Podcast.

A kormányra kerülő RMDSZ akár három minisztériumot is kaphat Romániában. A választáson meglepően jól szereplő szélsőjobboldal azonban a koalícióban is okozhat zavart.

A magyar kormánypárt egyre szorultabb helyzetben van a Néppártban, a vétó hatásait pedig elszámította Orbán Viktor. Helyzet Stefano Bottonival és Hegedűs Dániellel!

Leginkább úgy, hogy nem veszel semmit. A karácsonyi vásárlási láz beindulása előtt környezetvédelmi szakemberekkel jártunk utána, hogy lehetünk zöldebbek.

Milyen volt a jugoszláv néphadsereg katonájaként megélni a boszniai háború kitörését; miért éppen úgy születetett meg a béke, ahogy?

A Helyzet vendége Eric Weaver, a Debreceni Egyetem docense, akivel megbeszéltük, mit hozhat Magyarországnak, ha Joe Biden az USA elnöke.

Twitter megosztás Google+ megosztás