+++ Kérj egy Reggeli feketét! Heti háromszor küldjük neked. Nem linkgyűjtemény: olvasmány. +++
Szerző: Dercsényi Dávid
2021. január 14. csütörtök, 11:59
Budán konkrétan minden momentumos alpolgármester inkább képviselő szeretne lenni.
„Fúj a szél, ropog alattunk a hó, tipikus momentumos időnk van”

 

– kezdte élő sajtótájékoztatóját Fekete-Győr András Momentum-elnök a párt Facebook-oldalán, majd kijelentette, hogy a parlamentről az embereknek a hazugság, a lopás és a gyűlölet jut eszükbe. 

 

Ez volt a felvezetése annak, hogy a párt bemutassa a budai parlamenti képviselőjelötjeit. Fekete-Győr elmondta, hogy az ellenzék előválasztást fog tartani mind a 106 egyéni választókerületben, és mindenkit részvételre buzdított.

 

A pártelnök szerint az előválasztás tétje az lesz, hogyan fog kinézni Magyarország az Orbán-rendszer után

 

 – Orbán bukását ugyanis Fekete-Győr ténykérdésnek tartja. 

 

Orosz Anna alelnök mutatta be a jelölteket név szerint, illetve az egyéni választókerületet, ahol indulnak: 

 

+ Berg Dániel, II-III. kerület

 

+ Gelencsér Ferenc, Belváros és Várkerület

 

+ Hajnal Miklós, Hegyvidék

 

+ Turgonyi Dániel, Óbuda

 

+ Tóth Endre, Budafok-Albertfalva

 

+ Orosz Anna, Újbuda

 

Orosz arról beszélt: ahogy az önkormányzati választáson működött az előválasztás, úgy működni fog az országgyűlési választáson is. 

 

Bár a pártelnök tényként állítota, hogy mind a 106 egyéni választókerületben lesz előválasztás,

 

az Azonnali információi szerint ez még egyáltalán nem dőlt el.

 

Ahogy nagyjából semmi egyéb sem: mikor lesz az előválasztás (ezt nyilván nagyban befolyásolja a járvány-, közegészségügyi helyzet), hogyan szervezik meg (offline és online is?), és kik vesznek részt a szervezésben. 

 

Az is tárgyalás alatt áll, hogy legyen-e listás szavazás, vagyis a pártokról is lehessen-e szimpátiavéleményt nyilvánítani. Az egyeztetés azonban a pártok közt folyamatos, hetente találkoznak a munkacsoportok. A járványhelyzet elhúzódása fontos kérdés, hiszen

 

az egységes ellenzék október 23-ra ígérte, hogy kiáll a nyilvánosság elé az összes közös jelölttel és az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel.

 

NYITÓKÉP: Fekete-Győr András / Facebook

 

comments powered by Disqus
Hírszolgáltatás

Radikális programmal vág neki a szélsőjobboldali párt az ősznek: kilépni az EU-ból, betiltani a környezetvédő tilalmakat, fizikai akadályokat a határokra.

A külsőségekre sem ügyelve esett egymásnak a jelenlegi román jobbközép kormánykoalíció két legerősebb pártja. Az ürügy egy hétvégi Covid-kórház körüli botrány volt.

A szétszakadt szlovák szélsőjobb parlamenten kívül maradna.

Bojko Boriszov elmondása szerint 2022-ben és 2023-ban az EU már majdnem hétezer forintos áron fogja beszerezni a német-amerikai oltóanyagot.

Az űrhajós, Jurij Gagarin, egy csapásra világsztár lett – és a szovjet tudomány diadalát jelképezte, amerre csak járt.

Egy, a Lancet folyóiratban megjelent friss tanulmány szerint ha AstraZenecával vagy Szputnyik-V-vel oltanak be,
jobb, ha nem vagy elhízott.

A fejletlen orvosi technológia következtében 40 napos vesztegzárral próbálták meg az akkori járványokat megállítani.

A hét kérdése

A hatpárti ellenzéki szövetség szerint felesleges a regisztráció, elég lenne felmutatni a TAJ-kártyát, hogy beoltsanak valakit a covid ellen. Szerinted?

Azért ide elnéznénk

Mi is, képzelheted. Gyere az Azonnali olvasói Facebook-csoportjába kibeszélni mindent!

Ezt is szerettétek

Eddigi bevételeik 10 százalékát keresik most meg, hiszen a szakmájukat konkrétan nem tudják gyakorolni. A Music Hungary Szövetség elnöke, Weyer Balázs a Helyzetben!

Hogyan lehet úgy szürreális műveket írni, ha a világ maga is egyre szürreálisabb? Veres Attila íróval erre kerestük a választ.

Renczes Ágoston, az Azonnali újságírója elmondja, miért lehet jobb vezető Matovič betonkatolikus menedzser utódja, és hogyan érintheti ez a felvidéki magyarságot.

A popzenészek és sztársportolók legújabb bevételi forrásáról Bornemissza Márkkal, az egyik legsikeresebb cipőbolthálózat, a Footshop magyar brand managerével beszélgettünk.

Az Európai Bizottság nemrég nyilvánosságra hozta az EU-s védettségi igazolásról szóló tervet. Lattmann Tamás nemzetközi jogásszal elemeztük, hogyan válhat valóra. Podcast!

Horváth Máté, a Dürer Kert koncertszervezője az Azonnalinak néhány részletet elárult arról, hogyan fog kinézni a lockdown utáni Dürer. Podcast!

Az 1848-as forradalomra és szabadságharcról szeretünk egy jó adag nemzeti mázzal és pátosszal leöntve gondolkodni. De mi köze a nemzeti ünnep lezüllesztéséhez Torgyán Józsefnek? Podcast!

Twitter megosztás Google+ megosztás